arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4253
EURO
34,6140
ALTIN
2.384,55
BIST
10.045,74
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

BODRUM’DA CHP – İYİ PARTİ İTTİFAKI BOZULDU…

BODRUM’DA CHP – İYİ PARTİ İTTİFAKI BOZULDU…
25 Ocak 2019 12:28
A+
A-

Bodrum ve Muğla’nın adaylık kaderini belirleyecek toplantı sona erdi.

Arena Bodrum Haber / Ankara Temsilcisi Emin Varol

İttifak sadece Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde devam edecek…

İyi Parti Genel Merkezinde kürsüye çıkan CHP ve İYİ Parti Genel Başkanları, Muğla genelinde büyükşehir dışında seçime ayrı ayrı girileceği konusunda mutabık kaldıklarını açıkladı. Açıklama sonrasında İYİ Parti’nin Bodrum Belediye Başkan Adayının Mehmet Tosun olma konusu kesinleşmekle beraber, CHP’nin Bodrum Belediye Başkan Adaylığı konusu Bodrum’un ve Ankara’nın siyaset kulislerini biraz daha meşgul edecek gibi görünüyor.

Daha öncede CHP genel merkezinin iç değerlendirmeleri sırasında Mehmet Kocadon’un adı Bodrum Belediye Başkanı olarak ön plana çıksa da, CHP örgütünden çıkan diğer aday adaylarının mücadelesi Ankara’ya sık sık yaptıkları ziyaretler ile devam ediyor…

31 MART 2019 YEREL SEÇİMLERİ CUMHURİYET HALK PARTİSİ-İYİ PARTİ İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ…

Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan Yerel Seçimlere iş birliği içinde katılma kararı almışlardır. İş birliğinin temelleri 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde yapılan Millet İttifakı çerçevesinde atılmış olup, toplumun geniş kesimlerinden büyük bir destek ve teveccüh görmüştür.

Bu iş birliği, yerel seçimlerde demokrasinin işleyişini, ülkenin huzurunu ve seçme-seçilme hakkını her şeyin üstünde tutan bir anlayışla gerçekleştirilmiştir. İş birliği, ülkemizin siyasetine hâkim olan tekçi ve kutuplaştırıcı anlayışa karşı demokratik ve uzlaşmacı siyaseti yerelde inşa etme yaklaşımına sahiptir. Bu iş birliği ülkemizin çözümsüz ve alternatifsiz olmadığını göstermektedir.

İş birliği ile CHP ve İYİ Parti birbirlerine ve topluma şunları taahhüt etmektedir:

  • CHP ve İYİ Parti sandık sonuçlarını ve mevcut eğilim yoklamalarını dikkate almış, ayrıca toplumun tüm kesimlerinin sesine kulak vererek, Ek-1’de belirtilen büyükşehirlerde ve bağlı ilçelerde, illerde, partilerden birinin adayıyla seçime girmeye karar vermiştir. Bu bölgelerde aday göstermeyen parti diğer partinin adayına en güçlü desteği vermeyi kabul etmiştir ve seçmenlerinin gösterilen aday etrafında kenetlenmesi için her türlü imkânını harekete geçirecektir.
  • Diğer seçim bölgelerinde her iki parti de kendi adaylarıyla seçime girecektir. Her iki parti adayları, il-ilçe ve genel merkez yönetimleri bu tür yerlerde demokratik bir yarışın olması için azami gayreti gösterecek ve iş birliği ruhuna uygun davranacaktır.
  • Parti yönetimleri iş birliğine en güçlü hassasiyet duyguları ile yaklaşacak ve iş birliğinin demokrasimize katkı yapması için en üst düzeyde sorumluluk üstleneceklerdir.
  • Her iki partiden birine aday adayı müracaatında bulunmuş ancak adaylaştırılmamış kişiler, diğer siyasi partice aday gösterilmeyecektir.

Bu iş birliğinin yerel seçimlerde hizmet çıtasını yükselteceğini taahhüt ediyor, ülkemize ve demokrasimize hayırlı olmasını diliyoruz.

Oğuz Kaan SALICI      Koray AYDIN      Seyit TORUN      Dursun Müsavat DERVİŞOĞLU

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.