arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2652
EURO
34,6593
ALTIN
2.403,79
BIST
10.336,50
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

AÇIK DENİZ KIŞ YÜZME YARIŞMASI 25 ŞUBAT’TA…

AÇIK DENİZ KIŞ YÜZME YARIŞMASI 25 ŞUBAT’TA…
20 Şubat 2017 13:18
A+
A-

Datça’da 11. si düzenlenecek olan Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu’nun teması bu yıl barışı, yaşam sevincini, saflığı temsil eden ‘Datça Badem Çiçekleri’.

Datça’da ocak ayının sonlarında çiçek açmaya başlayan bademler erken gelen bir baharın müjdecisidirler. Onlar birçok yerde  kış şartlarının hüküm sürdüğü günlerde çiçeklerini açarken Datça’ya özgü güzellikleri de beraberinde getirirler. Beyazlara bürünmüş bahçelerde arıların müziğini duyarsınız, papatyalar, diğer çiçekler bademlere eşlik ederler.

11. Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu yaklaşırken  Organizasyon  Komitesi Belediye başkanı Gürsel Uçar’ın odasında bir araya geldi, hazırlıklarla ilgili konuşuldu, basın açıklaması yapıldı. Belediye Başkanı Gürsel Uçar konuşmasında “Datçamızın adına yakışır bir şekilde  geçen yıllardan daha iyi bir organziasyonla bu etkinliği tamamlamak, gelen misafirlerimizi en iyi bir şekilde ağırlamak istiyoruz.” dedi. Her geçen yıl organizasyon olarak bir önceki yıldan daha iyi olmak, uluslararası bir nitelikte bir etkinlik yaşatmak için resmi ve sivil birçok kurum ve kuruluş bu etkinliğe destek vermekte. Bu yıl geçen yıllardan daha fazla bir basın ordusu Datça’mızda olacak, basının rahat bir şekilde çalışması için gereken önlemler de konuşulan konular arasındaydı. Bu yıl etkinliğe gösterilen ilgi, geçmiş yıllardaki özen ve çalışmaların bir meyvası.

11.Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu bu yıl 25 Şubat 2017 Cumartesi günü saat 11.de geçen yıl olduğu gibi Kumluk Plajından start alacak. Datça Belediyesi’nin öncülüğünde, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Datça Kaymakamlığı, Türkiye Yüzme Federasyonu, Muğla İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Muğla Ticaret Odası’nın katkılarıyla yaşama geçirilecek olan kış maratonu yüzme sporuna gönül verenleri, farklı etkinlikler, farklı heyecanlar yaşamak isteyenleri Datça’mızda buluşturacak.

Her yıl farklı bir tema ile atılan kulaçlar bu yıl Datça’mızın simgesi badem çiçeklerinin yaşam sevinci ile bahara merhaba diyecekler. Bu coşkulu anlar binlerce izleyiciyi Kumluk plajına çekerek, sporun güzelliği, baharın heyecanı ile alkışlanacak, dostça yaşanan bu güzel dakikalar izleyenleri de mutlu edecek.

Ülkemizde ilk ve tek açık deniz kış yüzme maratonu olan Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu, badem çiçeklerinin Yarımadayı beyazlara büründürdüğü günlere  denk gelmesi ile etkinliğe katılanlar, etkinliği izlemek için gelenler açısından güzel görüntülerin de yaşandığı bir zaman olacak. Her yıl büyük bir ilgiyle artan katılımcı sayısı bu yıl rekor sayılabilecek bir düzeye geldi.  440 sporcunun katılacağı etkinlikte finişe gelen her sporcu akıllı halıya bastığı an derecesi kayıt altına alınacak.

Bu yıl etkinliğin onur konukları uzun mesafelerde ülkemizin adını duyuran sporculardan oluştu, Rekortmen milli yüzücü Behçet Kurtiç, Cebelitarık boğazını geçen ilk Türk kadın yüzücü Ayşe Yasemin Yıldırım, Manş denizini ve Cebelitarık boğazını yüzerek geçen Ragıp Vural Tandoğan, Dursun Saru ve yine Manş’ı ve Cebelitarık boğazını geçen Emre Erdoğan  oldu.

11. Datça Açık Deniz Kış Yüzme Maratonu parkurları: Yarışlar Kumluk Plajından başlıyor.

Uzun Parkur

Kumluk Plajı – Fener Adası gidiş geliş. (5.000 m)

Kısa Parkur:

Kumluk Plajı – Tatil Köyü İskelesi Gidiş – Geliş (1.500 m)

Geçen yıl 302 yüzücünün katıldığı etkinlik bu yıl 440 başvuruda donduruldu. Etkinliğin bir maddi bir ödülü yok, parkuru tamamlayan her sporcuya etkinliğin anısına katılım sertifikası ve madalya veriliyor.Maratonda yaş kategorisi var, yaş aralıkları uluslararası standartlara göre Organizasyon Komitesi tarafından belirleniyor. Yüzmede suda kalma süresi azami 3 saat olarak uygulanıyor. 3 saat sonrası yarışmacı parkuru tamamlayamasa da organizasyon komitesi yüzücüyü sudan çıkartabiliyor.

Kış Yüzme Maratonu heyacanı yaklaşırken anılarında güzel bir sayfa bırakmak isteyen yüzücüler, izleyiciler Datçamızda konaklayacaklar. Şimdiden konaklama tesislerinde doluluk yaşanıyor, kış günlerinde alternatif bir turizm dalıyla birkaç gün de olsa turizmden ekmek yiyeceklere güzel bir imkan sunulacak. Gelen arkadaşlarımıza Datça misafirperverliğini göstermeniz dileğiyle, onlara adil ve sevecen bir şekilde hizmet veriniz. Datçamız için de bulunmaz bir tanıtım imkanı, bunu doğru kullanmak, gelenleri memnun etmek çok önemli. Maratona katılacak arkadaşlara başarılar, dostça, sportmence güzel dakikalar.  Sporun amatörlükten uzaklaştığı, centilmenliğin gün geçtikçe azaldığı dünyamızda gerçek anlamda bir spor etkinliği antik Knidos Uygarlığının kök saldığı Datçamızda yaşanacak.

Etkinlik Programı:

09.00 – Kumluk plajında buluşma

9.30 – Son kayıtların Yapılması (Bu esnada katılımcılar kimliklerini ve yüzücü lisanslarını, yüzücü lisansı yoksa sağlık raporunu komiteye sunacaklar

11.00 – Uzun ve Kısa parkur başlangıcı

13.00 – 16.00 Öğle yemeği arası (katılımcılar için)

13.00 – 16.30 Parkuru tamamlayan yüzücülere ve Genel klasman madalyalarının verilmesi

18.00 Madalya töreni yerine hareket etmek için Pamukkale Yazıhanesi önünde buluşma

18.30 Akşam yemeği (Yüzücüler, protokol, davetliler – Uğurlu Düğün Salonu

19.00- Dereceye girenlerin madalyasının verilmesi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.