arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
36°C
Bodrum
36°C
Açık
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Açık
36°C
Salı Açık
35°C
Çarşamba Açık
34°C

BUGÜN YAPAMAZSAK, YARIN İSTESEKDE YAPAMAYIZ…

BUGÜN YAPAMAZSAK, YARIN İSTESEKDE YAPAMAYIZ…
1 Ekim 2016 21:47
A+
A-

Bir dönem İnsan Hakları Derneği’nin başkanlığı yapan Akın Birdal, Nazım Alpman ve Sezai Temelli “Demokrasi İçin Birlik” çağrısını, bu kez de Bodrum’dan yaptılar.

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri Rıza Türmen ve Binnaz Toprak’ın çağrısıyla ilk kez 28 Haziran’da bir araya gelen siyasi partiler, sendikalar, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, kadın ve çevre hareketi temsilcilerinin katılımıyla, toplumsal muhalefeti bir araya getirecek Demokrasi İçin Birlik’in ilkelerini ve koşullarını  konuşarak, başlangıç bildirgesi imzalamışlardı.

 

Bodrum’da Eğitimsen Binası’nda basınla da bir araya gelen Akın Birdal, Nazım Alpman ve Sezai Temelli, 23 Ekim’de İstanbul’da yapılacak büyük buluşmada, izlenecek yol haritası için önerileri de aldıkları toplantıda, sorulara yanıt verdiler.

Demokrasi İçin Birlik’in “Başlangıç Bildirgesi”nde de yer aldığı gibi, Akın Birdal ve diğer konuşmacılar , Türkiye’nin giderek büyüyen bir demokrasi krizi içinde olduğunu, hızla karanlık bir geleceğe doğru sürüklendiği belirttiler.  110u gazeteci olmak üzere, 237 bin tutuklu ve hükümlü ile, Türkiye’nin yarı açık cezaevine dönüştüğünü, OHAL ve Kanun Kuvvetindeki kararnameler ile geleceğin giderek belirsizleştiği, dokunulmazlıklarla emekçilerin sesini meclis kürsüsünden duyuran milletvekillerin elinden bu kürsünün alındığını ifade eden konuşmacılar:

“Bu ortak amaç etrafında  buluşan bizler, herkesin farklı kimliği ile eşit yurttaşlık haklarına sahip olduğu; barış içinde yaşayabileceği, insanca çalışma ve yaşama koşullarının garanti altına alındığı, devletin herkesin inancına, inançsızlığına, yaşam tarzına, siyasi düşüncesine karşı tarafsız ve saygılı olduğu, kadına ve cinsel kimliklere yönelik şiddetin son bulduğu, tarihi ve doğal varlıkların, diğer canlıların yaşam alanlarının ve kentlerin korunduğu, laik, demokratik bir Türkiye yaratabilmek için tüm toplum kesimlerini kucaklayacak, yeni bir umut ve güç merkezine ihtiyaç olduğu apaçık ortadadır. Yurttaşlar olarak insan onuruna uygun biçimde demokratik bir ülkede; barış ve güvenlik içinde yaşamak hakkımızdır. Ortak yaşamımızı düzenleyen demokratik kurallara, kazanılmış haklara, hukuka yönelik saldırılar karşısında demokratik direniş hakkımız meşrudur.

O nedenle daha genişlettik bu birlikteliği. Bugün bir araya gelemiyorsak, yarın istesek de yapamayabiliriz. Dialog grubu oluşturduk. Çatışmacı taraflar arasında köprü olmak istyoruz. Ankara, Mersin, Diyarbakır, İzmir’de dört bölge toplantısı yaptık. İstanbul da merkezimiz tabii. Topyekun saldırıya karşı demokrasi hattı oluşturduk. Hiyerarşi yok, başkan yok, herkes kendini birey olarak, aynı eşitlikte temsil edecek, herhangi bir partinin vesayeti yok.  Daha önce Altan Öymen sözcümüz idi. İsteği üzerine sözcülükten ayrıldı, şimdi Rıza Tüzmen sözcümüz. Sonrası dönüşümlü sözcülük olacak. Hiyerarşi olmayacak. Birlikteliğin gedefi de kritik konularda çağrılar yapmak ve siyasi partileri etkileyebilmek. Bugüne kadar yaşanan deneyimlerden ortaya çıkan şudur ki, Türk solu, sosyal demokrasi ve kürt kareketi birararaya gelmeden bir şey yapılamıyor.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.