arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2001
EURO
34,7799
ALTIN
2.418,69
BIST
10.055,98
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
23°C
Bodrum
23°C
Parçalı Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
27°C

BODRUMLU KADINLAR CİNSEL İSTİSMAR YASASINI PROTESTO ETTİ…

BODRUMLU KADINLAR CİNSEL İSTİSMAR YASASINI PROTESTO ETTİ…
19 Kasım 2016 10:23
A+
A-

 

Bodrum da, cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren yasa teklifi, kadınlar tarafından protesto edildi.

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği öncülüğünde, Bodrum Belediye Meydanı’nda toplanan kadınlar, Meclis’te görüşülen cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren yasa teklifini protesto etti.

Çeşitli kadın gruplarının ve siyasi parti temsilcilerinin destek verdiği eyleme katılanlar ellerinde, ‘Bu suça ortak olmayacağız’ ‘Çocuklarımızı size emanet etmeyeceğiz’, ‘Tecavüze, çocuk cinsel istismarına, tecavüzün evliliğe dönüştürülmesine ve tecavüzcülerin affına hayır’, ‘Gece yarısı bir oy ile milyonlarca çocuğun hayatlarını karartmanıza izin vermeyeceğiz’ yazılı pankartlar taşıdı, düdük çalarak, alkışlarla yasa teklifini protesto etti.

Grup adına açıklama yapan Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Figan Erozan, “Biliyorsunuz, bu yasaları gece karanlığında çıkarıyorlar, gündüz yapmıyorlar. Gündüz bu yasaları çıkartmak için çaba sarf etmiyorlar. Çünkü malum tecavüzcülerle ilgili bir yasa çıkartıyorlar. 18 yaş altı kadınların, kız çocuklarının maruz kaldığı tecavüzlerde, tecavüzcüsüyle evlendirme üzerine bir yasa çıkarıyorlar. Bu yasa daha önce kaldırılmıştır. Şimdi tekrar gündeme getiriyorlar. 18 yaş altı çocukları rıza var, isteyerek birlikte oldu diyemezsiniz. İsteyerek birlikte olduğu şeyin adına tecavüz diyemezsiniz. Tecavüz olan bir şeyi de onu tecavüz eden biriyle evlendirerek meşrulaştıramazsınız. O yüzden gece karardıktan sonra sokağa çıkıyoruz ki; onlar nasıl gece Meclis’te bu kararları alıyorsa, biz de gece sokaklara çıkarız. Hiçbir şekilde bedenimize müdahale edilmesine, yasalarla bu müdahalelerin meşrulaştırılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

bodrum-cinsel-istismar-tepkisi-1

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.