arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C

BÜYÜK İSKENDER’DEN OSMAN GÜRÜN’E SİYASİ İŞGALCİLER BAŞ TACI OLDU…

BÜYÜK İSKENDER’DEN OSMAN GÜRÜN’E SİYASİ İŞGALCİLER BAŞ TACI OLDU…
2 Ekim 2019 10:53
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisinin 8 Kasım 2019 tarihinde başlayacak olan kongre takviminden önce, siyasi hesaplaşmalar Bodrum yerelinde ve gündeminde  da gündemde yer bulmaya başladı.

Önceki dönem Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un PR, basın ve medya danışmanlığını yapan Özay Kartal, bugün sahibi olduğu web sitesindeki köşesinde yazdığı makaleyle gündemi meşgul edecek iddialarda bulundu. Kartal, Bodrum’un bin 500 yıllık geçmişi ve bugünü arasında bağlantılar kurarak, Büyük İskender ile Osman Gürün arasında benzerliği ironi yaparak, Bodrum siyasetine açıklamalar getirdi.

“Bodrum yerel siyaseti, 1500 yıldır değişmiyor” desem, iddialı bir giriş yapmış olur muyum? cümlesiyle başlayan Özay Kartal’ın köşe yazısı şöyle…

***

“Bodrum yerel siyaseti, 1500 yıldır değişmiyor” desem, iddialı bir giriş yapmış olur muyum?

Gelin siz karar verin.
Bodrum’un adını insanlık tarihine yazdıran kim?
Halikarnassos’un anlı şanlı kralı Mavsolos. Halikarnas’ı Karya ülkesinin başkenti yapıp, 24 yılda Ege ve Akdeniz’in en zengin liman kenti yapan kral. Kendisinden 6 asır sonra, Romalı Vitruvius’un, ilk mimari kitabına adını yazdırtan kral. Dünyanın yedi harikasından biri Mausoleum’u şehrin kalbine diken kral.

Peki, bu kralın yarattığı bu şehirde o kralın adı var mı? Bir caddesinde, bir meydan ya da bir sokağında? Cevap utanç verici kocaman bir hayır!
Kral Mavsolos’un yarattığı bu şehri, ondan 33 yıl sonra gelip, uzun kanlı bir kuşatmayla ele geçirip, yağmalayıp yıkan kim? Büyük İskender. Tarihçiler der ki; Büyük İskender’in yağma ve yıkımından sonra Halikarnassos hiçbir zaman o eski parlak günlerine dönemedi.

Peki, yağmacı ve işgalci o kralın adı günümüzde bu kentte yaşıyor mu? Evet. Utanç verici kocaman bir evet. Myndos Kapısı’nın önüne gidin, caddenin adına bakın, “Büyük İskender Caddesi.”
1500 yıldır bu kente değer verenlerin, ona hizmet etmek isteyenlerin değeri siyasi olarak yeteri kadar bilinmedi, ama dışarıdan gelenler baş tacı edildi.

Bugün Bodrum’a hiçbir hizmeti dokunmayan, Bodrum’un siyasi işgalcisi,  Osman Gürün baş tacıdır.
Osman Gürün, çok iyi bir siyasi cerrahtır.
Marmaris’de, Datça’da, Fethiye’de ve Bodrum’daki siyasi cerrahi operasyonları devam ediyor.

Nasıl mı?
Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı olarak, kendi adamı, Bodrum’u ve Bodrumluları hiç tanımayan Muğla’dan Tayfun Yılmaz’ı atattı. Bodrum Belediyesindeki idari ve siyasi ilişkileri kontrolüne aldı.

Yetmedi!
Bodrum Belediyesine, Muğla’dan gönderdiği Ahmet Demirel’i Mali Hizmetler Müdürü olarak attı. Belediyenin mali hareketlerini de gözetimine aldı.

Yetti mi? Hayır; Belediye’de Mehmet Kocadon’a yakın ne kadar müdür varsa tasfiye ettirdi.
Yetti mi? Hayır; CHP ilçe teşkilatında bendeniz dâhil, Osman Gürün adaylığına karşı bayrak kaldıranları ihraç ettirmek üzere disiplin soruşturması başlattı.
Büyük İskender’den Osman Gürün’e Bodrum siyasi işgalcilerini baş tacı etmeye devam ediyor.

Önerim var, Osman Gürün adını,  belediye önündeki caddeye versinler de, biz de yazalım yedi sütuna manşet:
“TARİH TEKERRÜRDEN İBARETTİR.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.