arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C

CİNSEL SALDIRI DAVASI YENİ TANIKLAR İÇİN ERTELENDİ..

CİNSEL SALDIRI DAVASI YENİ TANIKLAR İÇİN ERTELENDİ..
13 Temmuz 2016 07:05
A+
A-

Cinsel saldırı davasının duruşma günü, diğer tanıkların dinlenmesi için 15 Temmuz’a ertelendi

Bodrum da birlikte akşam yemeği yediği kadın arkadaşı 27 yaşındaki Ayten K.’yı evine bıraktıktan sonra iddiaya göre, zorla içeri girip darp da eden tutuksuz sanık 36 yaşındaki G.U. hakkında ‘cinsel istismar suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar açılan davanın üçüncü duruşması yapıldı.

Geçen yıl Mart ayında Güvercinlik Mahallesi’nde yaşanan olayda, bilgisayar mühendisi G.U., uzun süredir arkadaşlık yaptığı bir inşaat firmasında muhasebeci olan A.K.’ya, iddiaya göre cinsel istismarda bulundu. Akşam birlikte iş yemeği yiyen ardından Ayten K.’yı evine bırakan G.U., iddiaya göre, zorla eve girdi. A.K.’yı darp edip cinsel istismarda bulundu. G.U., şikayet üzerine gözaltna alınarak tutuklandı. İki ay tutuklu kalan G.U., sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bodrum 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya bugün devam edildi. Ayten K. ve Avukatı Evrim İnan duruşmada hazır bulunurken, sanık G.U. ve avukatı Betül Koca, davanın bugün görülen üçüncü duruşmasına mazerat göstererek katılmadı. İkinci duruşmada olduğu gibi bugün de kapalılık kararı gerekçesiyle duruşmaya tanık, sanık ve avukatlar dışında kimse alınmadı. Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri, A.K.’ya destek olmak için duruşma salonu kapısı önünde bekledi. A.K.’nin avukatı İnan, duruşmanın kapalı görülmesi kararına itiraz etti. Duruşmada dinlenmesi planlanan G.U.’nun tanıkları İ.K. ve P.Ö., duruşmaya katılmadıkları için dinlenemedi. Ardından hakim, A.K.’nin tanığı A.İ.’yi dinledi. Duruşma, mahkemeye katılamayan tanıklar ile yeni tanıkların dinlenmesi için 15 Temmuz’a ertelendi.

bodrum-tecavuz-davasi-devam-etti-2

“İTİNAYLA, TECAVÜZCÜYÜ TEŞHİR EDECEĞİZ”

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyesi 20 kadın, duruşma sonunda basın açıklaması yaptı. Konuşmayı yapan Figan Erozan, şunları söyledi:

“Dava ‘Basit cinsel saldırı’ olarak görülüyor, ancak bizim için bir tecavüz davası. Bu raporlarda da çok açık. Failin uğraşları sonucunda dava 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Bunda bizim açımızdan bir sorun yok. Bir önceki duruşmada da bu davanın takipçisi olacağımızı, failin en ağır cezayı alması için taraf olacağımızı söylemiştik. Bundan sonra sevgili failimiz G.U. bizi şikayet etmiş ve benim hakkımda savcılığa yargıyı etkilediğimiz suç duyurusunda bulunmuş. İfademizi verdik, yaptığımızın suç olduğuna inanmıyoruz. Bizim için kadının beyanı esastır. Dolayısıyla, suça maruz kalan mağdur kadının ifadesi ve raporlar bizim için yeterli. Belli ki mutsuz ve rahatsız bizim bu davaya müdahil olmamızdan dolayı. Valla bence de bizden korkmalı eli temiz olmayanlar. İtinayla, tecavüzcüyü teşhir edeceğiz. Bu hayatta bu kadar soluksuz yaşayamayacaklar. O bir şey yaptı karanlık odalarda, o yaptığını örtbas edemeyecek. Bu dava kamuya açık bir dava, sadece duruşmalara giremiyoruz. G.U.’nun derneğimiz iç yazışmalarını ele geçirmesi ve ‘beni teşhir edecekler’ diye sunması üzerine kapalı duruşma olarak gerçekleştirildi. Avukatımız, bununla ilgili itirazı yaptı. Suça maruz kalan kadını durduramadığı için bizi üzerinde yalnızlaştırmaya çalışıyor. Eli kirli erkekleri yalnızlaştırmak için elimizden geleni yapacağız, kadınları yalnız bırakmayacağız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.