arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
30°C
Bodrum
30°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Açık
28°C
Perşembe Açık
26°C

BODRUM ÇARŞI ESNAFINDAN MUĞLA BÜYÜKŞEHİR’E DİLEKÇE…

BODRUM ÇARŞI ESNAFINDAN MUĞLA BÜYÜKŞEHİR’E DİLEKÇE…
20 Şubat 2019 14:47
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne dilekçe yazan esnaflar, çarşının daracık sokaklarını işgal eden  dev iş makinelerinin dükkanlara verdiği zarara da dikkat çekerek küçük iş makinelerinin kullanılmasını talep etti. Esnaf tarafından yazılan dilekçede “turizme ve siyasete” zarar vermeyin uyarısı ise dikkat çekti.

Bodrum çarşı esnafı, kış boyunca devam eden düzenleme ve altyapı yenileme çalışmalarının sezona sarkmasından endişeli… Sezon hazırlıkları yapmaya başlayan esnaf, bölgede artan yaya trafiğinin dikkate alınmasını istedi. Mart ayında turların başlayacağını hatırlatan Bodrum esnafı, düzenleme çalışmaların bu tarihten önce tamamlanmasını, eksik kalan işlerin de önümüzdeki kasım ayına ertelenmesini önerdiler ve Muğla Büyükşehir Belediyesine bir dilekçe gönderdiler. İşte Bodrum esnafının Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiği o dilekçe;

Bodrum merkez çarşıda Bodrum Belediyemizin ve Muğla Büyükşehir belediyemizin yollarda su ve yağmur suyu boruları yenileme ve düzenleme çalışmaları yapılmaktadır.
Sezonun yaklaşması ile sokaklarda sezon hazırlığı yapan esnafın, araçların hareketliliği, yaya trafiği artmış bulunuyor.
Bu nedenle çalışmalarda Bodrum’un daracık sokaklarında kullanılan büyük iş makinesi yerine küçük iş makinesi ve taş kesici makineler  ( Bu kesici Bodrum belediyesinde var) ile çalışılması daha uygun olacaktır.  Her tarafta işyeri vitrin camları bulunuyor. Bu nedenle esnafın da zarar etmemesi göz önüne alınmalı. Nitekim Çarşı merkezde bazı vitrin camının kırıldığını biliyorum.
İşiniz zor, biliyorum ancak, Bodrum da esnafın 12 ay düzenli bir işinin olmadığı hep göz önünde tutulmalı. Herkes turizm sezonu 5 – 6 ay gibi gözükse de gerçekte 3 aya bile sıkışmayan çok kısa bir sezon var. Mart Nisan aylarında yabancıların Paskalya tatilleri ile turlar başlıyor.
Yollar da sadece bir su borusunun değiştirilmesi geçtiğimiz yaz aylarında çok güzel uyguladığınız gibi, 70 – 80 cm eninde taşlar kesilerek kazılması ve günlük olarak bağlantıların yapılması şeklinde yapılan bir çalışmada fazla sorun olmaz.
Ancak şu an tüm çarşı da yüzey kaplaması taşlarının değiştireceğini söyleniyor. Bu şekilde bir çalışma çarşı esnafına ve siyasete ! büyük zarar verir.
Bodrum yarımadasının misafir odası olan çarşı bölgesinde bu işlerin mart ayında bitirilmesi gerekir. Yapılan ihalelerin planlaması böyle yapılmalı, ekip sayısı, vardiya planlamaları yapılmalı.  Şu an bile ikinci küçük iş makinesi getirilse su borusu için kanal açmaya gelse daha hızlı çalışılır.
Yolların altında kalan; elektrik, telefon, fiber hatları nedeniyle zorluk ve gecikme yaşanıyor.
Yollar toparlanmazsa turistler acentelere şikayetçi olur ve yıllardır turların 2 ay ertelenerek başka bölgelere kaydırıldığı gibi yine Bodrum esnafı zarar eder.
Esnaf turizm sezonu erkene alınırsa kurumlara olan borcunu da daha rahat ödeyebileceği gibi, işyeri para kazanırsa işyerlerini devretmeyecektir.
Yenileme ve bakım çalışmaları elbette önemlidir. Ancak bir aydan kısa bir süre sonra yani önümüzdeki mart ayında turist turlarının çarşı ya geleceği biliniyor.
Bu durumda biz küçük çarşı esnafı turistlerin gelmesini, turların inşaat çalışmaları nedeniyle iptal edilmemesini istiyoruz. Biz esnafların, daralan ekonomik şartlarımızın göz önüne alınmasını bekliyoruz.
Bu nedenle çarşımızın düzenleme çalışmalarının hızla toparlanması ve geri kalan imalatların önümüzdeki kasım ayına bırakılmasını yetkili olarak sizlerden beklediğimizi ve esnafın görüşlerinin dikkate alınacağına olan inancımızı belirterek saygılar sunarız.
Bodrum Çarşı Esnafları

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.