arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Bilgi: Bodrum’un ne kadar Vatansever Olduğunu Herkes Biliyor…

Bilgi: Bodrum’un ne kadar Vatansever Olduğunu Herkes Biliyor…
25 Ağustos 2020 18:50
A+
A-

1999’da Gündoğan Belediye Başkanı olan ve bu görevi 2014 yılına kadar sürdüren MHP’li İbrahim Bilgi, bugün bir yazılı basın açıklaması yaparak “Milletimizin, vatanımızın ve partimizin emrindeyiz” dedi.

Arena Bodrum Haber – İbrahim Bilgi yazılı basın açıklamasında, Bodrum’un ne kadar vatansever olduğunu vurguladı.

28 yaşında Türkiye’nin en genç belediye başkanlarından biri olarak Gündoğan’da seçilen İbrahim Bilgi, Bodrum siyasetini yorumladı.

28 yıldır MHP’de siyaset yaptığını ve bundan gurur duyduğunu söyleyen İbrahim Bilgi; “Ailemin tamamı Atatürk’ün kurduğu ve onun ilkeleri doğrultusunda CHP’li. Annem 5 vakit namazını kılar, ailem oruçlarını tutar. Ailecek vatan, millet, devlet konusunda çok hassasız. Güneydoğu’da askerliğimi yaptım ve 5 arkadaşım PKK ile çıkan çatışmalarda şehit düştü. Babam o zamanlarda SHP’den Gündoğan belediye meclis üyesiydi. 10 Kasım’da Atatürk’ü anma programında 5 SHP’li ayağa kalkmadı. İşte mücadelem o zamanlar başladı. MHP üyesi oldum ve MHP Gündoğan Belde teşkilatı açıldı. Partimden belediye başkanlığı yapıp milletimize hizmet etme onurunu yaşadım. Hayatım boyunca Atatürk ilkelerini kendime rehber edindim. Siyaset yaptığım 28 yılda genel ve yerel siyasette bir çok gel git yaşandı. Yeni partiler kuruldu, bazı arkadaşlarımız bizden ayrıldı. Ancak ben her zaman partimin emrinde oldum. Siyaset yapmaya devam ettiğim sürece Milletimin, Devletimin ve Partimin emrinde olmaya devam edeceğim” dedi.

BODRUM’UN SORUNLARI ÇOK AMA ÇÖZÜMSÜZ DEĞİL

Genel olarak Bodrum’u da yorumlayan İbrahim Bilgi; “Atalarımızın anlattığına göre kökenimiz Kafkasya. Atalarımız Kafkasya’dan önce Kars’a, daha sonra Konya Karaman’a ve son olarak Bodrum’a gelmişler. Buradan da adalara gidenler olmuş, Cumhuriyet’in ilan edilmesinden sonra Bodrum’a geri dönmüşler. Bodrumlular genel olarak Yörük ve Türkmen asıllıdır. Bodrum vatan millet devlet konusunda çok hassas. Bu yüzden Kurtuluş Savaşı’nda en çok şehit veren ilçelerden biri olarak tarihte onurlu bir yere sahibiz. Ancak son zamanlarda Bodrum’da bir kesimin ve çocuklarının Atatürkçü kimliği kullanarak, Atatürk ve Cumhuriyet değerlerinden uzaklaştığını üzülerek görüyoruz. Örneğin 1922, 1923 ve 1924’de Atatürk hiçbir hain grupla masaya oturmazken, vatan konusunda onlarla pazarlık yapmazken, bugünün sözde Atatürkçü siyaset yapanları, ülkeyi bölmek isteyenlerle aynı masada pazarlık yapıyorlar. Bodrum’da güzel bir söz vardır; “imam Müslümansa müezzin ateist olamaz”… O nedenle, Mustafa Kemal Atatürk’ün isminin hainlerle aynı masada kullanılmasına son derece üzülüyoruz. Bu durum Bodrum’a hiç yakışmıyor. Siyaset uğruna değerlerimiz asla unutulmamalı, siyasiler buna kesinlikle izin vermemeli” dedi.

Bodrum gibi dünyada çok iyi bilinen, Türkiye’nin önemli bir turizm değeri olan bir ilçenin 2020 yılında bu kadar büyük sorunlarla uğraşmasının üzücü olduğunu söyleyen İbrahim Bilgi; “Bu devirde susuzluk çekmek kaderimiz olmamalı. Alt yapının olmaması kabul edilemez. Çöp depolama alanından, yolların bakımsız ve yetersiz olması Bodrumumuz’a yakışmıyor. 21 yıldır Bodrum Belediyesi’ni CHP’li belediye yönetmesine rağmen, bugüne kadar bu büyük sorunların çözümü için fazla bir çaba gösterilmemiş. Bizler 2014 yılına kadar belediye başkanlığı yaptığımız beldelerde bu sorunları kendi kısıtlı imkanlarımızla çözmek için çalıştık. Ancak küçük bir beldenin sorunun çözülmesi yetmiyor. Bodrum’u bir bütün olarak ele almak gerekiyor. Bu yüzden Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi devletle iyi geçinecek, çalışıp proje üretecek destek görecek. Kısır siyasi çekişmeler Bodrum’a zarar veriyor. Olan bu sıkıntıları çeken vatandaşlarımıza oluyor. Bodrum’a yakışmıyor. Aynı partiden olmasına ve bu yüzden vatandaşlarımızın umutlanmasına rağmen 6 yıldır Bodrum’un hemen hiçbir hizmeti almadığı görülüyor. 2 belediye başkanının kavgasının zararını yıllardır bütün Bodrum çekti. Yazık değil mi vatandaşlarımıza, Bodrumumuz’a” dedi.

KASASINDA PARASIYLA BORÇSUZ BELEDİYE BIRAKTIK

Büyükşehir kanunuyla birlikte 2014 yılında Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra Bodrum’da ki 10 belde belediyesinin kapandığını hatırlatan İbrahim Bilgi; “3 dönem başkanlık yaptığım Gündoğan Belediyesi’ni devrederken hiç borçsuz, hatta o günün parasıyla kasasında 4 milyon lirayla devrettik. O zaman Gündoğan Belediyesi’nde çalışan personelim bugün Bodrum Belediyesi’nin önemli bölümlerinde hassas görevler alıyor. Ekibimizle birlikte yaratmış olduğumuz sinerjiyle Gündoğan’a 3 dönem çok güzel hizmet ettik” dedi.

GÜNDOĞAN VE BODRUM HALKI ÇOK BİLİNÇLİ

İbrahim Bilgi Bodrum seçmeninin sanılanın aksine son derece bilinçli olduğunu, bunun örneğini 3 dönem Gündoğan’da yaşadığını belirterek; “Gündoğan seçmeninin büyük çoğunluğu genel seçimde CHP’ye oy vermesine rağmen 1999, 2004 ve 2009’da belediyeyi bize teslim etti. Hatta 2009 seçimlerinde Yüzde 50’nin üzerinde oy aldık. Demokrat kişiliğimiz, herkese eşit duruşumuz, siyaset gözetmeden hizmet üretmemiz sayesinde halkımız girdiğimiz her seçimde bizi seçti. Bu benim, meclis üyelerim, muhtarlarımız ve partililerimiz için büyük gurur. Ayrıca Bodrumlu vatandaşlarımızın ne kadar bilinçli olduğunun da bir göstergesi. Bazı siyasi arkadaşlarımız “ceketimizi koysak seçiliriz” kafasında. Ama Bodrumlular’ın hiçte bu kadar umursamaz olmadığı yakın geçmişte görülebilir. O yüzden kimse Bodrumlular’ı küçümseme hatasına düşmemeli” dedi.

TÜRK VE ATATÜRK DÜŞMANLIĞI HER ZAMAN KAYBETMİŞTİR

Siyasette yaşanan ittifak tartışmaları ve gelişmeleri de yorumlayan İbrahim Bilgi, siyasette tek amacın Atatürk’ün çizgisinde Türk Milleti’ne hizmet etmek olması gerektiğini belirterek; “suni gündemler yaratıp, ülkemizi bölmek isteyenlerle yapılan ittifak, hiçbir zaman amacına ulaşamaz. Tarihimizde bunun çok örneği var. Atatürk’ün yolundan sapan, vatana ihanet edenlerle aynı safta buluşan herkes yenilmiş ve tarihe gömülmüştür. Bugün bunu göremeyenler sürekli yenilen aynı zihniyettir. Türk Milleti her zaman doğruyu görmüş ve görmeye de devam edecektir. Kimse kendine boş yere macera aramasın. Savaştan çıkmış bir ülkenin lideri hiç kimseye boyun eğmemiş ve güçlü Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Kimseye eyvallahı olmadığı için bugün bile dünyanın en önemli lideridir. Bizim bugünde kimseye boyun eğme gibi bir durumumuz asla olamaz. Bu vesileyle Metehan’dan Oğuzhan’a, Alpaslan’dan Osman Bey’e, Fatih Sultan Mehmet’ten Kanuni’ye ve Atatürk’e kadar dünyaya diz çöktüren tüm büyük Türk liderlerini saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

İbrahim Bilgi bir kere daha “Milletimizin, Devletimizin ve Partimizin” emrindeyiz diyerek, “Yüce Allah’tan dileğim; Vatanını, Bayrağını, Dinini, Cumhuriyetini seven ve kollayan iyi insanları hep korusun ve yardım etsin. Allah yardımcımız olsun” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.