arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
34,5387
EURO
36,0046
ALTIN
2.994,87
BIST
9.539,91
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Yağmurlu
15°C
Bodrum
15°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
6°C
Pazar Parçalı Bulutlu
9°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
12°C
Salı Açık
14°C

BODRUM ‘YARATICI KENT’ OLACAK…

BODRUM ‘YARATICI KENT’ OLACAK…
3 Mayıs 2019 09:44
A+
A-

Bodrum Belediyesi, Bodrum’un tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini kentsel kimliğine kazandırmak amacıyla yeni bir proje başlatıyor.

Kentsel yeteneklerin ortaya konması ve kentsel kimliğin oluşturulması amacıyla geliştirilen ve tasarım odaklı yaratıcı yaratıcı sektörlere destek vermeyi amaçlayan projenin ilk adımı Bodrum Belediyesi tarafından atıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın AB ve Türkiye eş-finansmanıyla oluşturduğu “Rekabetçi Sektörler Programı” kapsamındaki “1.2 Yaratıcı Sektörler” hibe çağrısı doğrultusunda hibe projesi geliştirmeye hazırlanan Bodrum Belediyesi, hazırlık sürecinin ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Bodrum Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya; Bodrum Kent Konseyi, ilgili sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının temsilcileri ile İstanbul Teknik Üniversitesi – Mimarlık Fakültesi – Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden Doç. Dr. Ebru Kerimoğlu, Yaşar Üniversitesi Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi Koordinatörü Enver Selçuk Karaata ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden Prof.Dr. Tuncay Kuleli katıldı.

Proje toplantısında tasarım odaklı yaratıcı endüstriler alanında Bodrum’un mevcut durumu, öncelikleri ve ihtiyaçları belirlendi.

Yeni dönemde kültürel ve yaratıcı endüstrilerin kentlerin gelişiminde önemli bir rol üstlendiğini vurgulayan Bodrum Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Emre Köroğlu, “Bu dönemin ilk AB projesini yeni ve özlenen belediyecilik anlayışı kapsamında, katılımcı bir yaklaşımla hayata geçirmenin heyecanını yaşıyoruz. Bodrum’un yerel değerlerine ve zenginliklerine sahip çıkarak başta turizm olmak üzere tüm sektörlerin Bodrum ekonomisine katkısını hızlı bir şekilde artıracak bu proje, yeni belediyecilik anlayışımızın da somut bir göstergesi olacaktır. Bu çalışmaya katkı veren komisyon üyelerimize, akademisyenlerimize, Bodrum Belediyesi hibe projeleri geliştirme ekibimize ve tüm paydaşlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

BEYİN GÖÇÜNÜN ÖNÜNE GEÇECEK BİR ADIM…

Bodrum’un özgün kimliğinin ve yeteneklerinin ortaya çıkarılmasını hedefleyen proje, aynı zamanda yaratıcılığı teşvik ederek özellikle genç ve inovatif nüfusun Bodrum’a katkıda bulunabilecekleri bir platform oluşturmayı amaçlıyor. Bu platform, KOBİ’ler, girişimciler, tasarımcılar ve yaratıcı grupların kullanımına açık olacak. Burada, yaratıcı endüstrileri destekleyecek ortamın oluşturulması, ürün geliştirme, kapasite geliştirme ve ağ oluşturulması temaları çerçevesinde; tasarım/ürün/fikir/içerik geliştirme faaliyetlerine yönelik, tasarım odaklı yaratıcı endüstriler desteklenecek. Projenin en önemli amaçlarından biri genç, eğitimli ve yetenekli nüfusu Bodrum’a kazandırmak ve ‘yaratıcı sınıf’ için ilçeyi bir çekim merkezi haline getirmek. Bu sayede Bodrum’un yaratıcı kent kimliği, yeni nesillere aktarılarak yaşatılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.