arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,7682
EURO
35,0901
ALTIN
2.459,44
BIST
10.471,32
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
34°C
Bodrum
34°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
34°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
34°C
Salı Az Bulutlu
35°C
Çarşamba Az Bulutlu
35°C

Bodrum Turizm Sezonuna 64 Mavi Bayrakla Giriyor..

Bodrum Turizm Sezonuna 64 Mavi Bayrakla Giriyor..
24 Mayıs 2024 10:42
A+
A-

567 plaj, 27 marina, 18 turizm teknesi ve 9 bireysel yat Mavi Bayrak almaya hak kazandı

Arena Bodrum Haber – Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi, 2024 yılı Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. Bu yıl Türkiye’de 567 plaj, 27 marina, 18 turizm teknesi ve 9 bireysel yatta Mavi Bayrak dalgalanacak.

Ülkemizde Mavi Bayrak Programı, Avrupa Birliğinin 1987 yılını çevre yılı ilan etmesi ile başlatılmış olup, çıkış noktası, halk sağlığını korumak ve bunu çevre eğitimi ve bilinçlendirme faaliyetleri ile devam ettirmektir. Ülkemizde ise 1993 yılında uygulanmaya başlamıştır.

Mavi Bayraklı plajlar 33 kriter, marinalar 38 kriter, turizm tekneleri 51 kriter ve bireysel yatlar 4 kriter ile 16 davranış kuralını içerir. Plajlarda sezon içerisinde 15 gün ara ile yüzme suyu analizlerinin yapılması, atıksu arıtma tesislerinin uygunluğu, hassas doğal alanların korunması, cankurtaran ve ilkyardım malzemeleri bulundurulması, acil durum planı, engelli olanakları, atıkların ayrıştırılması, evcil hayvanların kontrolü, çevre eğitimi ve bilgilendirme zorunlu kriterlerden bazılarıdır.  Marinalar ve turizm tekneleri için kurumsal sosyal sorumluluk ve halkın katılımı ve eğitimi de ayrıca istenmektedir.

Ülkemizde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak Programıuluslararası alanda Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı-FEE koordinasyonunda Dünyada 50 ülkede uygulanmaktadır.

Merkezi Danimarka Kopenhag’ta bulunan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı-FEE, 2024 yılında Mavi Bayrak Programı’nı uygulayan tüm ülkelerden ilk beş ülke sıralamasını bildirirken ödüle hak kazanan plaj ve marina sayılarını 25 Mayıs’ta açıklayacağını belirtmiştir. Buna göre Türkiye, plaj sayısı ile yine Dünya 3.’sü olmuştur. İlk sırada İspanya, ikinci sırada Yunanistan yer almıştır. Türkiye’nin arkasından 4. sırada İtalya ve ardından 5. sırada Fransa yer almaktadır.

Ülkemizin elde ettiği bu başarı üzerine Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Başkanı ve Turizm Eski Bakanı Doç. Dr. Abdulkadir Ateş şunları söyledi:

“Dünya genelinde insan faaliyetleri kaynaklı iklim değişikliğinin etkileri, küresel ticari ve göç hareketlilikleri ile biyolojik çeşitliliğin azalması gibi her türlü çevresel, sosyal ve uluslararası gelişmelerden olumsuz etkilenen sektörlerin başında turizm geliyor. Buna karşın “doğal çevre”nin korunması her daim cazibe merkezi olmanın temel unsurunu oluşturuyor. Çevrenin ve halk sağlığının korunmasına yönelik kriterleri barındıran, dünyada halk nezdinde en çok bilinen ve güvenilen Mavi Bayrak eko-etiketi bu anlamda önemli bir rol üstlenmeye devam ediyor. Bugün açıklanan Uluslararası Mavi Bayrak ödüllerinin, insanların turizm tercihlerine katkı sağlamasını yanında turizm ve sürdürülebilirlik alanlarında yerel yönetimler ve işletmecilerin çalışmalarına da destek olacağını düşünüyoruz.  Çevre, sağlık, güvenlik ve hijyen koşullarının en üst seviyede tutulduğu Mavi Bayraklı plajlarda yüzme suyunun mikrobiyolojik olarak kontrol edilmesi, plaj ve donanımlarının temizliği, can güvenliği ve çevre yönetimine dair pek çok kriteri barındırması, tüm bu kriterlerin denetim altında tutulması, uluslararası turizm camiası için önemli güvence alanları olmaktadır. Ülkemizin Mavi Bayrak sayıları açısından dünyadaki başarısı bu anlamda önemli bir avantaj sağlamaktadır.

Çevre sağlığı olmadan insan sağlığı ve sürdürülebilir turizm olmaz ilkesi ile 30 yılı aşkın süredir çalışan Türkiye Çevre Eğitim Vakfı olarak, kıyılarımızda dalgalanan Mavi Bayraklarımız ile sağlıklı ve başarılı bir sezon geçirilmesini dileriz.”

Yalıçiftlik Sea Garden I
Sea Garden II
Palmiye Tatil Köyü Club Med
Bodrum Belediyesi Yalıçiftlik Plajı
Kempinski Hotel Barbaros Bay
Merkez Tui Magic Life Bodrum
Bodrum Holiday Resort & Spa
T.C. Kültür ve Tuzim Bakanlığı Turaş Bodrum İçmeler Plajı
Bodrum Belediyesi Yelken Plajı
Labranda TMT Bodrum Resort, Bodrum Belediyesi Kumbahçe Giritli Plajı
Bodrum Belediyesi Kumbahçe Plajı
La Quinta By Wyndham Bodrum
Bardakçı Koyu Azka Otel, Prive Bodrum
Holiday Inn Bodrum
Mett Hotel Bodrum
Bodrum Belediyesi Gümbet Plajı
Royal Asarlık Beach & Spa
Selectum Colours Bodrum
Le Chic Bodrum
Mirada Hotels & Resort Exclusive Bodrum
Caresse a Luxury Collection Resort & Spa
Bitez Ambrosia Hotel
Bodrum Belediyesi Özgür Plajı
Doria Beach
Aktur Residence Plajı
Aktur Bitez
Ortakent Club Müskebi
Seaside Hotel
Bodrum Belediyesi Ortakent Plajı
Turgutreis Kairaba Bodrum İmperial
Raddison Collection
La Mer Beach
Kefaluka Resort
Xanadu Island Hotel
Charm Beach Hotel
Armonia Holiday Village & Spa
Jura Hotels Golden Beach Bodrum
Rammos Hotel & Beach
Swissotel Resort Bodrum Beach
Turgutreis Günbatımı Plajı
La Blanche Resort & Spa
Arin Resort
Kadıkale Resort, Club Armonia Bodrum Evleri
Gümüşlük Yasmin Bodrum Resort
Yalıkavak Sirene Luxury Hotel
Bodrum Belediyesi Monakus Plajı
Delta Beach Resort
Cactus Fleur Beach
Golden Age Hotel, Cactus Mirage Family
Highlight Hotel & Miya Beach, The Bodrum Edition Hotel
Gündoğan Baia Bodrum Hotel, Costa Farilya Special Class Hotel
Bodrum Belediyesi Gündoğan Plajı
Göltürkbükü Hekimköy Tatil Sitesi, Caja By Maxx Royal
Bodrum Belediyesi Göltürkbükü Plajı
Bodrum Belediyesi Gölköy Plajı
Maxx Royal Bodrum
Mandarin Oriental Bodrum
Torba Voyage Torba
DoubleTree by Hilton Bodrum Isil Club Resort, Vogue Hotel Supreme Bodrum
Susona Bodrum LXR Hotels & Resorts
The Norm Collection Door’a
Blue Dreams
Rixos Premium Bodrum
Duja Bodrum Resort
The Oba Hotel
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.