arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4447
EURO
34,7522
ALTIN
2.435,69
BIST
9.915,62
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Açık
26°C
Bodrum
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Ali Hoca Burnundan Kötü Kokular Geliyor…

Ali Hoca Burnundan Kötü Kokular Geliyor…
5 Mayıs 2020 11:54
A+
A-

Bodrum Yarımadası’nın 190 Kilometre uzunluğundaki sahil bandının yaklaşık 15 kilometrelik bölümü otel inşaatlarıyla yok ediliyor.

Arena Bodrum Haber – Ali Peltek’in Ali Hoca Burnunda devam eden Turizm tesisinin hafriyat sevkiyatının yarattığı sorunlara dikkat çeken haberlerinden sonra, burunda yükselen lüks otel inşaatına bir tepkide Muğla Çevre Platformundan (MUÇEP) geldi.

Bodrum’un Mega projelerinden biri olan otel inşaatının hafriyat kamyonlarının yollara verdiği tahribatlarla Turgutreislileri canından bezdirmeye devam ederken ortaya çıkan başka bir iddiada uykularını kaçırdı.

Yol güzergahını değiştirecekler mi?

Oteli sahile sıfır sınır haline getirmek ve yolun geriye taşınması için “otelin önündeki yol güzergahının değiştirilmesi talebiyle” başvuru yaptığı yönündeki iddialar Bodrum’daki çevrecileri de harekete geçirdi.

MUÇEP Bodrum Meclisi eş sözcüsü ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Güney Şirin; “Bu inşaat diğer inşaatlardan farklı olarak yol güzergahını değiştirme gibi bir niyetlerinin olması halkın yaşam alanlarına göz dikerken, sonrasında yapacakları çalışmalar da deniz ekosistemine büyük zarar verilecektir. İki nedenden dolayı Muğla Çevre Platformu olarak Bodrum’a ihanet olarak görüyor ve sessiz kalmayacağımızı belirtmek istiyoruz” dedi.

Ruhsatı seçime 2 gün kala Kocadon’un döneminde verildi…

MUÇEP‘in ulaştığı bilgiler arasında bir çok detay yer alıyor. Otelin gerekli imar ve yapı izinleri 31 Mart 2019 yerel seçimlerine 2 gün kala Mehmet Kocadon döneminde alındığı bilgisini paylaşan MUÇEP, Muğla Büyükşehir Belediyesinin de projenin başlaması için onay ve tüm yasal süreçleri tamamladığını  belirtti.

MUÇEP, diğer taraftan projenin hafriyatı devam eden ve temelleri atılan proje için firma Bodrum Belediyesi’ne başvurarak tadilat plan değişikliği için gerekli izinlerin verilmesini talep edildiğini ve yapılan incelemeler sonucunda Bodrum Belediyesi geçtiğimiz aylarda projenin tadilat plan değişikliğini onayladığı ifade ederek, firma tadilat plan değişikliğinin onaylanmasından sonra şantiye alanında çalışmalarına hız verildiği bilgisini paylaştı. Bu bilgiler dahilinde beklentilerinin “Muğla Büyükşehir projenin ruhsatının iptal etmelidir” diyen MUÇEP üyeleri, Başkan Osman Gürün’den konuya müdahale etmesini bekliyor.

Komşu siteler de şikayetçi…

İnşaat güzergahı üzerindeki siteler Ali Hoca burnunda yapımı süren çok büyük ölçekli inşaatın hafriyatını taşıyan çok sayıdaki büyük ölçekli içleri toprak dolu, üstü açık damperli kamyonların yol üstündeki sitelerin önünden çok süratle, üstleri açık geçtiklerinden, çok toz çıkarıp, toprakları sitelerin önündeki yol kenarına ve evlere savrulmasından, görüntü kirliliği dahil olmak üzere büyük rahatsızlık vermesinden şikayetçi.

İnşaat güzergahı üzerindeki sitelerin istekleri:

1) Kamyonların üstlerinin toprağın branda ile kapatılmasını, ya da sulanmasının sağlanmasını,

2) Hız sınırına ilişkin ilgili mercilerin sınırlama getirmesini,

3) Bunlara ek olarak inşaat güzergahı yolun en az 2 günde bir kez, belediyenin motorlu ve fırçalı süpürme aracı ile süpürülmesi ve yine belediye arazözleri ile sulanması,

4) 15 Mayıs tarihinde inşaat yasağı başladığında yasağın katiyetle uygulanmasını istiyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.