arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

CHP Bodrum’un “Demokrasi Şöleni” yara alacak mı?

21 Aralık 2023 16:18
A+
A-

Geçtiğimiz hafta sonu CHP Bodrum İlçe Başkanlığı’nın “Demokrasi Şöleni” sloganıyla gerçekleştirdiği Bodrum Belediye Başkan Aday Adaylarının sunumlarını izledik.

CHP’li 25 Bodrum Belediye Başkanı Aday Adayının 21’inin yaptığı 15’er dakikalık konuşmalar, Bodrumlular tarafından gerek salonda gerekse de sosyal medya üzerinden yapılan canlı yayınlarda dikkatle takip edildi.

Bir kısmını ilk defa görme ve tanıma fırsatı bulduğumuz aday adaylarının performanslarında, Bodrum’a dair bakış açılarını dinleme ve anlama fırsatı bulduk.

Yaklaşık 7 saat süren ve bir “çalıştay” niteliğinde gerçekleşen toplantı benim açımdan oldukça verimliydi.

Adaylar hakkında asgari düzeyde bilgi sahibi olmama hizmet etti bu toplantı.. Malum bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak lazım..

Sonuç olarak; Bodrum’a Belediye Başkanı olabilme yetkinliklerinin belirlenmesinde önemli bir yer tutacak olan bu bireysel performanslar, aday adaylarının veri tabanlarına işlendi.

***

Bu kısa “Demokrasi Şöleni” değerlendirmemiz sonrasında yazımızın başlığını oluşturan “CHP Bodrum’un ‘Demokrasi Şöleni’ yara alacak mı?” sorusuna gelelim..

Herodot Kültür Merkezi’nde Pazar günü gerçekleşen aday adayı tanıtım toplantısının ardından performans değerlendirmelerinin kulisleri devam ederken, Bodrum gündemine telefonla yapılan aday adayı anketi düştü.

CHP Genel Merkezi tarafından yaptırıldığı iddia edilen bu ankette; Muğla Büyükşehir Belediyesi için 7 isim, Bodrum Belediyesi için 3 isim seçmenin tercihine sunuluyor.

Ankette ifade edilen isimler üzerinden yürüyerek bir değerlendirme yapmak istemiyorum. Sorun isimler de değil zaten..

Ortada yapılan bir anket var ve bu anketle CHP Genel Başkanlığı’nın ilgisinin olup, olmadığı bilinmiyor.

Durumu tespit etmeye çalışan Muğla ve Bodrum örgütleri; Muğla’nın milletvekillerine, parti meclisi üyesine, ve genel merkezde konuyla ilgili herkesten “sorunun” cevabını bulmaya çalışıyor.

Diğer taraftan gerek Muğla gerekse de Bodrum örgütleri tarafından WhatsApp uygulaması üzerinden Muğla Basınına ve aday adaylarına yaptığı açıklamalar da yetersiz kalıyor.

CHP’nin adı kullanılarak yapılan bu anketler, eğer Muğla örgütünün dediği gibi genel merkezle ilgisi yoksa neden durdurulamıyor.

Ankara’nın alan koduyla yapılan telefon aramalarında kullanılan numaralar belli. Kimin yaptığına kısa sürede ulaşmak çok mümkün.

CHP Muğla İl Başkanlığı Sekreteri Müge Yenisu’nun sosyal medya uygulaması üzerinden basın mensuplarına yaptığı aşağıdaki açıklama da “Yapılan anket genel merkezimizin resmi anketi de değildir.” ibaresi olsa da tüm aday adaylarını sakinleştirmeye yetmiyor.

Ne demiş Yenisu yaptığı yazılı açıklamasında;

“Gerek partililerimiz gerekse de vatandaşlarımızdan Büyükşehir ve 13 ilçemiz olmak üzere konuyla alakalı şikayet ve rahatsızlık duyduklarını belirttikleri telefonlar aldık, almaya da devam ediyoruz. İl Başkanımız nezdinde CHP Muğla İl Başkanlığı olarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığında 8, İlçe Belediye Başkanlığı aday adaylığında 3 aday olarak kısıtlanması ile ilgili asla bir onayımız yoktur, yapılan anketler bilgimiz dahilinde değildir.
Yapılan anket genel merkezimizin resmi anketi de değildir. Tüm aday adaylarımızın bizler için ayrı değerli olduğunu ifade etmek isteriz. Takdir edersiniz ki anket firmaları, aday adayları ve diğer siyasi partiler her seçim zamanı olduğu gibi anketler yaptırmaktadır. Ankete ilişkin olarak İl Başkanlığımızdan onay alınmasını zorunlu kılan bir prosedür veya mevzuat söz konusu değil. Gerekli araştırmayı İl Başkanlığımızca yürüttüğümüzü bilmenizi istiyoruz. İl Yönetim Kurulumuzdaki avukatlarımız da gerekli prosedürleri yürütmektedir. Konuyla ilgili detaylı açıklama yapılması hususu doğarsa bilgi verilecektir.”

*** 

Muğla’yı karıştıran bu anketin CHP Genel Merkezi’yle bir ilgisi yoksa aday adayları açısından bir sorun yok demektir.

Başka bir deyişle; aday adaylığı süreci devam ediyor demektir.

Ama varsa, bana göre bu anket, yapılan ön değerlendirmenin sonrasında oluşmuş bir ankettir.

Birinci değerlendirme yapılmış ve Bodrum Belediye Başkanlığı konusunda Ahmet Aras’ın memnuniyet derecesi tatmin edici bulunmamıştır.

Bulunsaydı; bir ankete ihtiyaç duyulmadan 5-10 gün daha aday adaylarının gazı alınır, sonrasında da adayımız Ahmet Aras der geçerdi CHP Genel Merkezi..

CHP Genel Merkezi sanıyorum birde Ahmet Aras’ın yanına iki yerli boylu aday koyarak durumu değerlendirelim demiş olmalı..

Sanki “belki buradan çıkar” beklentisi..

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.