arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
34,5378
EURO
35,9519
ALTIN
3.005,81
BIST
9.549,89
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Yağmurlu
15°C
Bodrum
15°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
6°C
Pazar Parçalı Bulutlu
9°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
12°C
Salı Açık
14°C

DOĞANIN SEVGİSİNDEN VE ENERJİSİNDEN KOPAMADI…

DOĞANIN SEVGİSİNDEN VE ENERJİSİNDEN KOPAMADI…
11 Mayıs 2019 08:54
A+
A-

Osman Uysal, hafta içi kamu hizmetinde çalışırken, hafta sonları tarlasında çiftçilik yapıyor

Bodrum Belediyesi’nde harita teknikeri olarak görev yapan Bodrum merkeze bağlı Pınarlıbelen köyünde oturan ve yıllardır tarımla uğraşan 38 yaşındaki Osman Uysal iyi bir meslek sahibi olabilmek için ailesinin yönlendirmesiyle üniversite okuyup harita teknikeri oldu. Çocukluk ve gençlik yıllarında tarımla uğraşan Uysal, harita teknikeri olarak göreve başladıktan sonra da çiftçiliği bırakmadı.

Bodrum kent merkezine 35 kilometre mesafedeki evlerinin bulunduğu Pınarlıbelen köyünde 3 dönümlük arazi içinde tarım yapan Uysal, hafta içi görev yerlerindeki proje işlerini yürütüyor. Hafta sonlarında tarlada çalışırken en büyük yardımcısının eşi Kadriye Uysal olduğunu ifade eden Uysal, ailesi ile birlikte ekip biçtikleri tarlalarında kızları Irmak, hatta 5 yaşındaki oğulları Ayaz’ın bile yardımının dokunduğunu, çocuklarına da küçük yaşta toprak ve doğa sevgisini aşıladıklarını ifade etti.

Topraktan bir türlü kopamadım…

Osman Uysal, baba mesleği olmasından dolayı çocukluğundan bu yana toprakla iç içe olduklarını, köyde ailesi ile yıllarca çiftçilik yaptıklarını belirtti. En büyük desteğini ailesinden aldığını özellikle Rahmetli annesi Sariye Uysal’dan çok şey öğrendiğini, tarlasını imece usulu ile ekip biçtiğini yetiştirdiklerini dostlarıyla paylaştığını ifade eden Uysal, özellikle üretirken yerli tohum kullandıklarını, organik ve herşeyi doğal olarak yetiştirdiklerini belirtti. Uysal, “Tohumlar bizim ailede nesilden nesile aktarılıyor, fide yetiştiriyoruz, dedemden ninemden bize aktarılan tohumları ekiyoruz, ayrıca ineklerimiz var hergün günlük sütle tereyağ, peynir ve yoğurt yapıyoruz. Eşimize dostumuza sütümüzü götürüyoruz. Tavuklarımız var her gün günlük yumurta alıyoruz” dedi.

Sebze meyve yetiştiriciliğinin ve toprağın adeta hayatlarının bir parçası olduğunu ifade eden Uysal, şöyle konuştu, “Üniversiteyi harita Teknikerliği Bölümünde okudum. Öğrenciyken yine çiftçilikle ilgileniyordum. Çünkü toprakla bir bağımız vardı. Çocukluğumuzdan beri toprakla iç içe olduğumuzdan topraktan bir türlü kopamadık. Tarımla uğraşmak yorucu ama ürünü aldığında yorgunluk gidiyor. Doğanın sevgisinde ve enerjisinden kopamadım.”

Baba mesleğini devam ettiriyorum…

Uysal, şehir hayatının gürültüsünden uzakta doğayla, toprakla ve hayvanlarla baş başa kalmanın kendisine huzur verdiğini dile getirdi.Bu yönüyle harita teknikeri olmasına rağmen çiftçiliğe hala ilgi duyduğunu aktaran Uysal, şunları kaydetti, “Çiftçilik zor bir meslek olduğundan ailem çocuklarının aynı zorluğu yaşamaması için okumamızı çok istedi. Çok şükür ailemin bu hayalini gerçekleştirdim. Bugün harita teknikeri olarak çalışıyorum, mesai bitiminden sonra ve hafta sonlarında köydeki evimizde baba mesleğini devam ettiriyorum. Çiftçilik bizim için kutsal bir meslek, bu mesleğin içinde büyüdük. Bu meslekten kazandığımız parayla okuduk. O yüzden bu mesleği devam ettireceğim.”

Baba Şani Uysal, geçimlerini tarım yaparak sağladıklarını söyledi. Çiftçiliğin zor olması dolayısıyla çocuklarını okutarak iş güç sahibi olmalarını istediğini, oğlunu çiftçilikten kazandıkları ile okuttuğunu ifade eden Baba Şani Uysal, şunları kaydetti, “Çiftçilik zor bir meslektir. Bu nedenle çocuklarım okusun istedim. Çok şükür oldu. Oğlum Osman bana yardım ediyor, ‘Ben baba mesleğini seviyorum’ diyor. Hakikaten mesleğimizi seviyoruz. Ne kazandıysak topraktan kazandık.” dedi

Gençler toprakla uğraşmalı…

“Maalesef artık ekip biçen yok, gençlik artık toprakla uğraşmıyor. Gençlere tavsiyem tarımla uğraşsınlar özellikle yerli tohumları daha da çoğaltmamız lazım tarıma toprağımıza sahip çıksınlar. Yediğimiz hiç bir şey artık doğal değil, kendimiz yetiştirmek zorundayız bunu herkes artık yavaş yavaş görüyor” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.