arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2773
EURO
35,0270
ALTIN
2.473,00
BIST
10.539,83
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
31°C
Bodrum
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Açık
32°C
Salı Açık
30°C

BU YIL LYS SINAVLARI İLÇE MERKEZLERİNDE DE YAPILACAK…

BU YIL LYS SINAVLARI İLÇE MERKEZLERİNDE DE YAPILACAK…
29 Ocak 2017 13:18
A+
A-

LYS ilk kez bu yıldan itibaren, öğrenci sayısının fazla olduğu ilçe merkezlerinde de yapılacak

Kızının mağdur olduğunu belirterek MEB’e başvuran emekli Astsubay Ersoy Koçak, binlerce öğrenciyi ilgilendiren soruna çözüm oldu.

LYS’nin İskenderun’da da yapılması için girişimlerde bulunan öğrenci velilerinden emekli Astsubay Ersoy Koçak’ın, Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) e-mail üzerinden başvuru yaptı.  Bakanlık da bunu ÖSYM’ye gönderdi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, öğrenci potansiyeline göre 2017 yılından itibaren bazı ilçelerde de LYS sınavının yapılması için çalışmalar başlatıldığını belirtti.

Kamuoyu oluşturmak amacıyla yüzlerce öğrenci velileriyle iletişim kurup, konuyu Milli Eğitim Bakanlığı’na taşıyan Koçak’a ÖSYM’den gönderilen yazıda, 2017 yılından itibaren sınavların İskenderun gibi ilçelerde yapılması için çalışmaların başlatıldığı ifade edildi. Yazıda, LYS’lerin 2017 yılından itibaren İskenderun başta olmak üzere nüfus yoğunluğuna sahip birçok ilçe merkezlerinde yapılması ile ilgili çalışmaların yürütüldüğü belirtildi.

Kılavuzda yer aldı

2017 ÖSYS kılavuzunda, “LYS’ler il merkezlerinde ve LYS’lere girme hakkı kazanan aday sayısına bağlı olarak ÖSYM tarafından belirlenecek ilçelerde yapılabilecektir” denildi. ÖSYS’nın 2016 kılavuzunda ise ‘’ LYS’ler sadece il merkezlerinde yapılacaktır” ibaresi bulunuyordu.

‘Yol çilesi bitti’

Emekli Astsubay Ersoy Koçak, 18 yaşındaki kızı Ceren Koçak’ın İskenderun Tozçelik Fen Lisesi öğrencisi olduğunu belirterek duygularına şöyle anlattı: “LYS sınavını 5 oturumda yapılıyor ve ilçelerde yaşayan öğrenciler 5 kez il merkezine gitmek zorundaydılar. Öğrenci potansiyeli olan ilçeler için müjdeli bir uygulama. Önceki uygulama eğitimde fırsat eşitliğini engelliyordu. Milli Eğitim kanununun 5 ve 8’inci maddelerine aykırıydı. Şimdi düzeltildi. Sınav için saatlerce yol çilesi bitti. Ben sadrece 250 bin nüfuslu İskenderun için müracaat etmiştim. Ama sonuç büyük ilçelerin hepsini kapsadı.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.