arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
18°C
Bodrum
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
24°C

BODRUM’UN YEREL DEĞERLERİ KARAOVA DA GÜN YÜZÜNDE…

BODRUM’UN YEREL DEĞERLERİ KARAOVA DA GÜN YÜZÜNDE…
3 Eylül 2016 06:21
A+
A-

2. Karaova Bağbozumu Günleri,  düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. Bağbozumu Günleri 3-4 Eylül tarihleri arasında Mumcular’da gerçekleştirilecek.

Bodrum’da bu yıl ikinci kez gerçekleştirilecek olan Karaova Bağbozumu Günleri, kortejle başladı. Karaova Derneği ve Bodrum Kent Konseyi öncülüğünde düzenlenen Bağbozumu Günleri’nin kortejine, Mumcular bölgesi muhtarları, Bodrum’daki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Bodrum Belediyesi Meclis üyeleri katıldı.

 

Kortej, Bodrum Otogarı’ndan başladı. Davul ve zurnalar eşliğinde Belediye meydanına kadar yürüyen gruba vatandaşlar ve turistler de büyük ilgi gösterdi. Belediye Meydanı’nda, Mumcular Fuat Erkan Ortaokulu Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından vatandaşlara Karaova’dan getirilen salatalık ve domatesler dağıtıldı. Slow Food Yaveş Gari grubu ise vatandaşlara haşlanmış bulgur ve ayran servisi yaptı.

Karaova Bağbozumu Günleri’nin organizasyonunu gerçekleştiren Karaova Derneği Başkanı CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ali Öztürk yaptığı konuşmada, “Biz buraya kültürümüzü tanıtmaya geldik. Üreticilerimizi bir farkındalık olsun diye buraya taşıdık. Karaova’da ne olup bittiğini anlatmak için geldik. En önemli besin kaynaklarımızın Karaova’da olduğunu hatırlatmaya geldik. Bitti denilen halı ve dokumalarımızı göstermeye geldik.” dedi.

Tüm vatandaşları, İkinci Karaova Bağbozumu Buluşmasında Mumcular’a ve Pınarlıbelen’deki okul açılışına beklediklerini ifade eden Öztürk, “Biz burada memleketimize sahip çıkmaya, herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz.” diye konuştu.

karaova-bag-bozumu-basladi-2Daha sonra vatandaşlara hitap eden Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu da, “Karaova, halısıyla, tütünüyle, tahılıyla, ineğiyle, danasıyla kendi yağıyla kavrulup giden bir yer. Gönlümüz istiyor ki Karaova Bodrum’a yeni bir ışık tutsun. Gönlümüz istiyor ki Bodrum turizmi, tarımla buluşsun. Gönlümüz istiyor ki Karaovalı toprağına sahip çıksın. El ele verirsek, çok şeyi birlikte yapabileceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, Karaova muhtarları Belediye Meydanı’nda hep birlikte Kerimoğlu oynadılar. Muhtarlara, Karaova-Der Başkanı Ali Öztürk ile Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu da eşlik etti.

Daha sonra, Karaova’da dokunan halılar, Bodrum Sağlık Vakfı’nda rehabilitasyon gören engelli çocuklar yararına açık artırmayla satışa sunuldu. Etrim Halıcılık sahibi Engin Başol tarafından getirilen el emeği göz nuru halılar yapılan açık artırma sonucu toplam 8 bin liraya alıcı buldu. Halıları, Vin Bodrum Şarapları’nın sahibi Erhan Yürüt ile Bodrum Sağlık Vakfı yönetim Kurulu üyesi Vehbi Yazıcı satın aldı. Bodrum Sağlık Vakfı yönetim kurulu üyelerinden Mazhar Vardar, böyle anlamlı bir etkinlikte BSV çocuklarının hatırlanmış olmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

ŞENLİKLERE TÜM BODRUM DAVETLİ…

Bodrum’un tarım ambarı olarak bilinen Karaova’ya sahip çıkmak, üreticileri tüketicilerle buluşturmak ve yöresel ürünleri tanıtmak amacıyla düzenlenen Bağbozumu Günleri’ne Bodrum yarımadası ve çevre ilçelerden kooperatifler ve yerel işletmeler de davet edildi.

Şenlikler, 3 ve 4 Eylül tarihlerinde Mumcular’da gerçekleştirilecek bir dizi etkinliğe sahne olacak. Bağbozumu Günleri, 4 Eylül akşamı Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde gerçekleştirilecek etkinlikle son bulacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.