arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2649
EURO
34,7237
ALTIN
2.400,05
BIST
10.336,50
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

Bodrum Belediye Başkan Aday Adaylarından Genel Merkeze Uyarı..

Bodrum Belediye Başkan Aday Adaylarından Genel Merkeze Uyarı..
5 Şubat 2024 20:27
A+
A-

CHP Bodrum Belediye Başkan aday adayları bugün bir basın açıklaması yaparak CHP Genel Merkezini uyardı.

Arena Bodrum Haber – CHP Bodrum İlçe Başkanlığının önünde bir araya gelen 10 başkan aday adayı ortak bir açıklamada bulundu.

Geçtiğimiz hafta MYK’nın önerdiği PM’nin onayladığı isim olan Tamer Mandalinci tercihinin yeniden değerlendirilmesinin talep edildiği açıklamada; Özay Kartal, Mustafa Saruhan, Emre Köroğlu, Cafer Taşkan,  Ummahan Yurt,  Mehmet Özalın, Emin Palalı, Halil Karahan, Volkan Doğer ve Nurcan Satı hazır bulundu.

Başkan adaylarından Mustafa Saruhan’ın ilk söz aldığı basın açıklamasında “Bizim ne kesiğimiz vardı da bizi değerlendirmeyip başkasını atadınız?” diye sorduğu soru dikkat çekti.

Saruhan’ın açıklamasının ardından aday adayı Cafer Taşkan tarafından okunan ortak mutabakat metni şu şekilde ifade edildi:

“Saygıdeğer Bodrum Halkı ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezine;

Bizler, Atatürk’ün kurmuş olduğu, 100 yıllık geleneğe sahip Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bodrum Belediye Başkanlığı için aday adayı olmuş 23 yetkin kişiyiz.

Parti geleneklerimizi her zaman dikkate alarak, bu güne dek içinde büyütüldüğümüz sosyal demokrat algımız ve kurulduğu günden bu yana partili büyüklerimizin bizlere aşıladığı demokrasi anlayışıyla, yerel seçim öncesi 23 Cumhuriyet Halk Partili aday adayı olarak parti çatımız altında hep birlikte, saygılı bir yarışa girdik.

Adı üstünde; ADAY ADAYLIĞI, siyasi partilerin, en liyakatli, en donanımlı ve geleceğe yönelik projeleri olan aday adayları arasından, halkın önüne en iyisini çıkartmak için başlattığı bir yarış sürecidir.

Partinin en iyi adayını halkın önüne çıkartmak, hem partiyi gururlu ve başarılı kılar hem de bu adayla kazanılan seçim halkı refaha ve istikrara taşır.

İl ve İlçe örgütlerinin öngörülerine rağmen, Bodrum’da aday adaylığı sürecinin yok sayılıp, adaylık başvurusu dahi yapmamış dışarıdan bir aday ile yola devam kararı, son yirmi yıldır ana muhalefet olarak parti liderliğimizin her daim yanlışlara karşı eleştirileri ve de demokrasiyi şiar edinmiş anlayışlar için tepeden inme atamalara karşı duruşu bu gelişen süreç içerisinde biz aday adayları açısından büyük bir şaşkınlık ve hayal kırıklığı yaratmıştır. Ama daha vahimi, Bodrum halkından yükselen şaşkınlık sesleri, üzülerek belirtiyoruz ki bu yaklaşımın karşılık bulamadığının açık göstergesidir.

Kıymetli Bodrumlular Cumhuriyet Halk Partisi ilke ve disiplini içerisinde aylardır çalışan adayların emek ve çabaları heba edilip yok sayılmıştır.

Tüm siyasetçiler bilir ki meydanları kutlama için doldurmak kolaydır. Bizler isterdik ki Cumhuriyet Halk Partisi motive edilmiş bir kalabalıkla meydanı dolduracağına, sergilediği demokratik duruşla, yürekten, coşkuyla sokağa dökülen bir halkla meydanı doldurabilmiş olsaydı.

Hatalar yapılabilir. Ama önemli olan bu hatalardan vahim sonuçlar doğmadan dönebilmektir. 100 yıllık bir geleneğe bağlı Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminin, ortaya konan bu antidemokratik hatadan ilk Parti Meclisi Toplantısında dönmesi en büyük temennimizdir.

Bizlerin talebi, aday adayları arasında ön seçim yapılarak Bodrum Belediye başkan adayımızın bu yöntemle belirlenmesidir.

Bodrum ilçesinin Cumhuriyet Halk Partili 23 aday adayı olarak bunu kamuoyunda açıklamak boynumuzun borcudur.

Bu hatadan dönülmez ise partimiz çok ağır, kurumsal bir zarar görecek ve daha vahimi, seçimde telafisi olamayacak zararlara uğraması kaçınılmazdır.

Halkımıza saygı ile duyururuz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.