Toplantıya Vali Esengül Civelek’in yanı sıra, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan, yönetim kurulu üyeleri Hamdi Yücel Gürsoy, Mevlüt Acar, Yücel Okutur, Mustafa Ercan, Mehmet Dişçigil, Mahmut Kocadon Teknopark Genel Müdürü Filiz Öner katıldı.
Vali Civelek, “Ülkemizde 4691 sayılı kanun ile kurulan Teknoparklar, bulundukları bölgenin sosyo-kültürel, ekonomik gelişmelerine katkı sağlayan, bilime dayalı üretimin artmasına vesile olan, işsizliği önleyen, üniversite, kamu kurum ve kuruluşları ile sanayi sektörü arasında iş birliği tesis etmektedir.” dedi.
Muğla Teknopark’ın 2015 yılında başladığı yolculuğuna bugün faaliyete geçerek devam ettirdiğini aktaran Vali Civelek, Muğla Teknoloji Geliştirme Bölgesi I. Etaba ait İdari Bina, Kuluçka Merkezi, Trafo Binası ve Sarnıç Kaba İnşaatının tamamlandığını ifade etti.
Teknopark’ın Muğla’ya ve Türkiye’ye kazandıracağı katma değerden bahseden Vali Civelek, Muğla Teknopark’ta gıda, tarım ve hayvancılık, yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, bilgi ve iletişim teknolojileri, mobil iletişim teknolojileri, sağlık teknolojileri alanında; aşı, biyomalzeme, biyomedikal ekipman, ilaç gibi öncelikli teknolojik sektörlerin yer alacağını belirtti.
Teknopark Yönetim Kurulu olarak Ar-Ge ve Kuluçka Merkezinde firmaların ihtiyaç duyduğu gerekli donanım ve alt yapıların oluşturulması konusunda özveriyle gerekli çalışmaları yaptıklarını aktaran Vali Civelek, Teknopark’ın Ar-Ge’ye dayalı firmalara önemli avantajlar sağladığını sözlerine ekledi.