arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
18°C
Bodrum
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
24°C

CHP Bodrum’da belediye başkanı aday adayı olmak zor zanaat..

15 Aralık 2023 14:48
A+
A-

Mehmet Kocadon‘un Demokrat Parti şemsiyesi altında Bodrum Belediye Başkanlığını, % 45,40 oy oranıyla kazandığı 2009 yılı seçimini bir kenara koyarsak, bu coğrafyayı 25 yıldır CHP yönetiyor.

CHP’li belediye başkan adayları; zaman zaman birbirleriyle muhalefet edip yarışarak,  zaman zaman da kendi kendine muhalefet ederek başkan seçiliyor.

Buna son 10 yılı büyükşehir olan Muğla’da dahil..

O nedenledir ki! Bodrum’da ve  Muğla’da belediye başkan adayı da, aday adayı da olmak zor zanaat..

***

Ben değerlendirmeye mahallemizden devam edeyim.

Bodrum özelinde CHP’nin 25 belediye başkan aday adayı var.

Aday adaylarından bazılarını başvuru sürecinde, bazılarını da bu hafta içinde yapılmaya devam eden parti önü aday adaylık konuşmalarında mümkün olduğu kadar takip ettim ve etmeye devam ediyorum.

Bodrum’un sorunlarını hangi usul ve esası baz alarak çözeceklerini anlamaya, anlamlandırmaya çalışıyorum.

Ama şimdiye kadar birkaç aday adayı hariç kentin sorunlarını ve çözümlerini dile getirenini duymadım, görmedim dersem haksızlık etmiş olmam.

Diğer taraftan da bazı aday adaylarıyla ilgili geriden getirdiğim bilgiler var, onlarda bir kenarda duruyor.

Neyse lafı çok dolandırmayayım..

Bodrum Belediyesi’nin yönetim yetersizliği ve genleşen kentsel yaşam şartlarının getirdiği yeni sorunların altından kalkamadığını ifade etmekte zorlanan aday adayları, eleştirilerini ulusal hükümet üzerinden yapıyor ve yönetiyor.

Bodrum Belediye Başkanı da başkan adayları da, tek rakiplerinin “Türk Hava Yolları” olduğu rahatlığında..

Ne de olsa; CHP’nin Bodrum özelindeki “siyasi rekabet alanı” içerisinde hali hazırda tedirginlik yaratacak bir hareketlilik ve yapılanma şimdilik yok.

***

Bizim çocukluğumuzda “7 kiremit oyunu” vardı..

7 Kiremiti üst üste dizer, iki takıma ayrılır, belli bir mesafeden başlayıp uzaklaşarak, attığımız topla yapılan atışlarla kiremitleri devirmeye çalışırdık. Bu oyunun farklı versiyonları vardı ama biz bunu tercih ederdik.

En az atış sayısıyla kiremitleri deviren oyunu kazanırdı. Neden kiremit derseniz aynı büyüklükte olduğu ve yıkılması zor olduğu için.

Rakip takım atış yaparken de “ortada kuyu var yandan geç” diyerek tempo tutardık dikkat dağılsın, vuruş gerçekleşmesin diye..

Genel olarak CHP belediye başkan aday adaylarının söylemleri ve propagandaları; kentin göbeğinde üst üste dizilmiş sorunları hedefine alıp, dile getirip, çözüm önerileriyle vurup dağıtarak oyunu kazanmaya değil, adeta etrafından dolaşmaya odaklı..

Önceki CHP’li belediye başkanlarının çözemediği sorunlarla ilgili ürettikleri olası çözümleri; parti disiplini, kol kırılır yen içinde kalır gerekçelerinin yanında, rekabette dezavantaj yaratır düşüncesiyle dile getiremeyen aday adayları, kuyunun etrafından geçerek kampanyalarını yürütüyorlar.

Söylemler, milletvekili seçimlerinde kullanılan argümanların ötesine geçmekte zorlanıyor maalesef..

Bugünün sorunlarıyla ilgili durum tespitleri ve çözüm önerileri yerine, 70-80 yıl önceki kişilere ve olaylara atıfta bulunup, hatta kuruluş dönemine kadar uzanıp hepimiz için çok kıymetli değerler üzerinden gündemi bir “hamaset siyaseti” içerisine çekip eritiyorlar.

***

Siyaset; vatan ve vatandaş menfaatini gerçekleştirmeye odaklı bir takım oyunudur.

Oyuncu; iyiyse oyunda kalır, kötüyse oyundan alınır..

Oyuna girecek oyuncunun oyundan çıkandan daha iyi olması gerektiği yadsınmaz bir gerçektir.

CHP Bodrum Belediye Başkan aday adayları içerisinde kentin sorunlarına vakıf bunları çözmeye yetkin kişiler olmakla birlikte, “kalıplaşmış siyasi gelenekler” ellerini ve kollarını bağlıyor maalesef..

Beklentim; 17 Aralık 2023 tarihinde yapılacak olan ‘Aday Adayı Tanıtım Toplantısı’nda. Bodrum odaklı sorunları çözüme taşıyacak performansları izleyebilmek..

Genelde taraftarlık konumunda kalmayı tercih eden “Türk Seçmeni” zaten siyasete rahat rahat “özeleştiri” yapma lüksünü veriyor…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.