arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3151
EURO
35,0957
ALTIN
2.298,67
BIST
9.050,65
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
24°C
Bodrum
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

23 NİSAN İKİ YAKAYI BULUŞTURDU…

23 NİSAN İKİ YAKAYI BULUŞTURDU…
23 Nisan 2016 14:34
A+
A-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Göztepe Bodrum Futbol Okulu, Yunanistan’ın Selanik kentinden PAOK Kos Futbol Okulu’nu dostluk karşılaşması için Bodrum’a davet etti.

Göztepe Spor Kulübü, böylece, altyapı tarihinde ilk defa, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Yunanistan’dan komşularını ağırladı.

23’ü futbolcu adayı toplam 35 kişilik PAOK kafilesi, Bodrum Futbol Okulu Sporium Tesisleri’nde Göztepe Futbol Okulu öğrencileriyle buluştu. Türk ve Yunan bayraklarını elinde tutan minik futbolcu arkadaşları tarafından kapıda karşılanan konuk takım, Göztepeli futbolcularla yeşil sahada karşılaştı. Maçlar, 2004-2006, 2006-2008 yaş grupları arasında 25’er dakikalık iki devre halinde yapıldı. Sonuncu karşılaşmada ise ülke karmaları dostluk maçı gerçekleştirdi.

iki-yakayi-bulusturan-dostluk-maci-1Ege’nin iki yakasını birleştiren dostluk maçını izlemeye gelenler arasında Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, İlçe Jandarma Komutanı Göksel Oral ve Ak Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp ile Kos Kaymakamı Yorgos Halkidyos, Göztepe Kulüp Başkan Vekili Talat Papatya, Kos PAOK Kulüp Koordinatörü Antonios Saltsiz ve Kos PAOK Futbol Antrenörü Pligos Panagiotis de vardı. Maç öncesinde futbolcularla sahada buluşan Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında misafirlerimize buraya geldikleri için teşekkür ediyorum. Amacımız bütün dünyada barışı ve kardeşliği sağlamak. Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi yurtta ve cihanda sulhü sağlamak ilkemizdir” diye konuştu. Kos Kaymakamı Halkidyos da Göztepe’nin ev sahipliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek “Size borcumuz oldu. En kısa zamanda Kos’ta sizleri ağırlamaktan mutlu olacağız” dedi. Daha sonra Kos PAOK Kulüp Koordnatörü Antonios Saltsiz ile Göztepe Kulüp Başkanvekili Talat Papatya oyunculara başarılar diledi. Konuşmaların ardından Ege’nin iki yakasını buluşturan karşılaşma, kaymakamların santra vuruşuyla başladı. Hayli hararetli geçen ilk karşılaşma iki takımın 2004-2006 yaş grubu oyuncuları arasında gerçekleşti.

50 dakika süren maçın ardından Göztepe Bodrum – PAOK Kos akademileri, 2006-2008 yaş grubu takımı yine 25 dakikalık 2 devre maç için karşı karşıya geldi. Ardından ülke karmaları kendi aralarında dostluk maçı için yeşil sahada buluştu.

iki-yakayi-bulusturan-dostluk-maci-323 NİSAN’DA 23 ÇOCUK…

Organizasyonun mimarı Göztepe Bodrum Futbol Okulu Sorumlusu Emrah Çatak, gazetecilere yaptığı açıklamada iki yakayı buluşturan organizasyon için yaklaşık iki aydan bu yana çalıştıklarını belirterek, “Gelen takım Yunanistan’ın Selanik şehrinin 1926’da kurulan takımı PAOK. Atatürk’ün dünya ve Türk çocuklarına armağan ettiği bu bayramda, karşıdan gelen çocuk sayısı 23. Çünkü 23 Nisan. Kafile sayısı 35. Çünkü Göztepe İzmir Kulübü olduğu için. Bunları denk getirerek, sevgi dostluk ve barış içinde iki ada bir araya gelebiliriz diye düşündük. Sporun barıştırıcı ve birleştirici gücünü kullanarak teklifte bulunduk ve ilk teklifimizde olumlu yanıt aldık. ‘Sizinle varız. Biz de Atatürk’ün armağan ettiği bu bayramda orada olmak istiyoruz” dediler. Geleceği buluşturacak gençler sizlersiniz diyoruz. Bizden sonraki gelecek daha emin ellerde olsun diye böyle bir hareket başlattık” ifadelerini kullandı.

iki-yakayi-bulusturan-dostluk-maci-2

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.