arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2217
EURO
34,7624
ALTIN
2.460,40
BIST
10.348,29
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
20°C
Bodrum
20°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Salı Açık
24°C

BODRUM’DA İNSANCA YAŞAMI MÜMKÜN KILACAKLAR…

BODRUM’DA İNSANCA YAŞAMI MÜMKÜN KILACAKLAR…
26 Kasım 2016 10:12
A+
A-

 

Geçtiğimiz günlerde 1. yaşını kutlayan Bodrum’da İnsanca Yaşam Derneği, geçen hafta müjdesini verdiği “Toplum Merkezi”ni 5 Aralık’ta gerçekleştirilecek resmi açılışla kutlayacak. Dernek yetkilileri, projenin IMC International Medical Corps tarafından sağlanan fonla yürütüleceği bilgisini paylaştı.

Kimler yararlanabilir?

İslamhaneleri Mahallesi’nde açılacak olan merkezde Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Bodrum’a yerleşen Suriyeli ailelerin entegrasyon ve terapi süreçleri yürütülecek. Merkezde yalnızca göçmenlere değil, tüm katılımcılara açık olmak üzere kadın ve çocuklara etüt, sanat terapi, oyun ve el işi dersi gibi etkinliklerin yanı sıra yabancılar için Türkçe dersleri verilecek.

Atölye ve terapi çalışmaları

30 Kasım 2016 Çarşamba günü faaliyetine başlayacak olan İnsanca Yaşam Merkezi’nde her Çarşamba kadınlar için sanat terapi ile çocuklar için etüt saatleri, her Cumartesi ve Pazar çocuklar için sanat terapi ve oyun saati etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Aralık ayında; kadınlar için bileklik yapımı, online satış ve sosyal medyada pazarlama, marka oluşturma ve marka yönetimi, proje yazımı ve dernek içi gelir getirici faaliyetler ile temel dikiş atölye çalışmaları yapılacak.

Merkezde Ocak ayında kırkyama ve gönüllü yönetimi atölyeleri, Şubat ayında oyuncak yapımı ve örgü atölyeleri, Mart ayında Nakış, hikâye anlatıcılığı, izleme, değerlendirme ve raporlama, tekstil materyallerinin geri dönüşümü atölyeleri ile Nisan ayında çocuklar için geri dönüşüm atölyeleri düzenlenecek.

Bodrum’da İnsanca Yaşam Derneği Toplum Merkezi’nin, 5 ay sürmesi planlanan programın ardından da faaliyete devam etmesi hedefleniyor.

bodrum-insanca-yasam-dernegi-1

Açılış

Tarih: 5 Aralık Pazartesi

Saat: 19.00

Yer: İnsanca Yaşam Merkezi, İslamhaneleri Mahallesi, Cumhuriyet Bulvarı, No: 43

Bodrum’da İnsanca Yaşam Derneği Hakkında

Ekim 2015’te, içlerinde Bodrum’da yerleşik yabancı uyrukluların da bulunduğu bir grup gönüllü tarafından kuruldu. 2015 baharında çoğunluğu Suriye’den gelen ve Bodrum üzerinden Avrupa’ya ulaşmaya çalışan sığınmacıların yarattığı dünyanın en büyük ikinci göç dalgasına insani yardım yapmak için bir araya gelen Bodrum’da İnsanca Yaşam Derneği, bugüne kadar 8 ayda yaklaşık 50.000 kişiye 50.000’e yakın öğün yemek, 15.000’e yakın hijyen paketi dağıttı. Toplamda 20 koli kıyafet Kos’a, 100 koli Suruç’a ve 300 koli de İzmir’e gönderdi.

Yalnızca sığınmacılara değil, yardıma ihtiyacı olan herkese yardım elini uzatan dernek, içinde sığınmacıların da bulunduğu Bodrum’daki evsizlere her akşam sıcak çorba dağıtıyor. Sonbahar’da Bodrum’da yaşanan sel felaketinde evleri hasar gören ailelere de ev eşyası, giyim, gıda ve hijyen malzemesi desteği vermişti. Derneğin, maddi durumu yeterli olmayan Türk ve Suriyeli ailelere destekleri devam ediyor.

Dernek ayrıca, uluslararası bir dil öğrenimi yöntemi olan, ana dilleri farklı olan iki kişinin karşılıklı sohbet ederek birbirlerine dillerini öğretmesi esasına dayalı “Tandem” yönteminin uygulandığı buluşmaları her hafta Çarşamba günleri organize ediyor.

bodrum-insanca-yasam-dernegi-2Detaylı bilgi için:

E-posta: info@bodrumdainsancayasam.org

www.bodrumdainsancayasam.org

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.