arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,5650
EURO
34,9596
ALTIN
2.447,87
BIST
9.716,77
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
25°C
Bodrum
25°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Açık
24°C

CHP İLÇELERİ VERMEK İSTEMİYOR AMA İYİ PARTİ BODRUM’DA ISRARCI…

CHP İLÇELERİ VERMEK İSTEMİYOR AMA İYİ PARTİ BODRUM’DA ISRARCI…
30 Aralık 2018 16:36
A+
A-

CHP ve İYİ Parti, uzun görüşmeler sonucunda 21 büyükşehirde anlaşmaya varılan yerel seçimde güç birliğini genişletme kararı alarak, yaklaşık 15 ilde daha işbirliği yapılması için anlaşmaya vardı.

İki parti toplam 36 şehirde güç birliği yapacak. Daha önce anlaşma sağlanan 21 büyükşehirin ilçelerinin taksimatında ise bazı sorunlar yaşandığı öğrenildi.

Anlaşmasının ardından CHP genel başkan yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı ile İYİ Parti genel başkan yardımcıları Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu 21 büyükşehirin ilçe taksimatları için görüşmelere başladı. Parti heyetlerinin görüşmelerinde işbirliği sağlanan 21 büyükşehirin ilçelerinin yanı sıra yeni illerde de güç birliği yapılması gündeme geldi. Yaklaşık 20 gündür devam eden görüşmelerde partilerin güçlü oldukları illerde de birbirlerini desteklemesi konusunda anlaşma sağlandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “21 büyükşehirin şimdi ilçelerle ilgili olan bölümü tartışılıyor. Bazı illerle ilgili de şöyle bir durum var; CHP’de olan iller var. O illerle ilgili olarak ‘Ne yapalım’ sorusunu muhataplarımız getirdi. Dolayısıyla onun karşılığında bizim güçlü olduğumuz iller var. Ona göre işbirliği, güç birliği konuşuluyor” sözleriyle işaret ettiği anlaşmanın detayları ortaya çıktı.

CHP İLÇELERİ VERMEK İSTEMİYOR AMA İYİ PARTİ BODRUM’DA ISRARCI…

Görüşmeler kapsamında karar verilmesi beklenen iller arasında Erzurum ve Kahramanmaraş da bulunuyor. İYİ Parti’nin adayını açıkladığı Erzurum’da CHP’nin aday çıkaracağı ve bu kentin Mersin gibi işbirliğinin dışında bırakılabileceği konuşuluyor. Kahramanmaraş’ın ise işbirliğine dahil edilebileceği belirtiliyor. Uzlaşılan 21 büyükşehrin ilçelerinde de işbirliği olanağı aranıyor.

CHP’nin özellikle kendi elinde bulunan ilçeleri İYİ Parti’ye bırakmak istemediği ancak İYİ Parti’nin, “İlk yerel seçimimiz. Bizim elimizde hiç ilçe belediyesi yok. Hakkaniyetli bir taksimat olmaz” diyerek CHP’nin kararına sıcak bakmadığı öğrenildi. CHP’nin İstanbul ve İzmir’in herhangi bir ilçesinde aday çıkarmama seçeneğine olumlu bakmadığı belirtilirken, görüşmelerde özellikle Ankara, Antalya, Adana, Muğla ve Aydın’ın ilçeleri üzerinde uzlaşma sağlayabilmek için yoğun müzakere yürütülüyor.

İYİ Parti, Bodrum’da aday adaylığını açıklayan Mehmet Tosun’un CHP tarafından desteklenmesini istiyor. Tosun’un kamuoyu yoklamaları ve anketlerde önde olduğunu heyetler arası görüşmelerde ısrarla anlatan İYİ Partili kurmaylar, Bodrum’un Mehmet Tosun ile alınabileceğini vurguluyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.