Bodrum Belediyesi’nin katkıları ile Leleg Uygarlığı Pedasa Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından organize edilen 7. Karaada Şenliği yaklaşık 750 kişinin katılımı ile gerçekleşti. Sabah saatlerinde Kumbahçe İskelesi’nde kalkan teknelerle Karaada’ya taşınan vatandaşların bir kısmı, kahvaltının ardından 1,5 saat süren kaleye arkeologlar eşliğinde ve 20 dakikalık mesafedeki kiliseye yürüdüler.
Her sene düzenlenen şenliğe halkın büyük ilgi gösterdiğini anlatan Dernek Başkanı Mehmet Melengeç, “Şenliğimizin yerel ayağı çok güçlü. Doğa yürüyüşümüz, yerel sanatçılarımız, şairlerimiz, yerel yemek yarışmalarımız var. Bu sene B.B.Bodrum Spor Yelken Kulübü optimist ve laser yarışlarında gençlerimiz, çocuklarımız da yarışacaklar. Bu etkinliği ulusal boyuta taşımak istiyoruz. Çalışmalarımız henüz proje aşamasında. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi iş birliğiyle ve Avrupa Birliği Gençlik Kampı “Gençlik ve Doğa Merkezi” projesi üzerinde çalışıyoruz.” dedi.
Şenlikte, Bodrumlu ressamların eşliğinde “Bodrum” temalı resim ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü’nün standında el baskı tekniği uygulaması yapıldı. Yemek yarışmasında ve yelken yarışlarında birinci, ikinci ve üçüncülere ödülleri verildi. Şenlik boyunca yerel sanatçılar Tenekeci Mehmet ve Neco, yöresel müziklerle katılımcıları şenlendirirken, yine yöresel oyunlar oynandı.
Yağmura rağmen süren etkinlikte, Doğal Sit Alanlarının derecelerinin düşürülerek, imara açılmasının önünün açılacağı ve gerçekleşmesi halinde Karaada’daki hazine arazilerinde yapılaşmaların olacağı tehlikesi vurgulanarak “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı umarız sesimizi duyar” dendi.