arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2997
EURO
34,8015
ALTIN
2.407,28
BIST
10.252,77
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

“BELKİ DE İBRETİ ALEM İÇİN BODRUM MEYDANI’NDA ASILMIŞTIM”

“BELKİ DE İBRETİ ALEM İÇİN BODRUM MEYDANI’NDA ASILMIŞTIM”
25 Temmuz 2016 16:58
A+
A-

24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışının 108’inci yıl dönümü nedeni ile basınla bir araraya geldi

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon,  15 Temmuz darbe girşimi ile ilgili soruları cevaplarken “Ben burada konuşabiliyorsam, siz kameralarınızla beni çekebiliyorsanız işte bu demokrasinin, özgürlüğün ne demek olduğunun en güzel göstergesi. Yoksa biz bugün burada kahvaltı yapamıyorduk. Belki de ben ibreti alem için Bodrum meydanında darağacında asılmıştım. Herkese gözdağı için. Çünkü darbelerde biliyorsunuz önce liderler toplanır” dedi. 

 

Ortakent Müsgebi Cafe’de basınla kahvaltılı toplantı düzenleyen Başkan Kocadon, dün kuruluşu gerçekleşen Bodrum Basın Platformu’na destek verdiğini belirterek, “İşlerimin yoğunluğu nedeni ile dün kokteylinize katılamadığım için üzgünüm, kusura bakmayın ama başkan yardımcımız İsmail Altındağ ve meclis üyelerimiz tam kadro katıldılar. Ancak, Türkiye’de basınla en fazla iç içe yaşayan bir belediye başkanıyım. Basınla bugüne kadar en ufak bir sorun yaşamadık. Çünkü, basının özgür olduğuna inanıyorum. Sizler emekçisiniz. Benim kamuoyunda kulağım, gözüm, dilimsiniz. Zaman zaman eleştirir, zaman zaman iyi haber yazabilirsiniz. Ben sizlere her zaman saygı duydum. ” dedi.

mehmet-kocadon-kahvalti-4“HERKESE GÖZ DAĞI İÇİN”

Kocadon basının soruları üzerine, Türkiye’de 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşanan süreci şu sözlerle değerlendirdi: “Ben burada konuşabiliyorsam, siz kameralarınızla beni çekebiliyorsanız işte bu demokrasinin, özgürlüğün ne demek olduğunun en güzel göstergesi. Yoksa biz bugün burada kahvaltı yapamıyorduk. Belki de ben ibreti alem için Bodrum Meydanı’nda darağacında asılmıştım. Herkese gözdağı için. Çünkü darbelerde biliyorsunuz önce liderler toplanır. Tabii biz şanslıyız. Bu şansı çok iyi değerlendirebilmemiz lazım. Türkiye’nin gücüne güç katmamız lazım.Birlik ve beraberlik içinde kucaklaşmış bir Türkiye’yi hep beraber gördük. Darbeleri, 1980 yılında yaşadığımız zamanlardan biliriz. Halkın sen ben demeden, biz olmasından dolayı o süreçleri yaşamadık.”

“KAÇAK SARAY DENİYORDU”

Kocadon, birlik-beraberlik anlamında Türkiye’de yaşanan süreci de, şu sözleri ile noktaladı: “Taksim’deki mitingde herkes birbirine destek verdi. Bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın külliyesinde tüm siyasi parti liderleriyle bir toplantı yapılacak Kaçak saray deniyordu, şu bu deniyordu ama vatanın bütünlüğü söz konusu olduğunda bunlar hep unutuluyor, birlik beraberlik sergileniyor. Orada sergilenen birlik beraberliği biz Bodrum’da yıllardır sergiliyorduk.”

mehmet-kocadon-kahvalti-3

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.