arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3810
EURO
34,6041
ALTIN
2.387,71
BIST
10.045,74
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Büyükşehir Bafa Zeytinyağı Üretim Tesisi’ni Açtı

Büyükşehir Bafa Zeytinyağı Üretim Tesisi’ni Açtı
10 Şubat 2024 08:34
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bafa Zeytinyağı Üretim Tesisi’nin açılışını düzenlediği törenle gerçekleştirdi.

Arena Bodrum Haber – Tarımsal kalkınmaya, kooperatiflere büyük destek veren Muğla Büyükşehir Belediyesi ve S.S. Bafa Doğal Yaşam Tarımsal Üretim ve Pazarlama Kooperatifi işbirliği ile hayata geçirilen Bafa Zeytinyağı Üretim Tesisi’nin açılışı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılışa CHP Muğla Milletvekilleri Gizem Özcan, Süreyya Öneş Derici, CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Aras, CHP Milas Belediye Başkan adayı Fevzi Topuz, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bafa Zeytinyağı Üretim Tesisi açılışında konuşan üretici, kooperatif ortağı Pelin Dumanlı; “Genç yaşımda ben burada zeytinyağımı ürettim. Buranın açılmasında emeği olan herkese çok teşekkür ederim. Zeytini yüceltmeye devam edeceğiz. Bizler zeytine gönül veren üreticiler olarak bu bayrağı sonsuza dek yaşatacağız.” dedi.

Bafa Doğal Yaşam Tarımsal Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Mustafa Aksakal yaptığı konuşmada; “Kooperatif olarak nitelikli zeytinyağı elde etmek amacıyla başlattığımız oluşumun meyvelerini alıyoruz. Amacımız dünya çapında yarışabilir düzeyde ürün elde etmek. Memecik zeytinini daha iyi daha nitelikli haline getirip dünya piyasasında duyurmak amacıyla çalışıyoruz. Bu konuda desteklerinden dolayı Büyükşehir belediyemize teşekkür ederim.”

Gizem Özcan; “Üreterek, büyüyerek gelişeceğiz”

CHP Muğla milletvekili Gizem Özcan’da; “Zeytin tüm medeniyetler için önem arz etmiş bir üründür. Ulu önderimiz Atatürk zeytin seferberliği başlatarak Bornova zeytin enstitüsünü kurmuştur. Bugünde bunun uzantısını görüyoruz. Büyükşehir belediyemizde bu doğrultuda Ata’mızın izinde ilerliyor. Bunun için başta Büyükşehir belediye başkanımız Dr. Osman Gürün olmak üzere kooperatif üyelerine ve alın teri akıtan herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Üreterek büyüyerek gelişeceğiz.”

Ahmet Aras; “Zeytin yaşamı temsil eder. Zeytine dokunan geleceğe, yaşama çocuklarımıza dokunmuş olur.”

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ta açılışta şunları söyledi; “Öncelikle ben kıymetli Büyükşehir Belediye başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Bizlerde onun vizyonu çerçevesinde yaptığı hizmetlerin üzerine koyarak geliştirerek çalışacağız. Yerel yönetimler hayatın her alanında var olmak zorundadır. Ekonomik koşulların kötü olduğu bugünlerde bizlerde bu yatırımlarla aynı zamanda üretime katkıda bulunarak aile bütçesine destek vermiş oluyoruz. Son dönemde kooperatiflerimiz belediyelerimizin desteği ile önemli bir adım attı. Kadın kooperatifleri de kadınların özgürleşmesi konusunda katkı sunuyor. Bizlerde bu destekleri sürdüreceğiz. Zeytinliklerimiz enerji yatırımlarının tehdidi altında. Çevreye saygılı yatırımlara itirazımız olamaz ancak benim atalarımın diktiği zeytinleri yok ediyorsanız biz onun karşısında dururuz. Zeytin yaşamı temsil eder. Zeytine dokunan geleceğe yaşama çocuklarımıza dokunmuş olur. Bundan sonra da tarım politikalarımız gelişerek devam edecek. Bu güzel tesisi Milas’a, Muğla’ya hayırlı olsun.” dedi.

CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı’da 22 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın tarımda üreten bir Türkiye’den ithal eden bir Türkiye’ye gidişatın önünü açtığını, yerel yönetimlerin ise bunun tam tersi bir politika izleyerek üretimi desteklediklerini, üreticiye can suyu olduğunu söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.