arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2717
EURO
34,7417
ALTIN
2.401,47
BIST
10.336,50
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

BODRUM SAĞLIK ÇALIŞANLARI ŞİDDETE KARŞI BASIN AÇIKLAMASI YAPTI…

BODRUM SAĞLIK ÇALIŞANLARI ŞİDDETE KARŞI BASIN AÇIKLAMASI YAPTI…
30 Mayıs 2016 19:26
A+
A-

29 Mayıs 2015’te görevi başında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Kamil Furtun’un ölüm yıldönümü dolayısıyla bodrum sağlık çalışanlarına basın açıklaması yaptı.

Muğla Tabip Odası Bodrum Temsilciği tarafından Bodrum Devlet Hastanesi bahçesinde, sağlık çalışanlarına şiddet konusunda basın açıklamadı yapıldı. Açıklama için bir araya toplanan ve yakalarına siyah kurdele takan bir grup sağlık çalışanı adına açıklamayı Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yasemin Demirci okudu.
bodrum-saglik-calisanlari-2“HASTANELER ŞİFA MERKEZİ OLARAK DEĞİL ŞİDDET ORTAMI OLARAK ANILIR OLDU”

“Dr. Kamil Furtun’u, o güzel insanı, doktoru hatırlıyor musunuz? Diye başlayan açıklamada “Bundan bir yıl önce Dr. Kamil Furtun’u, Kamil ağabeyimizi, Samsun’un değerli hekimini, cerrahını görevi başında katlettiler. Sağlıkta şiddet canımızı almaya devam ediyor. Resmi rakamlara göre, her gün 31 sağlık çalışanı, hastalarından yada hasta yakınlarından dayak yiyor, hakarete uğruyor, tehdit ediliyor. Hastaneler birer şifa merkezi olarak değil şiddet ortamı olarak anılır oldu. Yine bu kentte, Kamil Furtun’un öldürülmesinden aylar sonra, 19 Kasım 2015’de bir diğer meslektaşımız, Dr. Aynur Dağdemir görevi başında katledildi” denildi. Sağlıkta şiddet konusunda çeşitli raporların olduğu belirtilen açıklamada “Başta TBMM Sağlık Çalışanlarına Yönelik Artan Şiddeti Araştırma Komisyonu raporu, Türk Tabipleri Birliği raporları olmak üzere konuyu irdeleyen, çözüm önerileri geliştiren onca rapora rağmen ne yazık ki gelinen noktada samimi adımların atılmadığını, şiddetin hız kesmediğini görüyoruz. Son 14 Mart’ta sözü verilen sağlıkta şiddet uygulayanlara tutuklama cezası verilmesini sağlayacağı ifade edilen yasa bile çıkarılmamıştır. Sağlık Bakanlığı sürekli artan hasta memnuniyetinden söz etmektedir, ancak her ne hikmetse memnun olan bu hasta ve hasta yakınları her gün Türkiye’nin dört bir yanında doktor, hemşire dövmeye devam etmektedirler” ifadelerine yer verildi.
Dr. Kamil Furtun’un öldürülmesinde can yakıcı başka durumların olduğu savunulan açıklama “Defalarca belgeleriyle gündeme getirdiğimiz hastane idaresinin, duruşma tutanaklarına geçmiş bir dizi ihmalleri söz konusudur. Peki bu olayda açık ihmali olan bunca hastane idarecisine ne oldu dersiniz? Hiçbir şey! Hepsi görevlerine devam ediyorlar, koltuklarında oturuyorlar. Üstelik olayın açığa çıkmasını engellemek için, bilgi ve belgeleri “sızdırmakla” suçladıkları hastane çalışanlarına soruşturmalar açtılar, onları yıldırmaya çalıştılar. Valiliğin açtığı soruşturmanın sonucuna rağmen gereği yapılmadı ve hastane idarecilerine kimse dokunmadı, bu kadar ağır bir yüke rağmen istifa etmek bu idarecilerin akıllarına bile gelmedi. Bizler, bu ülkenin sağlık emekçileri, şiddetten uzak, nitelikli bir sağlık ortamı için, haklarımız için, yurttaşlarımıza daha iyi sağlık hizmeti vermek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Dr. Kamil Furtun’u, o güzel insanı, doktoru unutturmayacağız” diye sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.