arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
33°C
Bodrum
33°C
Açık
Cumartesi Açık
36°C
Pazar Açık
37°C
Pazartesi Açık
36°C
Salı Açık
35°C

BODRUM ÇEVRE PLATFORMU: BODRUM’A DOKUNMA…

BODRUM ÇEVRE PLATFORMU: BODRUM’A DOKUNMA…
29 Kasım 2016 16:48
A+
A-

 

Bodrum Çevre Platformu (BÇP) Bodrum’da SİT Alanlarının İmara açılmasını isteyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığının “Doğal Sit Alanlarının Uygulama Planı’na karşı çıktı.

Bodrum Heredot Kültür Merkezi’nde 26 Kasım Cumartesi günü akşam düzenlenen panel Bodrum halkının yoğun katılımı ile gerçekleşti. Panelde usta yorumcu Tolga Candar da türküleri ile destek verdi. CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir’in de katıldığı Panel’de konuşmacı olarak Mimarlar Odası Bodrum Şubesi Cevat Kalfa ile toprak ve ekoloji uzmanı Prof.Dr. Doğan Kantarcı Bodrumluları bilgilendirdi.

remzi-kazmaz-2“Bodrum’a Dokunma” adıyla düzenlenen Panel,  Bodrum Çevre Platformu’nun hazırladığı Halikarnas Balıkçısı Belgeseli ile Cevat Şakir’i ve Saynur Gelendost’u anarak başladı. Daha sonra Platform kurucularından Av.Remzi Kazmaz açılış konuşması yaptı. Bodrum’un üzerinde karabulutlar geziyor diyen Kazmaz “Burada Bodrum’u beşbinyıllık tarihi ile yatırıp konuşacağız. Mozeleye evsahipliği yapıyoruz. Dünyanın enbuyuk su altı müzesi bizde, Pedasa Antik Kenti bizde, bakir koylar bizde, Şu andaki duruma bakın faili meçhul orman yangınları imar açılan yerlerde çirkin çirkin oteller, Resler Bodrum’un kalbine saplanıyor. dogan-kantarciTüm bunlardan Bodrum’un yararına hiç bir şey yok devletten 49 yıllığına kiralanıyor sermayeye peşkeş çekiliyor. Külliyenle TOKİ’nle yavaş yavaş Bodrum’un üzerine geliyorlar. Bodrum’un üzerinde karabulutlar geziniyor. SİT alanları kullanıma ve imara açılıyor. Yazıktır ki Bodrum küllerinden doğmuştur. Bodrum’a bir çok katkısı olan değerli yönetici bilim adamlarını saygımızı sunuyoruz. Adnan Diler gibi Doğan Kantarcı hocam gibi Bodrum’u yaşatmaya çalışıyorlar. Bodrum bize tarihin bıraktığı bir dünya mirasıdır. İmar açılmak istenen yerler şu anda pazarlanmış durumda olan yerler kime verilecek uluslararası sermayeye takibi de. Bodrum tam 3,5 kat büyüyecek, kentin kimliği yok olacak, bırakın imar açmayı bu alanları korumaya çalışması gerekli. Bir rant politikası ile remzi-kazmazMuğla, Fethiye, Datça, Çeşme, Foça, Gökova gibi bakir koyları canavar plan proje ile önümüze getiriyorlar.
Biz sesimizi yükseltemezsek planı geçirecekler, rantiyenin kol gezdiği yer oldu Bodrum ama o rakı masalarında konuşurken kül bırakmayanlar yüzünden bu hallere geldik. Önümüzdeki günlerde BÇP olarak bir çalıştay düzenleyeceğiz Doğan hocamızın da aramızda olduğu STK’lar, Partiler mutlaka olacak. Burada konuşurken amacım eleştirmek değil ayağa kalkmak Bodrum’a sahip çıkmak zorundayız. Çevre olaylarının siyasi partisi olmaz hangi partiden olursa olsun çevre sevgisinin partisi olmaz hep birlikte meclis oluşturmalıyız yoksa vakit çok geç olur. Hepimiz aynı teknedeyiz hepimiz Bodrumluyuz ele ele verirsek kurtarabiliriz yoksa İstanbul’un arka bahçesi oluruz”
diye konuştu. Coşkulu konuşmasından sonra büyük alkış alan Kazmaz Bodrumlular ve Bodrum’a yerleşenler diye seslenerek salondaki herkesi el ele tutuşturdu.

nurettin-demirMimarlar Odası Bodrum Şube Başkanı Cevat Kalfa Doğal SİT uygulama Planı ile ilgili Bodrum haritasında değiştirilmek istenen SİT alanlarını hakkında bilgiler verdi. Yapılmak istenen plana da oda olarak karşı olduklarının altını çizdi.

Konuşmaların ardından Prof.Dr. Doğan Kantarcı Bodrum’un Ekolojik yapısını ve toprak analizi ile ilgili bilgiler verdi. Doğal SİT alanlarının korunması gerektiğini savundu.

Paneli takip eden CHP Muğla milletvekili Nurettin Demir’de “Konunun hem Muğla dahilinde hem de Ankara’da takipçisiyim. Her zaman yanınızda olacağım” dedi.

Panel sonunda ünlü müziği yorumcusu ve CHP’li Eski Miletvekili Tolga Çandar’da katılarak Bodrum halkını destekledi. Ayrıca Bodrum’da ihraç edilen öğretmen Engin Karataş ve ihraç edilen diğer arkadaşları ile mini bir konser verdi. Öğretmen Karataş’ın minik öğrencisi sahneye çıkarak şiir okudu. Şiirini öğretmenimi geri istiyorum diyerek bitirdi.

Haber: Aytül Bardak

bodrum-cevre-platformu-3

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.