Arena Bodrum Haber – Kalabalık bir basın topluluğu karşısında neden aday olduğunu; Bodrum’da kendi yaşanmışlıklarından yola çıkıp, tüm Muğla’yı ilgilendiren makro konulara taşıyarak değerlendirmeler yaparak anlatan Ayaydın, gelen sorulara da cevap verdi.
Dün Konacık’ta gerçekleşen Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında ifade ettiğim konuları ayrıntılarıyla konuşmak için bir araya gelmek istediğini belirten Ayaydın, “Siyasi gerekçelerle aday olmadım. Amacın Bodrum ve Muğla’ya siyaset üzeri bir bakış açısıyla hizmet üretmek” dedi.
Değerlendirmelerine Torba-Yalıkavak yolu üzerinden başlayan Ayaydın, “Yolla ilgili birkaç pürüz var hızlıca çözüp, uygulamasına geçeceğiz. Diğer taraftan Torba-Ortakent çevre yolunu da aynı hızda yapmalıyız. Bu iki ana arter Bodrum’un merkez trafiğini çok rahatlatacak. Çevre yolunu üzerindeki koruma alanlarına zarar vermeden yapmak istiyoruz. Onun için yolun önemli bir bölümü tünellerden oluşacak. Özellikle kış aylarında ki yağışlar nedeniyle olumsuz etkilenen kent merkezi trafiğini sokak haline gelmiş dere yataklarını ıslah ederek çözeceğiz.” dedi.
Ayaydın Bodrum’un yıllık su ihtiyacının 35 milyon metreküp olduğuna dikkat çekerek, “Bu konuda olası kuraklıklarda çaresiz kalmamak için deniz suyunu arıtma yöntemi üzerinde DSİ ile çok ayrıntılı ve çevreci bir anlayışla çalışıyoruz. Deniz yaşantısına asla zarar vermeden yapacağız bu işi. Mumcular Barajını orman yangınları için açılan göletlerden ve kuyulardan beslemekte incelediğimiz bir sorun çözme yöntemi. Su sorununu çözmek için tüm STK’larla iletişim halinde olacağız. Hiç bir konuda olduğu gibi su sorunu konusunda da inatçı değiliz. Yaptığımız projelere yapılacak olumlu katkılarda gerekli revizyonları yapacağım” mesajını verdi.
Başta Bodrum olmak üzere tüm Muğla’yı ilgilendiren diğer önemli bir konunun da imar planları olduğuna dikkat çeken Ayaydın, bütüncül imar planlarının önceliği olduğunu ve lokal planları asla desteklemeyeceğini söyleyerek şunları söyledi:
“Kentin büyüyen ekonomisiyle birlikte ihtiyaç olan imarlı arazi stoklarının ihtiyaçları karşılayacak şekilde planlayacağız. Bodrum özelinde yaklaşık 10 Bin konuta ihtiyaç olduğunu öngörüyorum. Bunun yaklaşık 3 Bini kamu personeli için gerekli. 7 Bin konutta çalışan kesimin ihtiyacı için ikame edilecek. Yoksa yüksek kiralar nedeniyle yakında Bodrum’da çalışacak kamu görevlisi ve özel sektör çalışanı bulamayacağız. Ayrıca imar olmadığı için yapılan kaçak binaların düşük kalitesi nedeniyle deprem bölgesi olan Bodrum ve Muğla’da ayrı bir kriz konusu. Yapılmasını acil bir ihtiyaç olduğunu planladığım bu 10 Bin konutun, Bodrum-Milas Havalimanı arasında bir bölgede yapılmasını öngörüyorum.”
Bodrum Limanı konusunun da ayrı bir hassasiyeti olduğunu belirten Ayaydın, “Marmaris ve Fethiye Limanları adeta bataklık haline gelmiş. Bodrum Limanı da bataklık olma halinin bir öncesinde. Buna izin vermeyeceğim. Çok yakında bu konuda bir denizaltı temizlik gemisi göreve başlayacak. Özellikle imar ve çevre konularında hasta olan Bodrum’a tedavi edemezsek 5 yıl sonra yoğun bakıma alırız.”
Bodrum’da yaşanan elektrik sorununu da dile getiren Ayaydın, her yıl Muğla’da yapması gereken yatırımları yapıp yapmadığının takipçisi olacağını ifade ederek, “Sözleşmelerini inceletiyorum. Yetersiz kaldıklarını tespit edersem, konuyu Enerji Bakanlığı’nda masaya yatırırım” sözleriyle ADM Elektrik A.Ş.’yi de uyardı.
Konuşmasının son bölümünde Bodrum’a 10 Bin kişilik bir stadyum kazandıracağını söyleyen Ayaydın, Bu sözünü seçimi kazanamasa bile yerine getireceğinin müjdesini verdi.