arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3592
EURO
34,7068
ALTIN
2.390,95
BIST
10.158,20
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
25°C
Bodrum
25°C
Açık
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C

BODRUM İÇİN SON DÖNEMEÇ…

BODRUM İÇİN SON DÖNEMEÇ…
16 Ocak 2019 11:19
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi’ Bodrum Belediye Başkan Adayı kim olacak?

Sorunun cevabı, büyük bir olasılıkla bugün belli olacak. CHP’nin en üst karar organı olan Parti Meclisi saat 14.00’de toplanacak. Ve Bodrum adayı oylanarak kabul edilecek.

CHP’nin Bodrum adayını belirlemesi uzun sürdü.

Bunun nedenleri arasında, mevcut adayların, aralarından biri üzerinde uzlaşma sağlayamamalarıdır.

Ayrıca, CHP’li dört milletvekili de adaylar arasında birini işaret etmek yerine, uzlaşma yerine, Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un geçtiğimiz beş yıllık performansını sorguladı.

CHP,  en ince kılcallarına kadar sızmış “hizipcilik”  nedeniyle, Bodrum’da kendi göbeğini kendisi kesemedi.

Bunu fırsat bilen, “Millet İttifak “ortağı İyi Parti, devreye girdi.

İyi Parti, CHP’nin karşısına Muğla Büyükşehir için aday çıkarmamıştı. Doğal olarak bunun karşılığı olacak ve Muğla ilçelerinden bir veya birkaç ilçe belediyesi, İyi Parti’ye bırakılacaktı.

İşte, tam burada devreye deneyimli bir belediyeci olan eski MHP’li Mehmet Tosun ismi itiifak görüşmelerine katıldı.

İyi Parti, Bodrum’u ve Mehmet Tosun’u istemeye hatta, CHP’ye  baskı yapmaya başladı.

Mehmet Tosun, MHP’li yıllarında Meral Akşener’e çok yakındı. Ayrılma sürecinde de Akşener’in sağ yanında durdu ve Genel Merkez yönetiminde de yer verilerek ödüllendirildi.

Mehmet Tosun ismi ittifak görüşmelerine taşındı. Yapılan anketlerde Tosun’un seçimleri kazanabileceği iddia edildi. Mehmet Kocadon hakkında, kendi deyimleriyle  “başarısızlık anketleri” yaptırıldı. “Bodrum’a hiçbirşey yapılmadığı” şeklindeki argümanlarıyla CHP ikna edilmeye çalışıldı.

Daha önemlisi, İyi parti, anlaşmazlık halinde Bodrum’da Mehmet Tosun’u CHP’nin karşısına aday çıkaracaklarını söyleyerek CHP’yi köşeye sıkıştırmaya çalışıyordu.

Ancak, iki parti arasında bir “prensip kararı” da vardı. CHP’nin elinde olan belediyelerde İyi Parti aday çıkarmayacak, CHP adayını destekleyecekti.

Bu prensip kararı nedeniyle Fethiye ve Seydikemer İyi Parti’ye bırakılmıştı. Ancak, İyi parti iki ilçeyle yetinmiyor daha fazlasını, özellikle de Bodrum’u ve Mehmet Tosun’u istiyordu.

CHP’deki kargaşayı da fırsat bilen İyi Parti kurmayları, “teknik komite” görüşmelerinde Akşener’in desteği ile Bodrum konusunda mesafe alıyordu.

CHP tarafında ise durum aynıydı. Uzlaşmazlık..

Mart 2014 seçimlerinde, CHP’nin yüzde 51 oy alarak, MHP adayı Mehmet Tosun’u geride bırakmasına rağmen, CHP, aday çıkartıp çıkartmamayı düşünüyordu. Üstelik, CHP’de kendine güvenerek sahaya inen sekiz aday adayı da vardı.

CHP’nin endişesi, “Mehmet Tosun arayı kapatıp, seçimi kazanabilir miydi?” İşte bu endişe nedeniyle Bodrum’da aday belirleme süreci uzuyordu.

İyi Parti’den, son darbe,

İttifak görüşmelerinde son darbe, yine İyi Parti’den geldi. İyi Parti kurmayları, “Bodrum’da Mehmet Tosun ismi üzerinde Çatı aday” sistemini önerdi. Yani CHP ve İyi Parti’nin ortak adayı Mehmet Tosun olacak ve seçimi kazanacaktı

Öneriyi basına da sızdırarak, medya desteği kazanmak istedi. Amaç, kendi içinde çekişmeye devam eden CHP’ye Bodrum’da son darbeyi vurmaktı..

İyi Parti’nin bu atağı ile Bodrum’da son dönemece girdik.

Birkaç saat içinde CHP Bodrum’da kararını verecek.

Ya, Bodrum’da iki Mehmet yarışacak. Ya da İyi Parti kazanacak, CHP kendi kalesi olan son seçimde yüzde 51 oy aldığı Bodrum’u Mehmet Tosun’a teslim edecek.

Bütün bunlar, Başkent Ankara’da yaşandı. Ben de yaşadıklarımı, duyduklarımı geçtiğimiz yıl Eylül ayından bu yana kaleme aldım.

Mehmet Tosun beyi tanımam. Sadece son üç günde, üç kez telefonla konuştuk.

Mehmet Kocadon’la ise bir kere bile telefonla konuşmadım. Kendisiyle sadece bir kere CHP grup toplantısına geldiğinde Meclis koridorunda karşılaştık. Ve ayak üstü kısa bir süre sohbet ettik.

Bu nedenle, bir araya gelip, bir aday üzerinde uzlaşmak yerine, gazeteciler arasında ayrım yapan siyasetçilerin açıklamalarına, 40 yıldan bu yana yaptığım mesleğe olan saygımdan dolayı cevap vermeyeceğim. Sadece “herkes kendi işini yapsın” diyorum ve Bodrumlulara, Başkent kulislerini aktarmaktan büyük bir zevk aldığımı belirtmek istiyorum.

Benim için önemli olan hakkımda açıklamalar döşeyen siyasiler değil, Bodrumlu okuyucularımdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.