arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3653
EURO
34,7971
ALTIN
2.394,12
BIST
10.270,48
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
18°C
Bodrum
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
24°C

Ayaydın: Önce Ateş Edip, Sonra Nişan Alan Biri Değilim..

Ayaydın: Önce Ateş Edip, Sonra Nişan Alan Biri Değilim..
28 Ocak 2024 12:03
A+
A-

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, TMMOB Mimarlar ve Mühendisler Odalarını ziyaret etti.

Arena Bodrum Haber – Oda başkan ve üyeleriyle fikir alışverişinde bulunan Ayaydın; “Caretta caretta’nın yaşam mücadelesini önemseyen, ormanım, toprağım, suyum bitmesin, insanımız depreme dirençli evlerde otursun diyen biriyle benim ne derdim olabilir diyorum ve her şeye peşin peşin karşı olacağı sanılan STK’lara, meslek odalarına elimi uzatıyorum.” dedi.

Menteşe’de Şehir Plancıları Odası ve Milas’ta da TMMOB Mimarlar ve Mühendisler Odası’nı ziyaret eden Ayaydın, geçtiğimiz günlerde de Muğla’da Mimarlar Odası’na tarihi bir ziyaret gerçekleştirdiğine dikkat çekerek “Tarihi diyorum çünkü yıllardır kimse kapılarını çalmamış.” ifadelerini kullandı.

Yaptığı ziyaretleri çok ama çok önemsediğini belirten AK Parti Muğla Büyükşehir Başkan Adayı Ayaydın’ın yazılı basın açıklamasında şu düşüncelere yer verildi;

“Nasıl olsa konuşulamaz, çünkü her şeye peşin peşin karşı çıkarlar önyargısıyla ifade edilen odalar ve tüm  STK’larla diyalog kapısını açmak ve başkanlığım boyunca da canlı tutmak istiyorum.

Bu kurumlarla sadece mahkemelerde karşılaşılmaması, itiraz gerekçelerinin önceden dinlenmesi ve bilimin ışığında bir ortak yol bulunmasının gerekli olduğuna inanıyorum. Şehir plancıları imar planlarını askıda görmemeli.

Bakın Muğla 13 ilçesi ile adeta kaçak yapı cenneti olmuş. İmar planları geciktiği için bu durum yaşanıyor. Muğla deprem kuşağında. Bu yapılarda zemin etüdü yapılmamış, statik hesaplar yapılmamış, hangi kalitede beton kullanıldığını bilmiyoruz. Hangi kalitede demir kullanıldığını bilmiyoruz. Bu durum beni korkutuyor.

Ben yaptım oldu mantığı ile iş yapmayacağım mesajını vermek için bu ziyaretleri yapıyorum. Önce ateş eden sonra nişan alan biri olmayacağım. Her şey öncesinde tartışılacak, bilimin ışığında en doğru yol belirlenecek. Çalıştaylar yapacağız. Ancak bunlar lafta kalan, sonuç raporu çıkarıp dağılmak üzere yapılan çalıştaylar olmayacak. Sonuçlarını değerlendireceğiz. Bu cennet bölgenin suyuna, ormanına, denizine, toprağına iyi bakacağız. Hep söylüyorum benim caretta caretta’nın yaşamı için samimi kaygıları olan biriyle derdim olamaz. Benim bu ülkenin ormanları azalmasın, tarım alanları gerilemesin, suyu bitmesin diyen biriyle derdim olamaz. Tam tersine mücadeleyi birlikte vereceğiz, Büyükşehir’in tüm projelerinde bu değerli STK’ların meslek odalarının görüşü katkısı olacak. Bunun böyle bilinmesini istiyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.