arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Bodrum’da Turizm Hedefleri Belirlendi..

Bodrum’da Turizm Hedefleri Belirlendi..
22 Şubat 2024 09:57
A+
A-

Bodrumlu turizmciler, denizden 100 binden fazla, hava yoluyla da 1 milyon turist bekliyor.

Arena Bodrum Haber – Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, Bodrum’a 2024 yılında, 100’den fazla kruvaziyer gemisiyle 100 binden fazla, hava yoluyla da 1 milyonun üzerinde turist gelmesinin hedeflendiğini söyledi.

Dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Bodrum’a geçtiğimiz yıl 101 kruvaziyer 102 bin 479 yabancı turist getirdi. Bu yıl Nisan ayından itibaren Bodrum’a yolcu gemilerinin gelmesi beklenirken hedefin ise geçtiğimiz yılla aynı seyirde ilerlemesi bekleniyor.

Bu yıl ilgili hava yolu ve yolcu gemileriyle planlamaların yapıldığını belirten Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, “2024 yılı içerisinde 100’den fazla yolcu gemisi ile 100 binden fazla yabancı turistin Bodrum’a gelmesi bekleniyor. Diğer yandan, hava yoluyla bu yıl Bodrum’a 1 milyonun üzerinde yolcu bekliyoruz.” dedi.

Dengiz, “Diğer yandan, hava yoluyla bu yıl Bodrum’a 1 milyonun üzerinde yolcu bekliyoruz. Ocak ayından itibaren ilgili havayolu firmalarıyla uçuş planlamaları yapıldı.” diye konuştu.

Dengiz “Ocak ayından itibaren ilgili havayolu firmalarıyla uçuş planlamaları yapıldı. 26 Mart’tan sonra yoğunluğun olacağını düşünüyoruz. Özellikle bu yılda yolcu gemileriyle ABD ağırlık turist gelmesini bekliyoruz. Bunun yanı sıra İstanbul Gala Port’tan da yolcu çıkışları yapılıyor. Aksilik olmazsa bu yıl satışların iyi olacağını tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bodrum vazgeçilmez bir destinasyon olduğunu belirten Dengiz, “Bunu ispatladık ve çalışmaya devam edeceğiz. Bu yıl yine İngiltere, Rusya, Almanya, Polonya gibi ülkelerden Bodrum’a yolcu beklemekteyiz” diye konuştu.

Kaynak: CNN Türk 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.