arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,2175
EURO
35,0171
ALTIN
2.515,08
BIST
10.739,57
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Az Bulutlu
32°C
Bodrum
32°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
27°C

17 SEKTÖR TEMSİLCİSİ MSKÜ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU…

17 SEKTÖR TEMSİLCİSİ  MSKÜ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU…
1 Mart 2019 08:54
A+
A-

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Turizm Fakültesi tarafından bu yıl 13’ncüsü düzenlenen etkinlikte, 107 sektör temsilcisi öğrencilerle buluştu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Turizm Fakültesi tarafından bu yıl 13’ncüsü düzenlenen etkinlikte, 107 sektör temsilcisi öğrencilerle buluştu. MSKÜ Öğrenci Toplulukları Merkezi’ndeki turizmde okul-sektör buluşmasında, turizm bölgelerinde faaliyet gösteren otel, tur şirketi ve sektör temsilcileri stant açtı. Tanıtımlarını yapan firmalar, turizm sezonunda istihdam etmek üzere öğrencilerle ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

MSKÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan Kılıç yaptığı açıklamada, “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından 13’ncüsü düzenlenen Geleneksel Turizmde Okul Sektör Buluşması bu sene turizm sezonunun iyi geçeceği beklentisi ile yoğun bir taleple karşılaşmıştır. Etkinliğimize 107 işletme kabul edilmiş ancak pek çoğu müracaat etmesine rağmen fiziksel yetersizlikler nedeniyle kendilerini kabul edemedik. Sektörden 350 civarında temsilcinin katıldığı 2000 civarında öğrencinin iş görüşmesi için etkinliğimizi ziyaret ettiğini gördük. Etkinliği gerçekleştirmemizdeki en büyük amaç bizim sektörümüzde her ne kadar işsizlik sıkıntısı olmasa da işverenle iş gücünü, öğrencilerimizi bir araya getirmektir. Tabi burada sadece Turizm Fakültesi öğrencileri değil, onun dışında Bodrum, Datça, Marmaris, Fethiye, Milas, Merkez Meslek Yüksekokulu ve üniversite içerisindeki, kampüs içerisinde ki pek çok fakülteden de öğrencilerin iş görüşmesine geldiğini gördük.  Otel işletmeleri, turizm sektöründeki diğer işletmeler sadece turizm eğitimi alan öğrenci değil onun dışında bilgi iletişim teknolojileri, teknik personel, iklimlendirme vs. bu alanlarda da personel kabul etmektedir. Bu anlamda hem üniversitemiz için, hem de fakültemiz için, sektör için, paydaşlarımız için oldukça yararlı bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. 2019 yılı turizm sezonunda tüm paydaşlarımız için başarılı bir sezon olmasını canı gönülden temenni ediyorum.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.