arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3744
EURO
35,0015
ALTIN
2.325,97
BIST
9.090,42
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

Çanakkale’ye Tarih ve Kültür Gezisi…

Çanakkale’ye Tarih ve Kültür Gezisi…
29 Mart 2022 14:39
A+
A-

Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümü nedeniyle Bodrum’da yaşayan şehit yakınları ve gaziler için Çanakkale’ye üç gün süren tarih ve kültür gezisi düzenlendi

Arena Bodrum Haber – Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde kurulan “Şehit Yakınları ve Gazi Hizmetleri Bürosu” tarafından düzenlenen gezi kapsamında, Bodrum eski otogardan Çanakkale’ye yola çıkan vatandaşları, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras uğurladı.

Çanakkale Zaferi’nin 107.yıl dönümü dolayısıyla Gelibolu Yarımadası hafta sonunda Türkiye’nin dört bir yanından, genç yaşlı binlerce misafiri ağırladı. Geziye katılan şehit yakınları ve gaziler, Gelibolu Yarımadası’nda Çanakkale kara ve deniz savaşlarının yapıldığı alanlarda bulunan şehitlik, müzeler ve anıtları deneyimli rehberler eşliğinde ziyaret ederek bilgiler aldı. Gezi programında Kilitbahir Kalesi, Seyit Onbaşı Anıtı, Mecidiye Tabyası, Çanakkale Şehitler Abidesi, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı, Bigalı Atatürk Evi ve Müzesi ile türkülere konu olan Aynalı Çarşı yer aldı. Gezi süresince rehberlerin anlatımı sırasında duygusal anlar yaşandı.

Misafirlere eşlik eden Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kenan Apaydın, “Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü olarak Başkanımız Ahmet Aras’ın talimatıyla düzenlediğimiz bu gezide Bodrum’da yaşayan şehit ailelerimiz ve gazilerimizi tekrar onurlandırmak ve gururlandırmak istedik. 2021 yılı Kasım ayında, Şehit Yakınları ve Gazi Hizmetleri Büromuzu kurduk. Birim olarak şehit ailelerimiz ve gazilerimizle sürekli, birebir iletişim halindeyiz. Onların ihtiyaçlarını giderebilmek, taleplerine yardımcı olmak ve sorunlarına çözüm yaratmak adına çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Şehit Er Mehmet Selim Yıldırım’ın kızı Kader Yıldırım, “Burada bulunmak çok güzel ve onur verici bir şey, insanın tüyleri diken diken oluyor. Ateş düştüğü yakar diyorlar ya tam olarak onun olduğu bir yerde bu hissi anlatmak imkânsız. Maalesef bizim yaşadıklarımızı başkaları da bu topraklarda yıllar önce yaşadı. Herkesin Çanakkale’ye gelmesini mutlaka tavsiye ediyorum, bize de bu imkânı sağladığı için Bodrum Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kıbrıs Gazisi Rıfat Turan, “Böyle bir organizasyonu gerçekleştiren Ahmet Aras ve ekibine çok teşekkür ederim, bizleri onurlandıran bir organizasyon oldu. Rehberimiz anlatırken öyle bir yaşadım ki kilitlendim. Burada ot bitmemiş yerde savaşan insanları kamuflaj edecek bitki birikimi bile bulamamışlar. Ve bunun biz, aynısını Lefkoşa Havaalanını almaya gittiğimizde Paşaköy’ün ovasında yaşadık. O günleri burada tekrar tekrar yaşadım” dedi.

Şehit Piyade Komando Er Barış Akay’ın annesi Nurhayat Akay, “Çanakkale’ye geldiğimde, sanki oğlumun şehit düştüğü yerdeymişim gibi hissettim. Şehit annesi olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Şehitlerimizin ruhu şad olsun, Allah milletimize zeval vermesin” şeklinde konuştu.

Kore Gazisi Halil Tutar’ın kızı Leyla Tutar, “Buraya gelmek ilk defa kısmet oldu. 3 gün boyunca çok özel şeyler gördük, burada yaşananları dinledikçe çok duygulandım. Başkanımıza bize bu imkânı sağladığı için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.