arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
30°C
Bodrum
30°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Açık
28°C
Perşembe Açık
26°C

BODRUM BELEDİYESİ DURSUN GÖKTEPE’YE EMANET…

BODRUM BELEDİYESİ DURSUN GÖKTEPE’YE EMANET…
7 Eylül 2018 20:42
A+
A-

07 Eylül 2018 Cuma günü Bodrum Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısında yapılan oylama sonucunda,  4 Ekim 2018 tarihine kadar Bodrum Belediye Başkan Vekili olarak göreve Dursun Göktepe seçildi.  

Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen olağanüstü meclis toplantısına Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Orman, Taner Uslu ve Turgay Kaya, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri ve Birim Sorumluları ile siyasi parti başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantıyı açan Bodrum Belediyesi Meclisi 1. Başkan Vekili Dursun Göktepe, “Sayın meclis üyelerimiz ve Sayın Bodrumlular. Belediye Başkanımız hakkındaki bir hukuki süreçten dolayı -her ne kadar bu süreçle ilgili itirazlar sonuçlanmamış olsa da- kanunen 5393 sayılı belediye kanununun 45. Maddesi gereğince belediye meclisi üyeleri arasından bir başkan vekili seçilmesi için belediye meclisimizi toplamış bulunuyoruz. Bu toplantıyı bir temenni ile açmak istiyorum. Seçilmiş insanların seçildikleri yerde görev yapmasını dileyerek ve hukuki sürecin hızlanmasını umarak toplantıyı açıyorum” dedi.

Yapılan 3. tur oylamanın sonunda 8 boş oya karşılık 20 oy ile Bodrum Belediyesi Başkan Vekili, Bodrum Belediyesi Meclis Üyelerinden Dursun Göktepe seçildi.

BAĞIMSIZLAR ADAY GÖSTERMEDİ, YÖNETİM ZAAFİYETLERİNİN BODRUM’UN İMAJINA VERDİĞİ ZARARA DİKKAT ÇEKTİ! 

Toplantının başında söz alan bağımsız meclis üyesi Süleyman Mazı, kısa bir açıklama yapmak istediğini belirterek, bağımsız 10 meclis üyesi adına hazırlanan metni okudu. Bağımsız üyelerin aday çıkarmayacağını ve boş oy kullanacağını ifade eden Mazı, Bodrum’un yönetim zaafiyetleri nedeniyle sürekli bu tür olumsuzluklarla gündeme gelmesinden duydukları rahatsızlığı dile getirerek şunları söyledi;

“Bugün burada Bodrum Belediye Başkanı arkadaşımızın kesinleşen yargı kararı ile 38 gün hak mahrumiyeti cezası alması sonucunda bu süre zarfında görev yapacak olan Bodrum Belediye Meclisi başkan vekili arkadaşımızı seçmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Bizler Bodrum halkının oylarıyla seçilmiş bağımsız meclis üyesi arkadaşlarımızla bu gündem maddesi üzerine yaptığımız değerlendirmede, 28 günlük süre içinde aramızdan bir aday çıkarmayı siyasi etik açısından doğru bulmadığımızı ifade ediyor ve yapılacak olan bu seçimde boş oy kullanarak irademizi göstereceğimizi sizler ve Bodrum kamuoyu ile paylaşıyoruz. Ancak burada şunu da ifade etmek istiyorum; yönetenlerin ihmalinden kaynaklanan gerek imar mevzuatı, gerek doğal yapının bozulması, gerekse de kamuya aykırı eylemler nedeniyle gündeme gelmesi Dünya markası Bodrumumuzun imajını zedelemiştir. Takdir değerli Bodrum kamuoyunundur” dedi.

Ardından söz alan belediye başkan yardımcısı Taner Uslu, “Bizler CHP meclis grubu olarak her ne kadar gizli oylama olsa da Bodrum kamuoyunu bilgilendirme açısından sayın Dursun Göktepe’yi belirtilen süreç için başkan vekilliğine aday olarak öneriyoruz. Yargı süreci hakkında yorum yapmak bize düşmez. Sonuçta en iyi takdiri ve kararı Bodrum halkı vermiştir” diye konuştu.

Ardından meclis üyelerine pusulalar dağıtılarak seçime geçildi. 3’te 2 çoğunluğun arandığı ilk ve ikinci tur oylamada Dursun Göktepe 20 oy alırken, 8 oy boş çıktı. İlk iki tur oylamada 3’te 2 çoğunluk sağlanamayınca, salt çoğunluğun arandığı üçüncü tur oylama yapıldı. Oylama sonunda yine 20 oy alan Göktepe, 28 günlüğüne Bodrum Belediye başkan vekili seçildi.

Bu arada Bağımsız Meclis üyelerinin oylarını kullandıktan sonra topluca salondan çıktıkları dikkat çekti.

ZORAKİ TATİLLERİM DE HEP DURSUN AĞABEYİM GÖREVİ DEVRALDI! 

Seçimin ardından Başkan Kocadon, Dursun Göktepe’yi tebrik etti. Burada basın mensuplarına açıklamalar yapan Başkan Kocadon, şunları söyledi;

“Dursun ağabeyim benim zoraki tatile çıktığım yıllarda hep görevi üstlenmiştir. Kısa bir süre için bu görevi yine üstlendi. Kendisine başarılar diliyorum. Zaten hep yanında olmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde bu 30 günü geçireceğimiz kanaatindeyim. Başkanıma hayırlı olsun, Bodrumumuza hayırlı olsun. Yargı bölümü hala devam ediyor. Türkiye’de bir de imar barışı var. İmar barışından kaynaklanan bir başvurumuz var. Türk yargısına olan inancımızı, güvenimizi hiçbir zaman yitirmedik. Daha önce de bu süreçlerden geçtiğimde yargıya olan güvenimizi yitirmemiştik. Daha önce de dediğim gibi yargının süreci ne olursa olsun, hiçbir yere müracaat etmeyeceğim, sadece kamuoyunun takdirine sunacağım” dedi.

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ise şanssız bir süreç geçirdiklerini ifade ederek, “Bu konuda üzgünüz. Ama Türk yargısına da güveniyoruz. Suç unsurunun ortadan kalktığı bir davada yargı böyle bir karar verdi. Bu imar barışından önce olduğu için böyle bir karar verilmiştir. Müracaatı yapılmıştır. Bunun en kısa zamanda düzeleceğine inanıyorum. Yeni başkanımızın da Bodrum’a hayırlı olmasını diliyorum. Biz parti olarak başkanımızın arkasındayız. Yeni seçilen başkan vekilimize de başarılar diliyoruz. Süreci hep birlikte göreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu da “Yeni seçilen başkanımıza hayırlı olsun. Ama burada suç unsurunun kalkmasına rağmen verilen kararın yanlış olduğunu düşünüyoruz. Başkanımız müracaat etmiştir, bu yanlışın en kısa zamanda düzeleceğine inanıyorum” diye konuştu.

Başkan vekili seçilen Dursun Göktepe ise “Hukuka saygımız sonsuz ama bu karar vicdanları tatmin etmemiştir. Dilerim hukuk gereken düzeltmeyi yapacaktır. Meclis üyesi arkadaşlara da itimatlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Süper Lig İkinci Lig İngiltere Premier Ligi İspanya La Liga Almanya Bundesliga İtalya Serie A Fransa Lig 1
İkinci Lig
İkinci Lig
TAKIM OY AV PU