arena haber arena bodrum haber arena bodrum gazetesi bodrum haber bodrum haberleri bodrum gazeteleri bodrum yerel haber bodrum güncel haber bodrum gündemi bodrum haber siteleri bodrum kent haberleri bodrum sağlık bodrum eğitim bodrum asayiş bodrumspor bodrum güncel bodrum yerel gazeteleri bodrum belediyesi bodrum kaymakamlık bodrum devlet hastanesi bodrum kültür sanat haberleri bodrum ekonomi bodrum turizm bodrum gazeteleri
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Bodrum Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bodrum
Hafif Yağmurlu
18°C
Bodrum
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Açık
24°C

150 LİRALIK MOTOSİKLETE 23 BİN LİRALIK OTOPARK ÜCRETİ…

150 LİRALIK MOTOSİKLETE 23 BİN LİRALIK OTOPARK ÜCRETİ…
30 Temmuz 2018 08:42
A+
A-

Bodrum’da bir otoparktan icra yoluyla yapılan satıştan aldığı motosiklet yüzünden evini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Nadire-İbrahim Caner çifti olanlara isyan etti.

Bodrum İcra Dairesinden 150 Liraya aldığı motosiklete yaklaşık 23 bin lira otopark bedeli çıkarılıp, icra takibini İstanbul’dan yapılan ve tebligatı eline ulaşmayan Caner çiftinin evi borcun ödenmemesi durumunda, icra dairesi tarafından satışa çıkarılarak satılacak.

Otopark bedeli, araç bedelinin %25’ini geçemez…

Olanlara isyan eden İbrahim Caner, “Mağduriyetimizin hikayesi bizim için yaklaşık 15 gün önce kapımız çalınması ve karşımızda avukat-icra memurları görmemizle başladı. Memurlar bize bir icra dosyasından dolayı evimizin değer tespitini yapmaya geldiklerini söylediler. Ben ve eşim olayın ne olduğunu, borcu nereden kaynaklandığını sorduğumuzda ise ilgili makamın İstanbul Çağlayan Adliyesi 5.İcra Dairesi olduğu ve ellerindeki dosyanın talimat dosyası olduğunu ifade edip, herhangi bir bilgiye sahip olmadıklarını söylediler.  Ertesi gün Bodrum Adliyesinden dosya bilgilerine ulaşamayınca eşimle birlikte yaklaşık 2 bin lira masraf yaparak İstanbul’a gittik. Gördük ki çok profesyonelce hazırlanmış ve kanunların tüm açıkları kullanılarak adeta nitelikli dolandırıcılık denilecek kadar haksız bir alacak dosyasıyla karşı karşıyayız. Karşımızda ki otopark firması kanunen araç bedelinin % 25’ini geçmeyecek bir otopark bedelini yaklaşık 23 bin liraya çıkarıp, icra davası açmış” dedi.

Her 15 günde bir fatura kesmek ve uyarmak zorundalar…

Karşılaştığımız bedelle büyük şok yaşadık diyen Caner, “Öğrendik ki 2006 yılında kaza yaparak otoparka çekilen motosiklete yaklaşık 23 bin lira otopark bedeli oluşturup, Bodrum’da dava açmaya çalışmışlar. Bodrum İcra Daireleri bu davayı kabul etmeyince, bu otopark yetkilileri icra işlemlerini hukuka uygun olmamasına rağmen gidip, İstanbul’da açmışlar. Bu tip insanlar her 15 günde bir fatura kesip, muhatabına ulaştırmak ve araçların otoparktan alınması konusunda kanunen uyarısını yapmak zorunda olmalarına rağmen, bunu yapmayıp insanların haklarını bilmemelerinden de yararlanarak, haksız kazanç elde etmenin yolunu bulmuşlar. Bu konuda hukuka uygun olmayan işlemlerin yapılmasına neden olan kamu görevlilerini de açacağım davada muhatap alacağım. Bodrum’daki otoparklarda bu haksız duruma maruz kalan onlarca, yüzlerce insan var. Bu davayı bu tip mağduriyetleri yaşayan herkesin davası yapacağım. Nasıl oluyor da vergi dairesinde ilgili memurlar bu işlerin doğru yapılmasını sağlayacak kontrolleri yapmıyor. Nasıl oluyor Bodrum’un İcra Dairelerinin kabul etmedikleri davayı İstanbul İcra Daireleri kabul ediyor” dedi.

Sorumluluğu olan herkesi dava edeceğim…

Otoparktaki araçları olan insanların mal varlığı olanları tespit edip, sonrasında bu afaki faturaları kesip, icra uygulaması yapanların, yaptıkları yanlarına kar kalmamalı diyen İbrahim Caner, “Bu durumla karşılaşınca otopark sorumlusuyla park bedeli konusunda önce uzlaşmak istedim ve yanına gittim. Benimle uzlaşmayı bir kenara bırakın, icrada takip ettiği haksız rakamın lafını bile etmeden, senin evini elinden alacağım diyerek beni kovulmaktan beter etti” dedi. Bu olanları taşıyabildiğim her platforma ve resmi mercilere götüreceğim diyen Caner, “Bu tip haksız mağduriyetleri yaşatanlarla devlet çalışmamalı” çağrısını da yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.