arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3440
EURO
34,9078
ALTIN
2.375,60
BIST
10.220,23
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
18°C
Bodrum
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Büyükşehir Adayı Ahmet Aras Gazetecilerle Bir Araya Geldi..

Büyükşehir Adayı Ahmet Aras Gazetecilerle Bir Araya Geldi..
5 Şubat 2024 10:09
A+
A-

CHP’nin büyükşehi̇r ve ilçe beledi̇ye başkan adayları gazetecilerle Muğla’da bir araya geldi

Arena Bodrum Haber – CHP’li Muğla başkan adaylarının basın buluşması Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras’ın ev sahipliğinde gerçekleşti.

CHP’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Aras ve 13 ilçe belediye başkan adayı, basın mensupları ile bir araya geldi.

Basın toplantısına; Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü, Datça Belediye Başkan Adayı Aytaç Kurt, Milas Belediye Başkan Adayı Fevzi Topuz, Ortaca Evren Tezcan, Ula Belediye Başkan Adayı Mehmet Caner, Dalaman Belediye Başkan Adayı Sezer Durmuş, Köyceğiz Belediye Başkan Adayı Ali Erdoğan, Yatağan Belediye Başkan Adayı Mesut Günel, Menteşe Belediye Başkan Adayı Gonca Köksal, Kavaklıdere Belediye Başkan Adayı Saffet Karabıyık ve Seydikemer Belediye Başkan Adayı Özgürcan Büyükçoban katıldı.

Seçimlere 2 aylık bir süre kaldığına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, bazı açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını cevap verdi.

“Emeklilere ve öğrencilere sahip çıkılacak”

Başkan Ahmet Aras, etkinlikte belediyeciliğin sadece yol, su, elektrik değil eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel de olduğunu ve bunların hepsini ortak değerlendirmek gerektiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Bizler, belediye başkanı olmak için değil belediye başkanı olduktan sonra çalışmak için bu görevlere talip oluyoruz. Emeklilerimize yardımlarımız olacak, onların yaşamlarını kolaylaştıracağız çünkü emekliler şu an Türkiye’deki en ezilen, en zor geçinen kesim ve istismar edilen kesim. Biz emeklilere sonuna kadar yerel yönetim olarak sahip çıkacağız. Eğitime çok büyük önem vereceğiz çünkü şu an en büyük problem eğitimde. Üniversite öğrencilerimizin yurt sorununu birinci öncelikte tutacağız. Onların ulaşım imkanlarını rahatlatmayı sağlayacak projelerimiz de olacak. Eğitimde fırsat eşitliğini önemsiyoruz. Tarımla ilgili büyükşehrin yaptığı çalışmaları destekleyeceğiz, onun üzerine koyarak devam edeceğiz.”

“Üretim ve pazarı birbirine yakınlaştıracağız”

Başkan Aras, Bodrum’da gerçekleştirdikleri çalışmalara da değinerek, “Bodrum’da tarım okulu kurduk. Tarımın da eğitimi çok önemli. İsmail Hakkı Tonguç Tarım Okulu’nda dönem dönem çiftçilerimizi getiriyoruz; akademisyenleri ve uzmanları oraya getiriyor ve onları buluşturup eğitimler veriyoruz. En önemlisi pazarlamak. Biz bu üretim ve pazarı birbirine yakınlaştıracağız” dedi.

Başkan Ahmet Aras: “Muğla’ya bir kent kimliği kazandıracağız.”

“Bizim iddiamız da şu: Biz bütün ilçelerle büyükşehri entegre edeceğiz. Muğla’ya bir kent kimliği kazandıracağız. Artık Muğla, ilçeleriyle beraber bir kent kimliğine tamamen bürünecek. O yüzden entegrasyonu hızlandıracağız. Şimdiye kadar yapılanlar çok önemliydi, bunlar temel oluşturacak. Bundan sonra biz, üstüne koyarak gideceğiz ve bir kent kimliği oluşturacağız.”

Etkinlik sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Ahmet Aras, katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.