1931 Yılında Türk spor dünyasında yerini alan Bodrumspor’un amiral gemisi olan futbol şubesi artık iş insanı Fikret Öztürk’ün mülkiyetinde..
Dün yapılan basın toplantısıyla kasabının futbol hikayesinde yeni bir dönem başladı.
Yapılan devir teslim töreninde Bodrum Belediyesi Bodrumspor Başkanı Rıza Karakaya, 2011 yılında Güneri Günaydın‘dan devir aldığı görevi “12 Yıl beni yıprattı, yoruldum. Aynı enerjiyi bulamadığım için görevi bırakıyorum” ifadelerini kullanarak devretti.
Bir buçuk saatlik bir basın toplantısıyla, kasaba bir değerini daha sermayeye teslim etti.
Yılın büyük bir bölümünü Bodrum’da geçirdiğini ifade eden ve hayatının geri kalan kısmını Bodrum’da geçirmek üzere planladığını ifade eden Fikret Öztürk’e emanet artık Bodrum’un futbolu..
Bu arada Bodrum’da yaşayan, Bodrum’da kazanan, Bodrum’da harcayan herkes Bodrumludur konusuna da hemfikir olduğumu belirtmek isterim..
***
2007 Yılından bu yana takip ettiğim Bodrum’un futbol dünyasındaki çok seslilik, 2014 yılında büyükşehir yasasıyla sona ermişti zaten.
Süreçte, Bodrum Yarımadası’nda futbol konusunda faaliyet gösteren beldeler mahalle haline gelince, dediğim gibi kasabanın futbol konusundaki çok sesliliği de sona erdi.
Turgutreisspor ve Yalıkavakspor başta olmak üzere farklı liglerde oynayan belde takımların hepsi birer birer mahalle takımı oldu.
Hatta Bodrumspor süper amatör liginde mücadele ederken, belde olan Turgutreis’in temsilcisi Turgutreispor’un bölgesel ligde yer aldığına şahitlik ettiğimiz yıllarda olmuştu.
Neyse, 2014 Yılında büyükşehir yasasıyla tanışan Muğla’da, Bodrum’un bölgesinde tek ilçe belediyesi haline gelmesi, yeşil beyazlı ekibinde altın yıllarının başlamasına sebep oldu.
Bodrum’un iki dönem Belediye Başkanlığını yapan Mehmet Kocadon’lu günlerde Bodrumspor, kasabanın hemen hemen tüm kaynaklarını bünyesinde topladı ve kullandı.
Bodrumspor’un süper amatör kümeden o günlerde yerel değerlerle başladığı kenti yoran yolculuğu, şimdilerde 1.Ligde ulusal sermayeyle devam ediyor.
***
Son 3 yılı da şirketleşme süreci dahilinde Rıza Karakaya ile geçen 12 yılın değerlendirmesi yapıldığında; ortaya çıkan sportif başarılar yanında yaşanan finansal başarısızlık da dikkatlerden kaçmamalı.
Sportif başarısına ayak uyduramayan; tesis alt yapısı, stadyumu, bakış açıları ve yerel değerleriyle Bodrumspor A.Ş.’nin gideceği yol bu kadarmış diyelim.
Sonuçta; sportif başarı, finansal başarısızlığın getirdiği sonucu engelleyemedi.
Varın siz karar verin, bu yolculuk bir başarı mı yoksa bir başarısızlık hikayesi mi?
Bardağın dolu tarafı kadar boş tarafı da var..