arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3656
EURO
35,1270
ALTIN
2.324,44
BIST
9.079,97
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

BAŞKAN KOCADON BABA TOPRAĞINDA…

BAŞKAN KOCADON BABA TOPRAĞINDA…
17 Haziran 2016 04:33
A+
A-

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, beraberindeki heyet ile birlikte önceki gün, Kos Belediye Başkanı George Kyritsis’e iadeyi ziyarette bulundu

Babası İstanköy (Kos) doğumlu olan Başkan Kocadon’u, Kos halkı da büyük bir sevgi ve ilgiyle karşıladı.

 

Bodrum ve Yunanistan’ın Kos adası arasında kültür-sanat, turizm ve ticaret konularında yapılması planlanan ortak çalışmalar için geçtiğimiz hafta Bodrum’a gelen Kos Belediye Başkanı George Kyritsis’i iadeyi ziyaret için Bodrum’dan bir heyet, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile birlikte Kos’a gitti. Kaya Güneri Plus isimli Bodrum guleti ile Kos limanına inen heyeti önce Kos (İstanköy) Müslümanları Kültür, Dayanışma ve Kardeşlik Derneği Başkanı Kadri Memiş karşıladı. Memiş, Mehmet ve Mahmut Kocadon kardeşlere çiçek vererek, “Baba toprağınıza hoş geldiniz. Sizi tekrar görmekten mutluluk duyduk.” dedi.

Başkan Kocadon ve beraberindekiler daha sonra Kos Belediyesi’ne geçti. Kos Belediye Başkanı George Kyritsis’in makam odasında gerçekleşen ziyarette Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, BODTO üyeleri, BOYTAV üyeleri, seyahat acentesi temsilcileri, otel işletmecileri ve turizmciler eşlik etti. Yapılan Görüşmeye Kos heyetinden de; Kos Turizmden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Ilias Sifakis, Kos Liman Başkanı Sevastianos Maragos, Kos Belediye Başkan Yardımcısı Efterpi Papachristou,  Kos Belediye Başkan Yardımcısı Antonis Kritikos, Kos Belediyesi Meclis Başkanı Nikolaos Milonas, Kos Belediyesi Genel Sekreteri Nikolaos Manousis ile Kos Ticaret Odası Başkanı  Stefanos Gializis katıldı.

mehmet-kocadon-kos-ziyaret-4“KOS ADASINI EVİNİZ GİBİ HİSSEDEBİLİRSİNİZ”

Kendisini ziyarete gelen misafirlerini Türkçe ‘hoş geldiniz’ diyerek karşılayan Başkan Kyritsis, “Bodrum Belediye Başkanı, belediye başkan yardımcısı ve Bodrum Ticaret Odası Başkanı ile diğer Türk iş adamlarını Kos’ta görmekten mutluluk duydum ve hepinize tekrar hoş geldiniz diyorum. İki yakada birbirine benzer sosyal yaşam ve kültürler var. Belediye Başkanı ve Ticaret Odası Başkanı’nın da aileleri Kos doğumlu. Birbirimize çok yakınız. Kos ve Bodrum olarak ortak çalışmalar yapmak için Kos Belediyesince kuracağımız bir ekiple ikili ilişkilerimizi sıklaştırarak karşılıklı anlaşmalara da imza atacağız. Her iki tarafın yapacağı görüşmeler sonrası varılacak anlaşmalar kağıda dökülerek karşılıklı imzaların atılmasının ardından basın kanallarıyla da halkımıza duyurulacak. Hem ekonomi ve ticari konularda hem kültür ve sanat konularında ortaklaşa birçok etkinliği çok güzel bir şekilde başaracağımıza gönülden inanıyorum. Ben ve ekibim, sizleri aramızda görmekten son derece mutlu olduğumuzu tekrar belirterek sizleri her zaman şehrimize bekleriz. Kos adasını eviniz gibi hissedebilirsiniz çünkü biz sizleri çok seviyoruz.” dedi.

mahmut-kocadon-kos-ziyaret-1“BABAMIN DOĞUP BÜYÜDÜĞÜ TOPRAKLARDA BULUNMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM”

Kos doğumlu bir babanın evlatları olarak ağabeyi Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon ile Kos’ta bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise konuşmasında şunları söyledi:

“Bu sıcak ve içtenlikle karşılamasından dolayı Kos Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca babamın doğup büyüdüğü topraklarda bulunmak beni ayrıca memnun ediyor. Şu anda Kos doğumlu bir babanın Bodrum Belediye Başkanı olan oğlu olarak Kos adasında bulunuyorum ve Bodrum Ticaret Odası Başkanı ağabeyim Mahmut Kocadon da aynı şekilde burada. Biz bu güzel barış denizinin kara tarafını Bodrum, ada tarafını da Kos olarak düşünüyoruz. Bugün burada atılacak olan iyi niyet adımlarının her iki tarafın halkına çok olumlu ve güzel mesajlar vereceğine inanıyorum. Son iki yıldır Bodrum ve Kos, gerek mülteci gerek turizm konularında bir takım sıkıntılar yaşamakta. Dolayısıyla birlikte hareket ederek halklarımızın ekonomik güçlerini yükseltmek bizi daha da mutlu edecek. Kos belediye başkanım ve ben, atacağımız bu güzel adımlarla tüm bu kötü şartları zorlayarak, iyi niyetle birlikte hareket ederek olumsuzlukları en aza indireceğimize, çok güzel şeyler yapacağımıza gönülden inanıyorum. Bu ziyaretimizin Bodrum ve Kos’a hayırlı olmasını ve bu atılan barış, sevgi ve iyi niyet dolu adımların, herkese örnek olmasını diliyorum. Ben ve ekibimi ağırlayan sizlere halkım adına teşekkür ediyorum.”

“BODRUM VE KOS’UN KARDEŞ OLDUĞUNA İNANIYORUM”

Başkan Kocadon konuşmasının devamında ise, “Geçen hafta Kos Belediye Başkanı ile ekibinin beni ziyaret etmesi ve bizim Kos’a gelişimizle başlayan bu görüşmelerin en kısa zamanda atılacak imzalarla resmileşmesinin gerektiğini vurgulamak istiyorum. Bodrum, Türkiye’nin dünyada bilinen yerlerin en başında gelmektedir. Tıp tarihinin Kos’ta başlaması sebebiyle sizin şehrinizin de dünyada bilinirliği olduğuna inanmaktayım. Bodrum ve Kos olarak bu özelliklerimizi tanıtım çalışmalarımızda kullanabilirsek, turizm getirimizi artırabiliriz. Ben, Kos ile Bodrum’un kardeş olduğuna inanıyorum ve inanmaya da devam edeceğim. Bodrum’a gelen Türklerin Yunan adalarına karşı müthiş bir ilgisi var. Ortaklaşa yapacağımız kültür ve sanat festivallerinin bu hareketliliği daha da canlandıracağına inanıyorum. İki belediye başkanının yakın dostluğu ve uyumlu çalışmalarından dolayı her iki tarafa geçişlerde kolaylıklar sağlamamız lazım. Bodrum’a gelen Türklerin tatil ve konaklamalı olarak eğlence amaçlı Yunan adalarını tercih etmelerinden dolayı Kos adasına geçişleri kolaylaşırsa; inanıyorum ki ekonomik yönden yukarılara çıkarsınız. İki taraf arasındaki bu dostluk ve işbirliği görüşmelerini Kos halkına basılı olarak tanıtmak için Kos Belediyesi’nin çıkaracağı gazete, bülten ya da dergi gibi materyallerin basımlarını, Bodrum Belediyesi olarak bizler yapabiliriz. Bodrum Belediyesi olarak her ay düzenli olarak gazete çıkarıyoruz ve bizim gazetemiz ile birlikte Kos Belediyesi’nin de gazetesini basmaktan mutluluk duyarız.” dedi.

mehmet-kocadon-kos-ziyaret-5“2016 BODRUM CUP’A KOS’U DA DAHİL ETMEKTEN MUTLULUK DUYARIZ”

Bu yıl 28’incisi düzenlenecek olan Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışları’na Kos etabını da dahil etmek istediklerini söyleyen Başkan Kocadon, limana giriş-çıkış ve teknelerin bağlanmaları konusunda adası yetkililerinin kendilerine yardımcı olmalarını da rica ederek, “Bu yıl 17 Ekim 2016’da başlayacak olan Bodrum Cup’a geçen sene yaklaşık iki bin kişi katılmıştı. 2015 yılı etaplarından birisi de Leros adasıydı ve yarışa katılan bu iki bin kişi, Leros’a canlılık getirmiş, ada halkı ve esnafı da oldukça memnun kalmışlardı. Bu seneki yarışa katılım sayısının daha fazla olacağını düşünüyoruz ve Kos Adasına da bir etap koymak istiyoruz. Fakat limana giriş çıkış ve teknelerin bağlanmaları konusunda bize yardımcı olmanızı rica edeceğiz.” söyleminde bulundu.

2016 Bodrum Cup’ta Kos adasını düşündükleri için Başkan Mehmet Kocadon’a teşekkür eden George Kyritsis, turizmi canlandırarak Kos esnafının nefes alacağını düşündükleri bu organizasyonda her türlü yardıma hazır olduklarını belirtti. Gerekli protokollerin imzalanması için Kos Liman Başkanlığı’nın Bodrum Cup Komitesi ile iletişime geçeceğini ve Bodrum guletlerini Kos’ta görmekten mutluluk duyacaklarını anlattı.

“TURİZM FUARLARINDA ORTAK STANTLARDA BİR ARAYA GELİNEBİLİR”

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon da, öncelikle davetleri için Kos heyetine teşekkür etti. Yurt içi ve yurt dışı fuarlarında ortak stantlar açabileceklerini ifade eden Mahmut Kocadon, BODTO, Bodrum Belediyesi ve BOYTAV’ın katılacağı turizm tanıtım fuarlarında Kos adasını da aralarında görmek istediklerini ve fuarlara katılımlarında ticaret odası olarak her türlü desteğe hazır olduklarını ekledi.

KYRITSIS: “BODRUM’U KOS’TAN AYRI GÖRMEMİZ MÜMKÜN OLAMAZ”

Sıcak ve samimi bir atmosferde geçen makam ziyaretinin ardından heyet, basın toplantısı için Kos Belediye Meclis Salonu’na geçti. Düzenlenen ortak basın açıklamasında, geçtiğimiz hafta başlayan dostluk ve işbirliği görüşmelerini pekiştirmek amacıyla tekrar bir araya geldiklerini ifade eden iki belediye başkanı; sevgi, saygı ve samimiyet içerisinde geçen görüşmelerin olumlu bir şekilde sonuçlanacağına inandıklarını aktardı. Ekonomiyle turizmdeki krizin atlatılabilmesi için ortak çalışmalarda bulunulması gerektiğini de belirten başkanlar, geç kalınmış olsa da karşılıklı imzaların en kısa zamanda atılacağının bilgisini verdi.

Başkan Kyritsis, Bodrum’u Kos’tan ayrı görmelerinin mümkün olamayacağını, bunun da en güzel örneği olarak Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Ticaret Odası Başkanının babalarının Kos doğumlu olmasını gösterdi.

Basın mensuplarına babasının ve babaannesinin doğup büyüdüğü topraklarda bulundukları için mutlu olduklarını anlatan Başkan Kocadon ise Bodrum Belediye Başkanı ve Ticaret Odası Başkanı Kos doğumlu bir babanın evladı. Onun için Kos adasının bizdeki yeri çok önemlidir. Bodrum ve Kos bizim için ayrılmaz bir kardeştir. Bu sebepten dolayı yapacağımız görüşmeler sonrası imzalarımızı hızlı bir şekilde atacağız. Bodrum – Kos işbirliği içinde kültür sanat festivalleri düzenlemek, ticari ve ekonomi alanlarında ortaklaşa paylaşımlarda bulunmak, yurt dışı tanıtım fuarlarında Bodrum-Kos standı açmak, Bodrum Cup yarışlarında Bodrum – Kos etabını eklemek gibi birçok konuda beraber hareket edeceğiz. Bu beraberliğin her iki tarafı da memnun edeceğine gönülden inanıyorum.” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon kardeşlerin Kos doğumlu babaları rahmetli Bekir Şerif Kocadon’un Kos’taki çocukluk arkadaşları ise iki başkanı karşılarında görünce duygusal anlar yaşadı. Babaları Şerif Kocadon ile olan anılarını heyecanla anlatan Kos halkı, Bodrum ve Kos belediye başkanlarının öncülüğünde başlatılan işbirliği görüşmelerini işittikleri için mutlu olduklarını ve çok sevindiklerini belirterek, çocukluk arkadaşlarının evlatlarıyla gurur duyduklarını söylediler.

Yapılan ikili görüşmeler sonrası belediye binasından ayrılan Mehmet Kocadon ve beraberindekiler, Kos çarşısını dolaşarak çarşı içerisinde esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Babaları Bekir Şerif Kocadon’u tanıyanlar da iki kardeşe, o yıllardaki hatıralarını paylaşırken duygulu anlar yaşadılar.

mehmet-kocadon-kos-ziyaret-2

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.