arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
22°C

Bu defa Osman Gürün ve Havarilerinin işi zor görünüyor..

28 Eylül 2023 13:31
A+
A-

1 Ekim 2023 tarihinde yapılacak CHP Muğla İl Başkanlığı seçimine sayılı saatler kaldı. Pazar günü saat 13:00’de başlayacak il kongresinde 2 aday il başkanı olmak için mücadele edecek.

Adaylar; önceki dönem il başkanı Adem Zeybekoğlu’nun milletvekili aday adayı olma kararıyla gerçekleşen istifası sonrasında atanan Hüseyin Erol ile mevcut Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı..

CHP Muğla’nın her şeyinden sorumlu büyükşehir belediye başkanı Osman Gürün ve diğerleri arasında geçecek il kongresinde bu kez daha zorlu saatler yaşanacak.

Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün’ün Genel Başkan eliyle ve desteğiyle büyüttüğü ayak numarasıyla, CHP Muğla örgütünün üzerine bastığı günlerin sona ermesi tüm CHP’nin umudu..

Neredeyse isyanın eşiğine gelen CHP örgütü ve birçok belediye başkanı önceki hafta verdikleri fotoğrafla Zekican Balcı’nın yanında olduklarını ifade etti.

Bu defa sosyal demokrat görünümlü otokrat belediye başkanı Osman Gürün ve Havarilerinin işi zor görünüyor..

***

Peki süreçte CHP Bodrum örgütü nasıl konumlandı?  Cevabına “pek de alışık olmadığımız bir şekilde” diyebiliriz.

İlçe başkanlığı mücadelesini CHP’nin erozyona uğrayan değerlerinin yeniden kazanımı üzerine kuran ve demokratik değerleri önceleyen CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın, il başkanlığı konusunda konum belirlerken söylemleriyle örtüşen bir yöntem kullandı.

Önce Bodrum örgütünden il başkanı arayışına giren Işın’ın, göreve talip olan bir kimlik bulamayınca süreci doğru yönetme düşüncesiyle; örgüt içi istişare, parti büyüklerine ve parti emekçilerin görüşlerine baş vurduğunu gözlemledim.

Bu yöntem uzun zamandır tercih edilmeyen bir durumdu. Genelde bu tip kararlar verilirken, bireysel kariyer planlamalarının öncelendiğine birçok kez şahit olduk.

Diğer taraftan; belediye başkanı ve CHP örgütünün yüksek oranda mutabakat sağladığı da gözlemlediğim diğer bir durum oldu.

Bu durumun Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici‘nin de katıldığı “Bodrum İl Delege Toplantısı” ile pekiştiğini de ayrıca gözlemledim.

Bodrum’un siyaset sayfaları; Menteşe’de kurulan sandıklara, birlik beraberlik söylemleriyle yola çıkılan birçok hareketin, Yokuşbaşı’nda dağıldığının örnekleriyle doludur.

Bu anlamda CHP Bodrum İlçe Başkanlığının organize ettiği “Bodrum İl Delege Toplantısı” önemlidir. Delegenin ilçe başkanı Işın’a, il başkanlığı görüşmeleri konusunda verdiği yetki kıymetlidir.

Çünkü, Osman Gürün ve Havarilerini emekliye ayırmak, tek yumruk olmayı başaran bir Bodrum’la mümkün olacaktır.

Bodrum örgütünün, CHP Muğla İl kongresinde destekleme kararı aldığı Zekican Balcı‘nın, bu kararla birkaç adım öne çıktığı düşüncesindeyim.

CHP Bodrum İl Delegasyonuna dikkatli bakıldığında; kişisel kariyer planlamaları üzerinden siyaset üreten mahçup Osmancıların, büyük yığının arasında tek tük göründüğü de başka bir detaydır..

Bu durumun çok önemli olduğunu sanmıyorum. Muş gibi yapan, kim kazanırsa ben sana oy verdim zaten diyen bir kitle her siyasi organizasyonda bir parça alan bulup, yer işgal ediyor zaten..

***

Başkan Işın‘ın ekibiyle birlikte, yıllar itibarıyla planladığı genç ve dinamik örgütlenmesi, CHP’nin Bodrum özelinde kodlarına geri dönüşüne hizmet edeceği düşüncesini güçlendiriyor.

CHP Muğla İl Başkanlığı seçim sürecinde Başkan Tuna Işın’ın kullandığı demokratik yöntemlerin parti içi iletişim konusunda verimliliği ve performansı arttırdığı durumu da ayrı bir gerçek.

Bu gerçeğin Bodrum siyasetinin Muğla siyasetinde resesif olan halinin dominant hale dönüşmesine hizmet edeceği umudundayım..

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.