arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C

BODRUM ÇEVRE PLATFORMU’NDA YAPRAK DÖKÜMÜ…

BODRUM ÇEVRE PLATFORMU’NDA YAPRAK DÖKÜMÜ…
12 Mart 2017 17:42
A+
A-

Gazeteci yazar Ayhan Karahan “Platform gizli, açık sahiplerine hayırlı olsun” diyerek Bodrum Çevre Platformundan istifa ettiğini açıkladı.  

Arena Bodrum Haber’e açıklamalarda bulunan Karahan, “Yerel İktidarla temasta adımın kullanılmış olmasında rahatsız oldum. Sonuçta ayrılar ayrışacak, aynılar aynılaşacak” diyerek yeni yol haritasını açıklarken, aktivist Saynur Gelendost’un “Eylem izinli olmaz. İzinli olursa eylem olmaz.” sözünü hatırlatarak aşağıdaki açıklamaları yaptı.

PLATFORM GİZLİ, AÇIK SAHİPLERİNE HAYIRLI OLSUN…

Bir dönem öznesi olduğum Bodrum Çevre Platformu’ndan kopuşum kolay bir karar değildi saptamasını yapan Karahan “Bodrum’da elbette ciddi bir çevre yapılanması eksikliği var idi. Bodrum Çevre Platformu’nun bu boşluğu dolduracağını sandım. Avukat bir dost kanalı ile temas ettim platform ile. İyi de olmuş. Çok yürekli insan tanıdım sayesinde. Bu dünya güzeli yüreklerle yelken açamayacağım hiç bir açık deniz yok. Bu böyle biline. Ancak; Bodrum Çevre Platformu ile tüm bağlarımı kapatmış durumdayım. Platform gizli, açık sahiplerine hayırlı olsun. Ama çevre mücadelesi bizim olsun” dedi.

EYLEM İZİNLE OLMAZ, OLURSA EYLEM OLMAZ…

Oluşumun Yarımada da büyük ilgi gördüğünü söyleyen Karahan, platformda kişisel olarak çok fazla katkısının olmadığını da ifade etti. Karahan, “Ancak işin asli unsurlarının emeklerinin yok sayılışına tanık oldum. Yerel iktidarla temasta adımın kullanılmış olmasından rahatsız oldum. Veda Hutbesini okuyacağım toplantıdan kovuldum. Birde “Saynur abla” anması denilen bir toplantıdan. Saynur ablanın en mühim sözüdür; “Eylem izinli olmaz. İzinli olursa eylem olmaz.” Ne kadar yanında durur kalanlar bilinmez. Yolları açık olsun kapı gösterenlerin. Sonuçta ayrılar ayrışacak, aynılar aynılaşacak. Kaçak bir binada yapılan çevre toplantısından kopuş da çok onuruma dokunmadı. Çok tölerans gösterildi. İnanılmaz toplumsal kredi açıldı. Ama işte malzeme bu. Bu malzemeden bu kadar adamlık çıkar.” dedi.

GEREKSİZ BİR SÜREÇ SONA ERDİ…

Sizin aracılığınızla Çevre Platformu ile bağlarımın koptuğumu ifade ederken, Yalıkavak’taki ofis yeni oluşumun irtibat bürosu olduğuna dikkat çeken Karahan “Çevre mücadelesi rantiye ile başlamadı. Baskılara ve çevreye müdahaleye inat, çevre mücadelesi sürecektir. Gereksiz bir süreç sona ermiştir. Çevre mücadelesini emlakcı bir başkandan kurtarmış olmanın gönül huzurundayız. Güneşli bir yol haritasındayız. Her son yeni bir başlangıçtır. Hoş geldik, safalar getirdik Bodrum… Bu gerekliydi. Sürecin de çok yanıltacağı kanaatinde değilim. Bu nefese bizim (yol arkadaşlarım ve benim değil) Bodrum’un ihtiyacı vardı. Soytarılık dönemi sonlanmıştır. İş yapmak gerek.” dedi.

ARINMIŞ BİR ÇEVRE HAREKETİ YOLDA…

Yürüyoruz yaşatmak için hayat ile yüklü bir Bodrum’u. Kimse yeniden bölündü bunlar demesin diye Bodrumlu Çevrecilere uyarıda bulunan Karahan “Arınmış bir çevre hareketi yolda. Bodrum gereksinimi ve sahipleri ile buluşuyor. Kapitalizm ve rant karşıtı ile ilk kez bu denli karşı kaşıya gelecek. Çevre bizimle güzelleşiyor. Gülen insanlar, toprağa gereken enerjilerini aktarıyor. Beton faşizme karşı, Bodrum Çevre Derneği ayakta… Çevrecilerin her şeye karşın pes etme niyetleri yok. Saynur Gelendost’a sözü var çünkü Bodrumlu çevrecilerin… “Onur, ahlak ve mücadele yaşayacak” dedi Bodrumlu çevreciler. Hiç kimseye kapı gösterilmeyecek bu noktada. Yüzü kızaranın kendisi zaten kapının yolunu bulur. Yaşanılabilir bir dünyanın bizim mücadelemizden ve gök kuşağımızdan geçtiğinden o kadar eminiz ki; Türkiye bizimle renklerini kuşanacaktır, dillerini konuşacaktır elbet sevdanın; Bodrum bizsiz mavisini ve beyazını giyemez ki. Buna hakkımız olduğunu bile bile hayatın ve mücadelenin içerisindeyiz. Gelecek aydınlığın müjdecisi bir mücadele içersin de olmak bizleri ayrıca keyiflendiriyor ve mutlu ediyor.” diyerek açıklamasını tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.