arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
6°C
Bodrum
6°C
Az Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
7°C
Pazartesi Açık
12°C
Salı Açık
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
15°C

Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı Sanat Severlere Kapılarını Açıyor.

Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı Sanat Severlere Kapılarını Açıyor.
3 Haziran 2024 11:29
A+
A-

Konferans, söyleşi ve sergilerle Bodrum’un kültür merkezi olmayı amaçlayan Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı (Akademia) sezona “merhaba” diyor…

Arena Bodrum Haber – İlk buluşma; Bodrum’un yakından tanıdığı, her sergisi beklenen ve ilgiyle karşılanan Müfit Karzek Resim Sergisi ile olacak. 

Zeytin ağaçlarına kâğıt üzerinde can veren Karzek’in sergisi 04 Haziran 2024 günü Akademia Sergi Salonu’nda sanat severlerle buluşacak.

Bodrumda yaşayan sanatçı Müfit Karzek, tanıştığı zamandan günümüze -kendine özgü tekniğiyle- zeytin ağaçları çiziyor, boyuyor ve son zamanlarda da renklendiriyor.

Karzek duygularını şöyle tanımlıyor..

“Zeytin ağacının yüzü olduğunu düşündüm ve uzun yıllar ağaçların yüzünü aradım. Bir akşamüstü günbatımında ağacın yüzünün güneşe baktığını gördüm ve fark ettim ki zeytin ağacı bir Mevlevi gibi dönerek, burularak, kıvrılarak güneşi takip ediyor. Dünyamız dönüyor, gezgenler dönüyor. Varlığımızın ana nedenlerinden olan bu dönüşü yeryüzünde en iyi anlatan zeytin ağacı diye düşünerek düştüm peşine. Ve bunca yıldır “Zeytinin İzinde” gittim, gidiyorum ve gideceğim…”

Müfit Karzek kimdir…

1953 yılında Ankara’da doğan sanatçı sanat hayatına Ankaralı ressam Işıl Özışık ve fotoğraf sanatçısı İbrahim Demirel’le aynı atölyede yetmişli yıllarda başladı.

Ardından İstanbul’da kendi stüdyosunu kurarak beş yıl resim, heykel ve seramik üzerine çalıştı. 1979 yılında Bodrum’a yerleşen sanatçı burada özgün sanat hayatının temellerini attı. Aynı zamanda Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nde ressamlık, danışmanlık ve INA – Bodrum Araştırma Merkezi’nde arkeoloji ressamlığı üzerine çalıştı.

Kâğıt üzerine çini mürekkebi tekniğiyle kendi ekolünü yarattı.

Sanatçının yurt içinde, Amerika Birleşik Devletleri’nde ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerindeki koleksiyonlarda resimleri bulunmaktadır.

Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı 

@academia_vakfi / www.academia.org.tr

Uluslararası bir bilim, eğitim, kültür kurumunun Türkiye’de gerçekleştirilmesi amacıyla Akdeniz ülkelerinden ve Türkiye’den bilim insanları, teknisyenler, politikacılar ve iş adamları tarafından 1994 yılında Bodrum’da kurulmuştur. Çok sayıda etkinlik gerçekleştirmiş ve dünyada ilk yerel Habitat Konferansı’nı yürütmüştür.

2001 yılında, Bodrum’da üniversite kurulabilmesi yolundaki yasal engellerin aşılamaması üzerine vizyonunda değişiklik yapmış ve Bodrum’da 12 ay turizm düşüncesi altında; arkeoloji, tarih, kültür ve sanat üzerine yoğunlaşarak projeler üretmeye başlamıştır.

Vakıf, 2016 yılından itibaren yeni yönetimiyle birlikte, Türkiye’den ve dünyadan arkeolog ve tarihçileri davet ederek, Bodrum’da ‘Tarih Konferansları’ adı altında etkinlikler düzenlemektedir.

Akademia’nın en önemli projelerinden biri olan ve 2020-2022 yıllarında gerçekleştirilen

‘Halikarnassos Surları Projesi’ kapsamında; Kültür ve Turizm Bakanlığı izni, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi denetimi ve Prof. Dr. Adnan Diler danışmanlığında çalışmalar yapılarak, 1,5 kilometrelik antik sur duvarları açığa çıkarılmış ve iki taraflı yürüyüş yollarıyla halkın ve turizmin kullanımına sunulmuştur.

UWAW-Underwater Art Works

@ underwater_artworks / www.uwaw.org

UWAW, UnderWater Art Works 2001 yılında, doğanın insanlar tarafından yağmalanması, kirletilmesi, küresel ısınma ve iklim felaketlerine dikkat çekmek, farkındalık yaratmak amacıyla kurulmuş sanat grubudur.

UWAW ekibi ve katılanları doğaya saygılı, insan kaynaklı çevre katliamları ve bunun sonucu oluşabilecek doğal felaketlerden endişe duyan, ortak aklın yararına inanan sanatçılardan oluşur.

Ast üst ilişkisi yoktur, kararlar ortak alınır, işler gönüllülük esasına göre paylaşılır. Tüm sanatçıların katılımına açık olan UWAW; sanatı kullanarak gerçeklere dikkat çekmeye devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.