arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2662
EURO
34,8261
ALTIN
2.430,39
BIST
10.268,58
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
24°C
Bodrum
24°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C

ARENA BODRUM SORUYOR, VEKİLLERİMİZ YANITLIYOR…(2)

ARENA BODRUM SORUYOR, VEKİLLERİMİZ YANITLIYOR…(2)
13 Nisan 2016 13:18
A+
A-

Ankara Temsilcimiz usta gezeteci Emin Varol’un “Arena Bodrum soruyor, vekillerimiz yanıtlıyor” yazı dizisinin 2. konuğu Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk…

2015 Genel Seçimlerinde Ankara’ya gönderdiğimiz vekillerimizi yakın takibe alan Ankara Temsilcimiz Emin Varol, Muğla AK Parti Milletvekili Nihat Öztürk’le TBMM’nin bahçesinde bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.

emin-varol-nihat-ozturk-arenabodrumhaber-2Emin Varol, ANKARAMuğla’da Ak Parti yükselişe geçti…

Ak Parti’nin genç milletvekili ile “ iktidara ait ”Meclis Bahçesi’nde buluştuk.

Ancak vekilin kulakları birkaç metre uzaklıktaki genel kurulda. Danışmanı Yasin Bey’i genel kurulu izleyerek, oylama sırasında kendisine haber vermesini istedi. Oylama ve yoklama kaçırmak istemiyordu.

TBMM çalışmalarında çok duyarlı olduğunu anlattı Nihat Öztürk. Bu nedenle, söyleşimizin ilk dakikalarında ara vermek zorunda kaldık.

Çünkü, muhalefetin “karar yeter sayısı” istemesi ve iktidar grubunda çoğunluğun olmaması durumu Nihat Öztürk’ün bahçedeki arkadaşlarını “oylama var” diye uyararak genel kurul salonuna hızla koşarak gitmesine neden oldu.

Havanın ısınmasıyla birlikte Meclis’in iktidar ve muhalefet milletvekillerine ait bahçeleri de yeniden kullanıma açıldı. Ayrı kulisleri kullanan milletvekilleri, bahçelerini de ayırdı. Aslında resmi bir yasak yok. Ancak vekiller, birbirlerinin bahçelerine gitmiyorlar. Bahçelerdeki şemsiyelerin açılmasıyla çay ocaklarının sayısı da arttırıldı. Bahçelere servis yapacak yeni çay ocakları açıldı…

Nihat Öztürk, geriye döndüğünde oldukça üzgündü. Çünkü, yeteri kadar milletvekili olmadığı için Meclis Genel Kurul’u, çalışmalarına ara vermek zorunda kalmıştı.

Nihat Öztürk, “ Karar yeter sayısı yok. 20 dakika ara verdik. Yazık değil mi?” diyerek Meclis’e gelmeyen ve genel kurul çalışmalarına katılmayan milletvekillerine tepki gösterdi.

Başbakan teşekkür etti…

1 Kasım seçimerinde AK Parti listesinden Milletvekili seçilen Nihat Öztürk’ün Meclis çatısı altında ilk dönemi.

Oldukça heyecanlı ve hassas. Bugüne kadar Meclis çalışmalarının tamamına katıldı. Tüm yoklama ve oylamalarda bulundu. İşte bu özelliği ile de AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan bir“teşekkür” bile aldı.

Milletvekillerinin, Meclis çalışmalarına katılımlarını adım adım takip ettiren Ahmet Davutoğlu, kendisine verilen raporlarda Nihat Öztürk’ün karnesini görünce bir grup toplantısından sonra yanına çağırarak gösterdiği hassasiyet nedeniyle tebriklerini iletti.

emin-varol-nihat-ozturk-arenabodrumhaber-3Ak Parti’de her milletvekili takip edilir…

Meclis’e adımını attığı andan itibaren kendisini Meclis çalışmalarına göre programlayan AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, “ görüşmelerimi saat 14.00’e kadar yani genel kurula göre ayarlarım. Saat 14.00’den sonra Genel Kurula katılırım. İşim yoksa odada oturup beklemem”diyerek konuşmaya başlıyor ve bu konuda şunları söylüyor:

“ Milletvekili olarak bizim ilk görevimiz Meclis çalışmalarına katılmaktır. Üzerimizde Milletin hakkı var. Meclis çalışmalarında sorumlu olmalıyız.

Bugüne kadar 150’nin üzerine oylamaya katıldım.

         AK Parti grubunda her milletvekili takip altındadır. Milletvekillerinin her hareketi, genel kurul çalışmalarına katılımları kontrol altındadır. Hafta sonlarında ise ilk uçakla Muğla’ya dönerim. Çünkü Muğla’yı özlüyorum.

Muğla’yı gitmediğim hiçbir hafta sonu yok.”

Ecrimisil vergisi çok yüksek…

Muğla için yaptığı çalışmalara anlatmaya ise, sondan başlıyor. Bir gün önce Maliye Bakanlığı’na giderek Muğla’nın en büyük sorunları arasına bulunan Ecrimisil (işgal tazminatı)  ve 2-B sorununa çare aradığını söylüyor.

         “Ecrimisil ücretleri çok yüksek. Bunun düşürülmesi için girişimlerim oldu. Bu verginin düşürülmesi için çalışıyorum. Bodrum bizim batıya dönük modern yüzümüzdür. Burada insanların 10 liralık kazancının 6 lirasına ecrimisil vergisi ile göz dikilemez.

         Ayrıca 2-B konusunu da konuştuk. Yararlanamayanlar var. Veya taksitlerini ödeyemeyenlerin ve yeniden yapılandırma konularına çare arıyoruz”

Muğla’da Ak Parti yükselişte…

Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, bizimle Muğla genelinde yaptırdıkları en son anketi de paylaştı. Buna göre 1 Kasım seçimlerinden bu yana Muğla’da AK Parti’nin oylarının yükseldiğini söylüyor. Bunu da son yaptırdıkları bir ankete dayandırıyor.

Nihat Öztürk’ün verdiği bilgiye göre;

1 kasım seçimlerinde Muğla’da CHP yüzde 47,51, AK Parti 30,6, MHP 14,71 ve HDP 4,43 oy almış.

Aradan 5 ay geçtikten sonra birkaç gün önce yaptırılan en son ankette ise AK Parti’nin oyları yüzde30,6’dan 37,8’e yükselmiş. Yani AK parti oylarında yaklaşık 7 puanlık bir artış var.

Ankette yer alan diğer sonuçlar ise şöyle: CHP 42.40. Yine, AK Parti’nin anketine göre CHP 1 Kasım seçimlerinden bu yana, yani 5 ayda 5 puan oy kaybetmiş!

MHP ise Muğla’da hezimete uğramış. 5 ay önce yüzde 14,71 oy alan MHP’nin oyları 7,90’a inmiş.Ancak yine hatırlatmalıyım. AK Parti’nin anketine göre..

Yine bu ankete göre; HDP’nin oyları da yüzde 4,43 ten yüzde 2’ye düşmüş.

Bu olayı örtbas edebilecek bir güç yok…

         “ Çocuklara tacizi haklı çıkartacak hiçbir söz olamaz ” diyerek Türkiye’nin gündemine oturan bir başka konuya giriyoruz.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Marmaris’te Ensar Vakfı’nın kurucularından biri olduğunu hatırlatıyor. Geçtiğimiz günlerde bu konuda yaptığı bir açıklamanın “ abartıldığından ve saptırıldığından ”yakınarak şunları söylüyor:

         “ Bu olayı örtbas edebilecek bir güç yok. Benim de bir kızım var. Ve bu olayın aydınlanması için her şeyi yapacağız. Kim bulaştıysa en şiddetli cezaya çarptırılacaktır. Bu şerefsiz, alçak adamın nesini savunacağım. Ancak, vakfı neden kapatıyorsunuz? Herkes kendi dinini özgürce yaşamlı ve kimse de rahatsız olmamalıdır.”

emin-varol-nihat-ozturk-arenabodrumhaber-1-Bodrum’da dar gelirliler de var…

Büyük bir tartışma yaratan Bodrum’a TOKİ konutları yapılması konusundaki soruya Nihat Öztürk, bir hatırlatma ile cevap veriyor:

         “Bodrum’da dar gelirliler de var. Herkes milyarder değil. Herkesin milyon dolarlık ev alma gücü yok. Alaçatı’ya TOKi oluyor da Bodrum’a niye olmuyor.”

Bodrum’daki yapılaşma konusunda ise Öztürk, “Ben doğayı koruyarak kullanma tarafundayım. Koruyalım derken bitirelim demiyorum. Dünya ne yapıyorsa bizde onu yapalım. Örneğin mavi tur yapılan koylarda yapılaşmaya karşıyım” diyerek düşüncelerini açıklıyor.

Kocadon’a “geçmiş olsun…

Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a verilen ceza ile ilgili olarak “geçmiş olsun” dedikten sonra şöyle konuştu:

 “Diyecek birşey yok. Kimsenin suç işleme özgürlüğü de yok. Adalet böyle tecelli etmiş.Bizim insanlara örnek olmamız gerekiyor. Herkes işlediği suçun cezasını çekecek”

Bir tane eserleri var mı?…

Nihat Öztürk, Muğla’da CHP’li Belediye Başkanlarının çalışmaları ile ilgili soruma ise “Bir tane eserleri var mı? diye karşı bir soruyla cevap veriyor.

“Denizleri mi korudular. Sadece muhalefet ederek, belediyecilik yapılmaz. Bodrum belediyesinde çok ciddi bir siyaset yapılıyor. Bize hiçbir şey sorulmuyor. Büyükşehir Belediyesi Bodrum’a 50 tane otobüs koymuş. Doğru dürüst yol yok ortada. Belediye başkanlarının ve muhtarların tek gayesi millete hizmet olmalıdır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.