arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
34,5497
EURO
35,9833
ALTIN
3.000,25
BIST
9.549,89
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Yağmurlu
15°C
Bodrum
15°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
6°C
Pazar Parçalı Bulutlu
9°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
12°C
Salı Açık
14°C

RESLERİ TAKİP EDİYORUZ…HEPSİNE DAVA AÇTIK…

RESLERİ TAKİP EDİYORUZ…HEPSİNE DAVA AÇTIK…
13 Nisan 2016 13:06
A+
A-

Bodrum Kent Konseyi’nin  düzenlediği “Bodrum Mekansal Planı” konulu toplantıda, Muğla Büyükşehir İmar Müdürlüğü, enerji sorunlarına da cevap verdi.

Bodrum Kent Konseyi’nin düzenlediği “Bodrum Mekansal Planları” konulu toplantısına siyasi parti temsilcileri, bazı meclis üyelerinin yanı sıra, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 1/25.000 ölçekli nazım planında, rüzgar enerji santralleri, güneş enerjisi ve HESlerle ilgili olarak, İmar Müdürü Ayşe Ünsal yöneltilen soruya cevap verdi. Ünsal şunları söyledi:

res-arena-bodrum-haber“Güneş enerjisinde  yetki büyük şehirde gibi görünüyor. Bireysel kullanımlar için, 1 Megavatın altında kullanım için lisansız başvuru yapılıyor. Eğer marjinal tarım varsa Dsi, Aydem’den görüş alınıyor. Bunun için de üst ölçek planlarda yok, gerek de yok.  Muğla ekonomisinde  turizm ve tarım yarı yarıya. Ve yüzölçümünün  neredeyse yüzde 65i orman. RES ler orman alanlarının olduğu yerlerde. Ki bu da anayasa aykırı. RES’lerle orman vasfını değiştiriyorsunuz.  Orman vasfı değiştirelemez. Reslerin olacağı  yerde çed raporları olmalı. Gökova özel koruma bölgesi’ne 720 adet tirübün isteniyor. Mavi yolculukta, gökyüzünü, ormanı, maviyi değil,  merkezi idarenin yaptığı  gri pervaneleri göreceğiz.  Bodrum’da yerel yönetim, Gerişliler ve Akyarlar’da STKlar  mücadele ediyor. Biz daha da çok mücadele ediyor, tehlikeli görüyoruz. Hesler de aynı şekilde, kıyı bölgelerinde olmamalı. 1/100.000 e işlediler ama biz 1/25.000e işlemedik. Resler için meclisimizden karar çıkararak, hepsine dava açtık.  Gerekli görüşleri ilettik, itirazları yaptık, mücadelemizi yapıyoruz. Bizi uyarmaya devam edin, zenginleştirin.”

SİTLERİN DERECELENDİRME ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI

Katılımcıların çevreyle ilgili diğer sorularına ise verilen yanıtlar şöyle:

“Bodrum Yarımadası’nın mutlak koruma alanı dışındaki, %20lik alana yatırım yapılabilir.Koruma alanı kapsamındaki  Sit alanlarında ise, derecelendirme çalışmaları son bir buçuk yıldır hız kazandı. Koruma konularında şerhimizi koyup, dava yoluna gidiyoruz. Merkezi idare ile itirazlarımız yüzünden ciddi sıkıntılar da yaşamıyor değiliz. Toki arazisi işaretlemedik. Mücadelemiz de devam ediyor. Tokiler amacını aşmıştır.  İbadet alanları bu planın konusu değildir. 1/5000 liklerde, nüfusa ve ihtiyaca göre işaretlenir. Tuzla’daki sulak alanın, flaminkoların konaklama alanının dokusunu koruyacak, yakın çevresindeki yapılaşmayı engelleyecek bir projeyi hayata geçirmek için, belediyemizin bir başka birimi çalışmalarını sürdürüyor. Ancak, henüz olgunlaşmadı.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.