arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
23°C
Bodrum
23°C
Açık
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C

BODRUM YEREL BASINI SORUNLARINI KONUŞTU…

BODRUM YEREL BASINI SORUNLARINI KONUŞTU…
26 Nisan 2016 08:11
A+
A-

Bodrum’da görev yapan yerel basın mensupları ve imtiyaz sahipleri ilk kez bir araya geldi. 

“1. Bodrum Yerel Basın Değerlendirme Toplantısı”nda, yerel basının sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırılırken, birlikte hareket etme kararı alındı.

Hafta sonunda kahvaltılı bir toplantıda güç birliği oluşturmak üzere İlk kez bir araya gelen Bodrum Yerel Basını, sektörün sorunlarını tartıştı. Toplantı Eren Terzi’nin ev sahipliğinde Bodrium Otel ve SPA’da gerçekleşti.

“Sorunlarımızı Avantaja Çevirelim”

Mesleğimizi icra ederken hepimizin farklı zamanlarda karşılaştığı sorunları avantaja çevirecek birlikteliğin zamanı geldi tespitiyle toplantıyı açan Abdulkadir Sevindik “İlkeli ve nitelikli yayıncılık, yaparak farklı düşüncelerimizi toplumda yüksek fayda yaratacak ortak akla dönüştürmek sorumluluğumuzdur. Son dönemde Türkiye genelinde meslektaşlarımızın yaptığı toplantılarda meslek odamızın kurulmasının gerekliliği tartışılır hale gelmişken, bizim kurumsal yapımızın olmaması eksiğimizdir. Muğla’nın en büyük ilçesinin gazetecileri olarak buna hazır olmamız lazım. Bu toplantıda ifade edeceğimiz her düşünce birlikteliğimize güç katacaktır” dedi.

bodrum-yerel-basin-toplanti-12“Resmi İlan Sigortalara Yetmiyor”

Tüm katılımcıların sırayla söz aldığı toplantıda, ilk konuşan Çökertme İmtiyaz Sahibi Miyase Hakalan, resmi ilanların bile yerel basını ayakta tutmaya yeterli olmadığını belirterek, “Basın İlan Kurumu’ndan aylık 3 bin 500 lira resmi ilan geliri alabiliyoruz. 5 kişi çalıştırma zorunluluğumuz olduğundan bu para ancak sigortalara yetiyor; hatta yetmiyor bile. Belediyeler ihaleleri istedikleri firmalara verebilmek için bölerek yapıyor ve 200 bin liranın altında olan ihalelerde bize resmi ilan verilmiyor. Bodrum Ticaret Odası üyesiyim, 2 şirketim var ve kutlama ilanı dahi alamıyorum.” dedi.

bodrum-yerel-basin-toplanti-11“Ensesini Okşatıp Haber Yapanlar Var”

Bodrum Haber İmtiyaz Sahibi Mustafa Gündoğ ise meslekteki yozlaşmaya dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Ensesini okşatıp haber yapanlar var! Basın İlan Kurumu’ndan, belediyeden, ticaret odasından reklam, ilan aldığımızda özgür olamayız. Diğer taraftan tabii bizlerin işlerimizi yaparken, kolaylıklar sağlanması lazım ama belediyeye habere gittiğimde bile park parası ödüyorum! Bunların düzenlenmesi gerekli…”

bodrum-yerel-basin-toplanti-3“Destek Değil Köstek”   

Bodrum’a Geldik Editörü Ali Fikret Er de yerel yönetimlerin yerel basına gerekli ilgili göstermediğinden dem vurarak, “Yerel yöneticiler çoğu zaman basına selam vermekten bile aciz. Yerel basının desteklenmesi bir yana, Bodrum Ticaret Odası dergi çıkartarak piyasadan reklam topluyorlar. Kurumsal yayın çıkaran herkes bizim kaynaklarımıza göz dikiyor. Bütçesi olmayan kurumsal yayın çıkarmasın. Bu durum basının gelirlerini baltalıyor. Haberimi yap reklamımı vereyim düşüncesi can sıkıcı” dedi.

bodrum-yerel-basin-toplanti-5“Birliktelik Çok Önemli”   

Kent TV ve TRT Muhabiri Selçuk Şimşek “Bodrum’da geçirdiğim beş yıllık süreç içerisinde bir araya gelme konusunu çok konuştuk. Bu toplantı benim açından çok önemli. Buraya bulunmayan arkadaşları da işin içerisine dahil etmemiz lazım. Benim en çok sıkıntı duyduğum konu habercilikle reklamın iç içe girmesi. Bu birlikteliğin buna çözüm üreteceğine inanıyorum” dedi.

bodrum-yerel-basin-toplanti-4“Özeleştiri ve İşin Kalitesi Birlikte Yürümeli”

Bodrum aktif Haber imtiyaz sahibi Rezzan Şebin “Yaptığımız işin özeleştirisini yapamazsak ve kalitemizi belli bir seviyede tutamazsak eleştirme hakkımızın olamayacağını düşünüyorum. Birlikteliğimizi tamamlamamız gerekli. İçimizde olmak istemeyenleri de önemsemeden yolumuza bakmalıyız” dedi.

bodrum-yerel-basin-toplanti-6“Standartlarımızı Belirlemeliyiz”

Muğla Şehir Yazı İşleri Müdürü Selda Öztürk ise özeleştiri yaparak, toplantıya katılımın az olmasını eleştirdi. Öztürk, “Bugün burada daha çok meslek mensubunun olmasını isterdim. Öncelikle birbirimizi eğitmemiz lazım, bu mesleğe bir standart getirmemiz gerekiyor. Bazı arkadaşlarımız reklam fiyatlarıyla piyasayı çok düşürüyor. Birbirimizin arkasından konuşuyoruz. Bu esasında kendi ayağımıza sıkmaktan öte bir şey değil. Platformla veya cemiyetle kurumsallaşmalıyız. Bu olumsuzlukları biran önce ortadan kaldırarak, yerel basına yeniden saygı kazandırmalıyız.” şeklinde konuştu.

Bodrum Haber Postası İmtiyaz Sahibi Uğur Yurtsev ve Kent Tv Muhabiri Selçuk Şimşek de katılımın oranımızı daha da yukarı çekerek birlik olmanın yerel basına güç katacağını vurguladılar. Bodrum Aktif İmtiyaz Sahibi Rezzan Şebin ise özeleştiriyi “Gazeteciyiz diyemiyorum!” sözüyle vurguladı.

bodrum-yerel-basin-toplanti-8“Personel Sıkıntısı”

Sektörde yaşanan eğitimli insan gücü problemini dile getiren isim ise Bodrum Yerel Haber ve Bodrum Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yüksel Ünver oldu. Ünver, “Ne düşünüyor olursak olalım bir arada olmamız çok önemli. İlişkilerimiz içerisinde kullandığımız dil çok önemli. Farklılıklardan ortak bir dil, çalışma ortamı ve saygınlığımızı güçlendirecek birlikteliğe ihtiyacımız var. Çalıştıracak insan bulamıyoruz. Diğer taraftan meslek çalışanlarını iyi tespit etmemiz lazım. Birbirimize saygılı olmalıyız; dışlayarak birliktelik sağlayamayız.” dedi.

“Tespitler ve Öneriler”

Bodrum Baskısı Editörü Zümrüt Saygı, toplantıda bazı istatistiki bilgileri katılımcılarla paylaşarak, yerel basının hak ettiği yere ve saygıya ulaşması için öneriler sundu. Saygı, “Türkiye genelinde Türk Telekomünikasyon verilerine göre 30 milyon kayıtlı İnternet abonesi bulunuyor. Türkiye’nin en çok tıklanan haber sitelerinden birinin günlük tıklanma sayısı ise 1 milyon civarında. Bodrum’da ise aynı verilere göre 25 bin civarında kayıtlı İnternet abonesi var. Yerel haber sitelerinin ortalama günlük tıklanma sayısı ise 3 bin 500 dolaylarında. Yani Türkiye ortalamasının üstünde bir tıklanma sayımız var. Ayrıca Türkiye’nin en çok okunan gazetesinin Bodrum’daki hafta sonu tirajı 10 bin kadar. Yerel basın olarak biz bu kitlenin fazlasına ulaşıyoruz zaten. Dolayısıyla gücümüzün farkında olmalıyız.” dedi.

Birlik ve beraberliğin gücüne inandığını vurgulayan Saygı, “Birlikte hareket edebilmemiz önemli. Yerel basın mensuplarını özellikle Basın Kanunu konusunda bilgilendirmeliyiz. Ayrıca reklam verenin kapısına dayanan, ‘Bana da reklam ver!’ diyerek tacize varan tavırlarda olanları uyarmalıyız. Reklamlar için taban fiyat belirleyebiliriz.” şeklinde konuştu. Saygı ayrıca, “Her geçilen bülten haber değildir! Yayınlarımız konusunda seçici olmalıyız. Mutlaka editörlük yapmalıyız.” diye ekledi.

bodrum-yerel-basin-toplanti-2“Genişleyerek Güçleneceğiz”

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Arena Bodrum Gazetesi İmtiyaz Sahibi Abdülkadir Sevindik, “Bu toplantı için aktif çalışan 25 meslektaşımıza çağrı yaptık. Katılım sevindirici ama istediğimiz düzeyde değil. Mazeret bildirerek gelemeyen arkadaşımız var. Toplantı tutanaklarımızı katılamayan arkadaşların e-posta adreslerine göndereceğiz. Önümüzdeki toplantımızda daha çok meslektaşımızla bir araya gelerek kısa vade yol haritamızı belirlemeliyiz. 2.Bodrum Yerel Basın Değerlendirme Toplantımızı 7 Mayıs 2016 Cumartesi günü gerçekleştireceğiz. Önce kendimize çeki düzen vereceğiz. Genişleyerek, güçleneceğiz” dedi.

bodrum-yerel-basin-toplanti-1

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.