arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
31°C
Bodrum
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Açık
30°C
Pazartesi Açık
32°C
Salı Açık
30°C

BODRUM DANS KULÜBÜ’NÜN PROJESİ ÖRNEK OLDU…

BODRUM DANS KULÜBÜ’NÜN PROJESİ ÖRNEK OLDU…
26 Mayıs 2017 09:25
A+
A-

Bodrum Dans Kulübü projesi, Avrupa Komisyonu gençlik projeleri iyi örnekleri arasına girmeye aday oldu!

Her yıl Mayıs ayının son haftasında, Bodrum Dans Kulübü BDK tarafından düzenlenen Uluslararası Bodrum Dans Festivalinin organizasyon komitesini oluşturan proje, örnek projeler arasında yer almak için aday olmaya hazırlanıyor.

BDK Gençlik Programları Ofisi gençlik çalışanları tarafından hazırlanan, ulusal ajans onayı ve hibesi ile gerçekleşen “Think Once, Think Twice, Think Dance” isimli kısa dönem EVS projesi için her ülkeden seçilen 30 genç, her yıl festivalden 48 gün önce Bodruma gelerek çalışmalara başlıyor.

2012 yılından itibaren gerçekleştirilen projeye 14 ile 28 arasında değişen ülkeden gençler katılıyor. Gençlerin Bodrum’a varışları ile birlikte başlayan projede öncelikle gençlerin eğitimleri gerçekleşiyor, ardından organizasyon çalışmaları başlıyor.

Gençlere verilen eğitimler arasında; adaptasyon, kültürlerarası öğrenme, uluslararası organizasyon yönetimi, kriz yönetimi, ayrımcılığa ve yabancı düşmanlığına karşı eğitim ve Türkçe dersi gibi birçok konuda eğitim veriliyor. Bu eğitimler sayesinde aralarında siyasi ve kültürel sorunları bulunan ülkeler de dahil olmak üzere birçok farklı Avrupa ülkesinden gelen gençler, önyargılarını kırma ve beraber çalışarak ortak bir gelecek kurmanın ilk adımlarını atıyorlar.

48 Gün Bodrum için çalışan gençler Festivalin uluslararası tanıtımı, sosyal medya yönetimi gibi birçok promosyon çalışmasını da birlikte gerçekleştiriyorlar.

Uluslararası Bodrum Dans Festivali süresince video ve fotoğraf çekimlerini gerçekleştiren ve tanıtım filmlerini de oluşturan bu gençler, festival alanındaki medya ofislerinden Avrupa basınına anında haber metni ve görüntülerini servis ediyorlar.

Avrupa Birliği Komisyonunun web sayfasında yayınlanacak iyi proje örnekleri arasında yer almak için aday olan Bodrum Dans Kulübü projesi, Türkiye’de gerçekleşen kısa dönem EVS projeleri arasında en başarılı proje örneklerinden biri olmak için en üst sıralarda yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.