arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3243
EURO
34,7527
ALTIN
2.392,58
BIST
10.251,64
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
18°C
Bodrum
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
23°C

BEKİR YILMAZ: BODRUM ÖNEMLİ BİR SINAVI BAŞARIYLA VERMİŞTİR…

BEKİR YILMAZ: BODRUM ÖNEMLİ BİR SINAVI BAŞARIYLA VERMİŞTİR…
23 Temmuz 2017 08:40
A+
A-

6,6 büyüklüğündeki depremin ardından Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda gazetecilere açıklama yapan Yılmaz, Bodrum’un kaliteli tesisleri, sıcak kanlı hizmet anlayışı, doğası, denizi, güneşi, temiz havası, tarihi ve kültürel varlıkları, huzurlu ve güvenli ortamıyla bir turizm kenti ve dünya markası olduğunu söyledi.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, “Bodrum önemli bir sınavı başarıyla vermiştir” dedi.

Bilindiği üzere; 21 Temmuz 2017 Cuma günü 01.30 sıralarında ilçemizde  teknik verilere göre 6.5 şiddetinde büyük bir depremi hep birlikte yaşamış bulunuyoruz. Öncelikle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.

Elbette Bodrumda deprem meydana gelmesi sürpriz bir olay değildir. Deprem hayatın bir gerçeğidir ve 1 . derecede deprem kuşağında olan ilçemiz için 1000 lerce yıldır meydana gelen doğa olaylarından biridir.Sevindirici olan bu şiddetteki büyük bir depremin can kaybı olmaksızın atlatılmasıdır.Yaşanılan deprem sonrası deprem kaynaklı önemli bir yaralanma olayı olmamış, meydana gelen yaralanmaların büyük kısmı yaşanılan şok ve panik kaynaklı olmuştur.

Yaşanılan deprem sonrası Sayın Valimizin koordinesinde, Büyükşehir Belediyesi, Kaymakamlığımız, Bodrum Belediye Başkanlığımız, Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik birimlerimiz, Liman Başkanlığımız, AFAD, ASPİM, Sağlık Teşkilatımız, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüz  AYDEM ve  tüm birimlerimizle, Muhtarlarımızla, Sosyal Yardımlaşama ve Dayanışma Vakfımız Kızılay, UMKE, AKUT başta olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte her türlü tedbir Devletimizce en kısa zamanda alınmıştır.Temel alt yapı sorunları en kısa zamanda giderilmiş, hayat 12 saat içerisinde normale dönmüştür. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli her türlü çalışma koordineli ve disiplinli şekilde devam etmektedir.

Şunu açıkça ifade etmemizde fayda vardır. Yaşanılan depremde ilçemiz deprem dayanıklılığı konusunda belki dünyada  birçok yerleşim yerine örnek gösterilecek şekilde önemli bir sınavı başarıyla vermiştir. Mevcut yapı stoku estetiğinin yanı sıra sağlamlığıyla da kendisini ispatlamıştır. Herkesin malumu Bodrum; kaliteli tesisleriyle, sıcak kanlı hizmet anlayışıyla doğasıyla, deniziyle, güneşiyle temiz havasıyla, tarihi kültürel varlıklarıyla, huzurlu ve güvenli ortamıyla bir turizm kentidir, bir dünya markasıdır. Buna ilave olarak artık anlaşılmıştır ki, Bodrum sağlam yapılaşması ile deprem açısından da dünyanın en güvenilir yerlerinden birisidir. Teknik verilere göre çok yakında ve yüzeyde olmasına rağmen bu depremde özellikle yerli ve yabancı misafirlerimizin kaldığı otellerimizde turistik tesislerimizde kayda değer hiçbir hasarla karşılaşılmamıştır. Önemli bir yaralanma hadisesi olmamıştır. Bilim adamlarımızın açıklamasına göre; Bodrum bugün yaşanılan depremdeki enerji boşalması  da dikkate alındığında bu açıdan dünyanın en risksiz yerlerinden birisidir, meydana gelen artçı sarsıntılar ise normaldir ve tehlike arz etmemektedir.

Dolayısıyla; Böyle büyük bir depremi can kaybı ve önemli hasar oluşturmadan geçirdiğimiz için Rabbimize şükrediyor, tekrar tüm milletimize geçmiş olsun diyorum. Yerli yabancı tüm misafirlerimizi endişeden uzak tatillerine devam etmeye ve rahat olmaya çağırıyor, felaket tellallığı yapan bazı kötü niyetli kişilerin asılsız haberlerine inanmamalarını, herkesi tatillerini Bodrumda yapmaya davet ediyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.