arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,4238
EURO
34,5760
ALTIN
2.383,83
BIST
10.045,74
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
26°C
Bodrum
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

AK PARTİ MUĞLA’DAKİ KEYFİ UYGULAMALARA KARŞI ÇEVRECİ DERNEK KURACAK…

AK PARTİ MUĞLA’DAKİ KEYFİ UYGULAMALARA KARŞI ÇEVRECİ DERNEK KURACAK…
10 Haziran 2016 17:47
A+
A-

Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, bakanlıkların ve Muğla Belediyelerinin keyfi uygulamalarına atıfta bulunarak çevreyi ilgilendiren her konuya tepki verecek çevreci bir dernek kurmak için harekete geçtiklerini ifade etti.

Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Bodrum’un Mumcular Sazköy Mahallesi Akdam mevkiine yapılacak katı atık depolama tesisi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Akdam’da köylülerle bir araya gelen Öztürk, Büyükşehir Belediyesi’nin ihaleye çıkardığı katı atık depolama tesisinin yerinin yanlış olduğunu belirterek, “Çöp depolama tesisleri komplike tesislerdir ve yapılması lazım. Ne bu tesislere karşıyız, ne de entegre tesisin yapılmasına karşıyız. Bizim karşı olduğumuz şey, 7 bin ağacın kesilecek olması. Sorumuz şu, burada çöp depolama tesisi için 7 bin ağaç kesiliyor mu kesilmiyor mu?” diye konuştu.

 

nihat-ozturk-1TOKİ İÇİN STANT AÇANLARIN 7 BİN AĞAÇ KESİLİRKEN SESİ ÇIKMIYOR

Türkiye’de ağaç ve orman konusunun çok hassas olduğunu ve bunun da Cerattepe’de, Gezi olaylarında eyleme döküldüğünü hatırlatan Nihat Öztürk, “Ama mevzu Bodrum, Mumcular olunca konuşması gerekenlerin konuştuğuna şahit olmadım.” dedi. Öztürk’ün açıklamalarından çevreci dernekler de bir kez daha nasibini aldı. 7 bin ağaç kesilmesine çevrecilerden de çıt çıkmadığını söyleyen Öztürk, kendi girişimleriyle Bodrum’da yeni bir çevreci dernek kurmak için başvurularını yaptıklarını belirterek şöyle devam etti:

nihat-ozturk-2“Çevreci derneklerinin sırtını bir yere dayamaması lazım. Çevre, doğa hassassiyeti ile karşısındaki muhatap kim olursa olsun kelam edebilmesi lazım. 7 bin ağaç kesilirken iki laf edemeyen, bunun haklılığını ortaya koymaya çalışanlardan çevreci derneği de olmaz, konsey monsey de olmaz. Madem demokrasiden bahsediyoruz, biz Kent Konseyi’ne üye deiliz, kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. Bu bizim kendi fikrimiz. Sanıyorlar ki çevre birilerinin tekelinde. Ak Partililer olarak biz Peygamberimizden aldığımız öğüt, kıyamet kopsa dahi elinizdeki ağacı dikin talimatıdır biz o örften geliyoruz. Bodrum’da bir çifte standart var. Bu konuyla alakalı başlama talimatı verdik. Ben de Bodrumlu sayıyorum kendimi. Yeni bir çevreci dernek kuruyoruz. Kendimizi özgür bir şekilde ifade edeceğiz. Dernek kurma zarureti olduğunu ben gördüm. Burada konuşmayacaksın, başka nerede konuşacaksın. 7 bin ağaç kesiliren konuşamayanların yarın konuşmaya hakkı yok. Günlerce TOKİ için stant açanlar, gelip buraya bir kelime edemedikten sonra hiç inandırıcılığı yok bizim için.”

Büyükşehir Belediyesi’nin Orman İşletme Müdürlüğü’ne “Ağaçları bir an önce kesin” talimatı verdiğini de söyleyen Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Orman Bölge Müdürlüğü’ne bir dilekçe ile başvuruda bulunduklarını ve yaz aylarında ağaçların kesilmesinin yangın tehlikesi yaratacağını belirttiklerini kaydetti. Öztürk, benzer başvuruları Kültür Varlıkları Koruma Kurulu ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne de yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Koruma Kurulu’na başvurumuzu yaptık. Burası bir arkeolojik SİT bölgesi. Gelin bakın kontrol edin dedik. Orman Bakanlığı’na başvurumuzu yaptık. Yaz ortasında ağaç kesemezsiniz dedik. Dilekçemizi verdik. ÇED ile ilgili girişimlerimizi de yapıyoruz. İdare Mahkemesine de başvurduk. Bu konunun takipçisiyiz. Burada çöp depolama tesisi olmaz. Yanında su arıtma tesisi varken olmaz. Mumcular’da en küçük bir rüzgarda kötü kokular tüm Mumcular’ın etrafına yayılmış olacak. Burada bir entegre tesisten bahsetmiyoruz. Sadece depolama tesisinden bahsediyoruz. Şu anki yapılan ihale bu. Aksi taktirde biz Büyükşehir, Bodrum belediyelerinin olumlu attığı her adımın yanında olacağız dedik. Oluruz da.

nihat-ozturk-3“BİZ ENTEGRE TESİS İÇİN O İMZALARI ATTIK”

Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, CHP’lilerin bölgede bir broşür dağıttıklarını ve broşürde, 2013 yılında kendisinin de bulunduğu bir fotoğrafın yer aldığını hatırlatarak, “O Fotoğraf Bodrum’a entegre katı atık tesisi yapılması için AB fonlarından 30 bin Euro’nun alındığı, o anlaşmanın yapıldığı törene ait. Ben o törenin canlı şahidiyim. AB fonlarından Muğla’ya 30 bin Euro civarında para geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile beraber biz bir proje ürettik. Dedik ki Torba’daki o çöp kokuları ciddi problem. Bodrum’a yakışmıyor dedik. Buradaki çöpleri depolayalım, hem de ayrıştıralım, buradan da çöpten para kazansın belediye dedik. Burada bu projenin o para kısmının imza töreni bu. Proje daha sonra olmadı. Neden olmadı biliyor musunuz? Yer yine burasıydı. Bakanlığımıza burada tarihi eser olduğuyla alakalı il kültür kurulundan yazı geldi. Arkeolojik kalıntılar var yapamazsınız dediler. Biz de o zamanki belediyeye başka bir yer gösterin dedik. Para Avrupa fonlarından gelecek olmasına rağmen projden vazgeçildi. Şimdi ne yapılıyor. Kendi cebimizden, büyükşehir kaynaklarından harcayarak, üstelik 7 bin ağaç kesilerek, depolama sahası yapılıyor, Yani Milas’ın Yatağan’ın Bodrum’un çöpleri burada depolanacak. Şu anki yapılan ihale bu.” dedi.

Mumcular’a katı atık depolama tesisinin yapılmaması için Ak Parti olarak 20 bin imza topladıklarını belirten Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, bu imzaları, köylülerin dilekçeleriyle birlikte ilgili bakanlara, Başbakan’a ve Cumhurbaşkanı’na ilettiğini anlattı. Öztürk, “Biz şov yapmıyoruz. Burası şova kurban edilecek bir yer değil. Bodrum’un nefes alan tek yeri burası. Hep birlikte burayı korumamız lazım. Amacımız şov yapmak değil. Şovu biz 1 Kasımda yaptık arkadaşar. Biz bugün değerlerimize sahip çıkmak istiyoruz. Sadece Bodrum değil bizim değerlerimiz, Mumcular da bizim değerimiz.” diye konuştu.

Haber: Selda Öztürk

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.