arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
31°C
Bodrum
31°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Yağmurlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

Bitmeyen Yolun Mağdurları Haykırdı..

Bitmeyen Yolun Mağdurları Haykırdı..
9 Temmuz 2024 16:52
A+
A-

Önce kamulaştırma sorunları daha sonra yüklenici firma değişiklikleri nedeniyle yılan hikayesine dönen, Yalıkavak yolu üzerindeki esnaf “mağduruz” diye haykırdı

Arena Bodrum Haber – Ortakent-Yalıkavak yolu üzerinde işletmesi bulunan esnaf, yol yapım çalışmalarında halen sona gelinmemesi üzerine bir basın açıklaması yaptı.

Yol üzerinde işletmesi olan ve mağduriyet yaşayan Nilgün Yılmaz, “Sezon zaten zorlu geçiyor. Bu zor dönemde, yol yapım çalışmaları bizleri daha da zor durumda bıraktı” diyerek şunları ifade etti:

“Bizlere Kurban Bayramı’nda yolun açılacağı müjdesi verilmişti. Nihayet yol yapımı hikayesi sona eriyor diye sevinmiştik. Ama maalesef yol yapım çalışmaları gördüğünüz gibi halen devam ediyor. İşletmelerin faaliyetlerini sürdürebilmesi ve mağduriyetlerinin son bulması adına yapılan bu eylemde Yalıkavak yolu üzerinde bulunan işletmeler bir araya gelerek sesimizi Ankara’ya kadar duyurmak istedik.

Yol yapımının bir an önce tamamlanması için tüm yetkili mercilerin bu konuda bizlere destek olmalarını talep ediyoruz. Bizler her bir işletme olarak gerek istihdama, gerek devlete verdiğimiz vergilerle ülke kalkınmasına katkıda bulunuyoruz. Bu nedenle işletmelerin sürekliliğini sağlamak, devlete ve istihdama katkıda bulunmaya devam edebilmek adına bu yol inşaatının bir an önce tamamlanması için tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz. Mağduruz. Mağduriyetlerimizin son bulmasını istiyoruz.”

Basın açıklamasına katılan şehir plancısı Dr. Murat Özyaba, mağduriyetin sadece esnafla sınırlı olmadığını, Bodrum’da yaşayan, yolu kullanan herkesin ve tatilcilerin tamamının bu mağduriyetin paydaşları olduğunu dile getirdi. Özyaba yaptığı açıklamada şunlara dikkat çekti:

 Muğla lobisi hayata geçirilmeli..

“İçinde bulunduğumuz bölgede yaşanan bir yol mağduriyeti var. Bu mağduriyet sadece esnafın yaşadığı bir mağduriyet değil kuşkusuz. Bu mağduriyete birazcık yukardan baktığımızda Ortakent kavşağı dediğimiz grosmarket önündeki kavşakla Yalıkavak’ı birbirine bağlayacak olan bir ana ulaşım arterinde yıllardır yaşanan, bir türlü bitirilemeyen, kamulaştırmalarının gerekçe gösterilerek bitirilemediği bir yol ulaşım sorunu. Onun daha üstünde Bodrum’un geneline yönelik ulaşım planlamasına dair yaşanan ihmallerin ve plansızlıktan kaynaklı eksikliklerin sonuçlarını hep birlikte yaşıyoruz. Bu sonuçlar bize çok daha pahalıya mal oluyor. Zira Bodrum bir turizm kenti ise turizmin en önemli argümanlarından biri olan ulaşılabilirlik kavramının ortadan kalkmasına neden oluyor. Daha da yukarıdan bakacak olursak Bodrum’un tamamına yönelik ulaşım planlamasının Bodrum’un kent planlamasıyla entegre edilerek yapılması zorunluluğunu karşımıza çıkarıyor. Hadi biraz daha yukardan bakalım, sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras’ın da seçim sürecinde ifade ettiği Muğla lobisinin oluşturulup hayata geçirilmesi gerekiyor. Muğla il bütününde planlama ve uygulama pratiklerinin siyasi parti gözetmeksizin kent yararına gerçekleştirilmesi sürecinin acilen hayata geçirilmesi gerektiğini görüyoruz.”

Aydem, MUSKİ, Türk Telekom ve Karayolları birçok konuda çuvalladı…

“Ayrıca, burada en önemli sorunun kurumlar arası koordinasyonsuzluk olduğunu da görüyoruz. Aydem, MUSKİ, Türk Telekom ve Karayolları birçok konuda burada maalesef çuvallamış gibi gözüküyorlar. Bunların hepsinin üstünde bu sorunun çözümüne yönelik ise siyasi iradenin, özellikle merkezi hükümetin Bodrum’a ve Muğla’ya yönelik özel bir planlama yetkisi tanımlaması artık kaçınılmaz olarak önümüzde duruyor. Zira bu kadar çok sahibi olan, bu kadar çok karar verici yetkili kurumu olan bir sorunun çözümü de elbette çok daha zor oluyor. Yetkili kurumlar hızlıca kendi aralarındaki koordinasyonlarını sağlayarak, ihalelerini acilen yaparak, gerekli hatları deplase etmeli ve yolun bir an önce kırmızı kotunu belirlemelidir. Bu çerçevede de merkezi hükümetin Bodrum’a yönelik şaşı bakış açısının değiştirilmesini, özellikle Muğla bölgesindeki Cumhuriyet Halk Partisi gayretinin, girişimlerinin desteklenmesi gerektiğinin altını çizmek zorundayız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.