arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Parçalı Bulutlu
31°C
Bodrum
31°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
30°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Yağmurlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

24 Temmuz Dayanışma ve Mücadele Günü Olmaya Devam Edecek…

24 Temmuz Dayanışma ve Mücadele Günü Olmaya Devam Edecek…
24 Temmuz 2024 08:09
A+
A-

Muğla Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Akbulut, basında sansürün kaldırılışının yıldönümünün kutlanacağı ‘24 Temmuz Basın Bayramı’ ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı

Arena Bodrum Haber – Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, basında sansürün kaldırılışının 116. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, “Basın özgürlüğünün önündeki tüm engeller kalkıncaya kadar 24 Temmuz, dayanışma ve mücadele günü olarak kutlanmaya devam edecek” dedi.

Basının demokratik yaşamın temel taşlarından biri olarak kabul edildiğini, haber alma ve yayma özgürlüğünün en güçlü savunucusu olduğunu ifade eden Başkan Akbulut açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“24 Temmuz 1908’de gazetecilerin sansüre karşı başlattığı direniş, basın özgürlüğünün önemini vurgulayan bir dönüm noktası olmuştur. O günün sansürü kaldırılmış olabilir ancak günümüzde sansürün farklı biçimlerde devam ettiği bir gerçektir.

Bugün basın, demokratik yaşamın temel taşlarından biri olarak kabul edilir ve haber alma ve yayma özgürlüğünün en güçlü savunucusudur. Gelişmiş ülkelerde basın, demokrasinin kritik unsuru olarak görülür ve toplumun bilinçlenmesi ve kamuoyu oluşturulmasında kritik bir rol oynar.

Ülkemizin ve şehirlerimizin ilerlemesi, toplumumuzun bilinçlendirilmesi ve kamuoyunda gereken farkındalıkların oluşturulması için basın mensuplarının katkıları büyük önem taşır. Umarım ülkemiz basını, en kısa sürede sansür ortamından kurtulur ve biz gazeteciler de ’24 Temmuz’u basında sansürün kaldırılışının yıldönümünü yine ‘Basın Bayramı’ olarak kutlamaya başlar, bayramımızı yine etkinliklerimizle kutlamaya devam ederiz. Basın özgürlüğünün önündeki tüm engeller kalkıncaya kadar 24 Temmuz, dayanışma ve mücadele günü olarak kutlanmaya devam edecek.

Özellikle yerel basının karşı karşıya kaldığı var olma mücadelesi basınımız adına gelecek kaygısı taşımamıza sebep olmaktadır. Yerel basınımıza destek olunması ve yaşatılması için adeta can suyu niteliği taşıyan desteklerin devam etmesi büyük

önem arz etmektedir. Bu vesileyle bıkmadan, usanmadan, zor koşullarda, büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Özgürlük ve Dayanışma Günü’nü kutlar, başarı dolu bir meslek yaşamı dilerim.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.