Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle, Kumbahçe Mahalle Muhtarlığının ev sahipliğinde gerçekleşecek olan “Halikarnassos İki Yaka Kültür Festivali” oldukça kapsamlı bir içerikle, 20-21 Nisan tarihlerinde Bodrum Kumbahçe Sahili’nde gerçekleştirilecek.
Festivale ev sahipliği yapan Kumbahçe Mahalle Muhtarı Nil Taşkıran, geçtiğimiz seneye oranla daha kapsamlı ve daha dolu bir programla Kumbahçe Sakinlerini Bodrum’da yaşayan ve tatile gelenlerle buluşturacağını belirtirken, en önemli amaçlarının sezon öncesinde hazırlıklarını tamamlayan mekan sahiplerine, küçük esnafa ve hepsinden önemlisi ev hanımlarının el emeği eserlerini tanıtarak, Bodrum Ekonomisine de canlılık katmak olduğunu söyledi.Bu sene gerçekleşecek festivalde katılımcılar, sahne sanatlarında Bodrum’un dans okulları, halk oyunları ekipleri, özel okulların bünyesinde yer alan gurupların performanslarıyla, yerel sanatçıların katılımıyla dopdolu bir sahne performansı izleyecekler. Sea Shine Dans Akademisi, Karya Halk Dansları ve Karya Çiçekleri, Yunan Sirtaki Grubu, Ender Kasal, Reha Ergun, Mustafa Topanoğlu, Eyüp Karabad ve Yunan Bandosu sahne performanslarında izleyeceğiniz sanatçı ve guruplar arasında yer alıyor. Etkinlikler, sergiler, atölyeler, söyleşiler derken festivalin süreceği günlere saatler de yetmiyor. Günün farklı saatlerinde herkesin ilgiyle izleyebileceği etkinlikler de şu şekilde sıralanıyor; Bodrum Denizciler Derneği tarafından düzenlenecek ve Kumbahçe Sahili’nde yer alan ara sokaklara serpiştirilmiş sokak sergileri, Bodrum’un denizciliğini ve güzelliklerini gözler önüne serecek. Deniz Müzesi Halikarnas Balıkçısı sergisi de başka bir değeri festival katılımcılarıyla buluşturuyor.
Diem Antik Tasarım ise, podyumların eskimeyen kraliçesi Tuğba Özay ile mini bir defile ve ardından konser ile Kumbahçe sahiline renk katacak. Bodrum Hakimi, Vira Vira Bodrum’a Hüzünlü Göç, Karşı Kıyılardan Bodrum’a gibi kitapların yazarı Belkıs Öztin Koparanoğlu, Ezgi çolak, Gülhan kaya ve Hüseyin Cankurataran gibi değerli yazarların imza günleri, Ertekin Altınbilek’in Bodrum Sandaleti’ni, Yeşim Göymen’in deri çanta, Tevfik Uslu’nun Şilebezi gömlek, Hasan Totoz’un sünger kırkma, Nasuf Cömert tarafından Cam Üfleme ve Cevdet Türk’ün sepet yapını gösterdiği canlı şovlarıyla bambaşka bir dünya sizleri bekliyor. Mutfak Kültürü Araştırmacısı ve Yemek Kitapları Yazarı Gülhan Kaya da, blog sitesinde festivali ölümsüz hale getirerek, festival zamanı Bodrum’da olamayanlarla Festivali bir araya getirecek. Festivalin en önemli etkinliği de tadımlar. Yöresel lezzetlerin tüketiciyle buluştuğu lezzet atölyelerinde şarap ve zeytinyağı tadımları yine festivalin tadını damağınızda bırakacak. İşte saydığımız bu nedenlerden ve saymakla bitmeyecek nedenlerden dolayı en iyisi 20-21 Nisan tarihlerinde Kumbahçe’de olun. Bu festival sizi karşı kıyılara, Ege’nin incisi koylara, eşsiz lezzetlere taşıyacak.