arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
33,9936
EURO
37,9812
ALTIN
2.829,98
BIST
9.975,61
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
28°C
Bodrum
28°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Açık
27°C

Basketbol Şehri Bodrum…

11 Ağustos 2024 15:47
A+
A-

Denizi, güneşi ve eğlence hayatıyla ünlü kasabamız son zamanlarda spor alanındaki başarıları ile adından söz ettirmeye başladı.

Futbol takımının süper lige çıktığı, kadın hentbol takımının Avrupa kupalarında mücadele ettiği ve asıl konumuz olan kadın ve erkek basketbol takımlarının adını Türkiye’ye duyurduğu bir Kasaba oldu Bodrum..

Bundan 6 yıl önce yalnızca amatör futbol takımının maçlarını izlemek için stada giden bölge halkı şimdi en üst düzey organizasyonlarda şehri temsil eden takımlarını izlemek için program yapmaya başladı.

Gelelim konumuz basketbola..

Esasen geçmişten gelen çok güçlü bir basketbol seyircisi ve kültürüne sahip bir kasaba Bodrum..

Yıllar önce 2. Ligde mücadele ettiği dönemde maddi imkansızlıklar ve tesis yetersizliğinden ligden çekilmişti.

Öyle ki, basketbolcular Bodrum Lisesi bahçesinde antrenman yapıyor maçlara çıkmak için ise Muğla’ya gitmek zorunda kalıyorlardı. Son maçlarına alt yapı oyuncularıyla çıkıyor ve bir rüyanın sonuna geliniyordu.

Daha sonra bir duraklama dönemine giren Bodrum, yalnızca bölgesel seviyede temsil edilebildi.

2016 Yılında kurulan Kırçiçeği Bodrum takımı ile 2 sezon süren 2. Lig sürecinin ardından 2018 yılında Kadınlar Süper Liginde mücadele etmeyi hak kazandı.

Yaşanan maddi zorluklar ve yeterli kadronun kurulmaması sonrası takım ligi 1 galibiyet ile küme düşerek tamamdı.

Bir dönem daha kadın basketbolu ile adını duyuran Bodrum’da sıra Karya Bodrum Basketbol Kulübü’ne gelmişti. Kadınlar 2. Liginde mücadele eden takım şanssız son saniye mağlubiyetleri ile kümede kalamadı.

2023-24 sezonunda sahneye çıkan YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol Kulübü yani kurulan bir takım olmasına rağmen iddialı kadrosuyla lige başladı ve play-off  finalleri sonucunda süper lige çıkmayı başardı.

Kulüp ayrıca yaptığı başvuru sonucu Eurocup Women organizasyonunda yer alacak ve Bodrum’u Avrupa’da temsil eden ilk basketbol takımı olma özelliği taşıyacak. Dileriz uzun soluklu bir yolculuk olur ve Bodrum, kadın basketbolu ve alt yapısına uzun yıllar hizmet eder.

Sırada Erkek Basketbolu var..

2020-21 sezonu başında Bodrumlu basketbol severleri heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. Uzun yıllar sonra Bodrum’da bir erkek basketbol takımı 2. Ligde mücadele edecekti.

Çağdaş Bodrum Spor Kulübü..

Dağlarca Çağlar’ın başkanlığını yaptığı kulüp oldukça iddialı bir kadro ile lige başladı.

Milli takım, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi takımların formasını terletmiş Erkan Veyseloğlu transferi takımın ligdeki hedeflerini gösteriyordu.

Süper Lig tecrübesi yaşamış oyuncular ve gelecek vadeden gençlerden bir takım kurmaya çalışan Çağdaş Bodrum, Süper Lig’de de takımın formasını terletecek Ege Havsa gibi genç oyuncularla dengeli bir kadro oluşturdu.

Çağdaş Bodrum, TB2L yılı beklendiği zaferle sonuçlandı ve ilk senedinde TBL de mücadele etmeyi hak kazandı.

Yeni hedef..

Artık takım TBL de idi ve Süper Lig hedeflerine yalnızca bir adım kalmıştı.

Çağdaş Bodrum, Hakan Yapar, Fatih Cantitiz ve Murat Kozan gibi iyi transferlerin yanına koyduğu 2 kaliteli Amerikalı ile amacını belli etmişti.

Tek hedef süper lig..

Mütevazı salonunda faull kapasite ile oynanan maçlarda rakiplerine üstün gelen turuncu lacivertli takım, lig lideri olarak Süper Lige çıkıyordu ve Bodrum basketbolu için bir rüyanın gerçeğe dönüşmesinin altına imza atıyordu.

Canavarlar Ligi..

Türkiye erkekler basketbol ligi halihazırda dünyanın en güçlü 4-5 liginden biri durumundadır. Son 2 sezonunda koyduğu hadeflerle dikkat çeken takımın Süper Lig macerası merakla takip ediliyordu.

Lige salon problemi ile başlandı, Bodrum Bitez’de bulunan salon süper lig standartlarına uymadığından maçlar Muğla da oynanacaktı. Takım hafta içi antremanlarını Bodrum’da yapacak lig maçları için Muğla’ya gidecekti.

Alt ligden gelen Hakan, Fatih ve Erkan Ege’nin yanına Ahmet Düverioğlu ve Can Arat gibi 2 tecrübeli oyuncu ile Türk rotasyonu tamamlanmıştı.

Yabancı rotasyonu için geçtiğimiz sezon EUROPE CUP finali kazanan Artis, geçtiğimiz yıldan tecrübeli Warren, potansiyelli forvet Alibegoviç, Johnson ve daha önce Galatasaray’da forma giymiş Moore ile kadro tamamlandı.

Kadronun Süper Lig için yeterli olup olmadığı merak konusuydu. Fenerbahçe ve Anadolu Efes mağlubiyetleri ile başlanan sezonda ilk galibiyet Büyükçekmece karşısında uzatmalarda geldi.

Üst üste gelen kötü sonuçlar sonunda koç Ender Arslan yerine Ahmet Çakı getirildi ancak o da yaraya merhem olamadı.

Acısıyla tatlısıyla rüya gibi başlayan Süper Lig macerası 8 galibiyet ile küme düşerek tamamlandı.

Çağdaş Bodrum,  gelecek sezon koç Erhan Ernak yönetiminde TBL de mücadele edecek.

İstikrarlı ve organik bir gelişim ile 3-4 sene bu ligde kalarak ve alt yapı oyuncularını kadrosuna monte ederek uzun soluklu hedeflere ulaşabilir.

Hem de hizmet ettiği Bodrum’un çocuklarına bir hedef ve rol modeller oluşturabilir. Düşünsenize kendi alt yapısından çıkan 4 çocukla Süper Ligde oynayan bir takım harika olmaz mı?

Dersler..

Tüm spor branşları için gerek spor kompleksi gerekse alt yapı oyuncularının yeterli olmadığı durumda yukarılarda kalmak maalesef imkansız..

En yukarıyı hedeflerken ne kadar iyi niyetli olsanız da stadınızın ve salonunuzun yeterli olması gerekiyor.

Burada devlet desteği de son derece önemli, Anadolu’nun her iline modern stadyum ve salon yapanların,  ülkenin turizminin gözbebeği ve önemli bir spor merkezi olma yolunda ilerleyen Bodrum’a gereken yatırımı yapması gerekiyor.

Sporla dolu günler diliyorum..

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.